• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TASS

07.03.2024

20:35

London nikad bliže da "dobije iskander" u sred Dauning strita! Isporučiće Zelenskom 10 hiljada dronova za ubijanje Rusa!

Fotoiluistracija/AP/Reuters

Vesti

London nikad bliže da "dobije iskander" u sred Dauning strita! Isporučiće Zelenskom 10 hiljada dronova za ubijanje Rusa!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Velike Britanije izdvojiće dodatnih 125 miliona funti (160 miliona dolara) za kupovinu dronova za Oružane snage Ukrajine. Kako je ministarstvo saopštilo u saopštenju, to će povećati broj dronova koje je kraljevstvo prebacilo u Kijev na 10 hiljada.

Britanski premijer Riši Sunak najavio je izdvajanje 200 miliona funti (256 miliona dolara) za kupovinu bespilotnih letelica za potrebe ukrajinskih oružanih snaga. 

Najava povećanja ovog iznosa na 325 miliona funti (416 miliona dolara) bila je tempirana da se poklopi sa posetom šefa britanskog ministarstva odbrane Granta Šapsa Kijevu. 

Navodi se da će uglavnom FPV bespilotne letelice biti prebačene u Ukrajinu, međutim, pored njih, Kijev će dobiti oko 1.000 lutajuće municije razvijene u Velikoj Britaniji, kao i pomorske bespilotne letelice i bespilotne izviđačke vozila. Britanska strana je Ukrajini do danas isporučila preko 4 hiljade dronova.

- Preuzimam novu obavezu da naoružam Ukrajinu najnovijim bespilotnim letelicama, koje se isporučuju direktno od vodećih odbrambenih kompanija Velike Britanije, od fabrika do linije fronta. Pozivam međunarodne partnere da podrže UK u njenim naporima - rekao je Šaps




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija