• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda.ru

10.03.2024

20:39

Ne zanima papu Ukrajina, on zna da Rusija gazi 'njegovu imperiju', zato Kijev poziva da se preda! Samo, ni Moskva nije naivna!

Tanjug/AP

Vesti

Ne zanima papu Ukrajina, on zna da Rusija gazi 'njegovu imperiju', zato Kijev poziva da se preda! Samo, ni Moskva nije naivna!

Podeli vest

Rimsko carstvo se raspada, pa je papa Franja uputio poziv da se zaustavi i pregovara sa Rusijom. Moskva treba da bude veoma oprezna. Ono što sada treba da slušamo nije Makron koji sastavlja novu Antantu, i ne Bajden koji se plaši da se neće pokloniti Putinu, već papa Franja, vlasnik Vatikana, koji ima sveto znanje.

Franja je, piše ruska Pravda, u subotu dao iznenađujuću izjavu u znak podrške mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije. Prema njegovim rečima, Ukrajina treba da smogne hrabrosti da podigne „belu zastavu".

Papa je upitan: U Ukrajini ima onih koji traže hrabrost da se predaju, 'belu zastavu'. Ali drugi kažu da će to legitimisati najjače. Šta mislite?

Odgovor: Ovo je tumačenje. Ali verujem da su jači oni koji vide situaciju, oni koji misle o ljudima, oni koji imaju hrabrosti da podignu "belu zastavu" i pregovaraju. Reč "pregovaranje" je hrabra. Kada vidite da ste poraženi, da stvari ne idu dobro, treba imati hrabrosti da pregovarate. Sramota vas je, ali koliko će se ovo završiti? Moramo na vreme da počnemo da pregovaramo, da tražimo neku državu koja će delovati kao posrednik.

Vatikan zna za predstojeću smrt svoje imperije

Mnogi su ovu izjavu smatrali neprikladnom, drugi su odlučili da Rusija treba da podigne „belu zastavu". Ali ne govorimo ni o kapitulaciji Ukrajine, već govorimo o propasti samog Vatikana, kao nosioca ideologije Zapada.

Katolicizam je ideologija Zapada. Vatikan je najbogatija država kojom vladaju zapadni klanovi. Izvodio je krvave „krstaške ratove", koji nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom. Pošto je smisao hrišćanstva da je čovek deo Božanskog Ja, on mora slediti ljubav, stvarajući sopstvenu realnost (postati kao Bog).

Rat je, na podsticaj Vatikana, postao glavno oružje Zapada - njegovo novo carstvo. Došlo je do prisilnog katoličenja Čeha, Poljaka, Ukrajinaca, „pomazanja" Musolinija i Hitlera na vlast od strane pape Pija KSII, što je dovelo do ratova protiv Rusije - centra pravoslavnog hrišćanstva, genocida nad Slovenima u cilju stvaranja jedinstveni „ekumenski centar".

Da li bi papa Franja sada zaista pozivao na mir da je znao (i zna) da će Zapad dobiti proksi rat protiv Rusije? Vatikan ima sveto znanje i shvata da je sada vreme za mir, inače će doći kapitulacija i pad njegove imperije.

Rusija treba da se čuva sramnog sveta

Zapad sada blefira. U stvari, on više nema snage, potrošena je na ponos, razvrat, krađu i ubistvo. Vatikan podržava ova uzdignuta do apsolutnih „Božja" prava na abortus, promenu pola, eutanaziju, istopolne veze , pedofiliju, moralnu, emocionalnu i fizičku korupciju dece.

Zašto? Zašto nije osudio Hitlerovo istrebljenje Jevreja? Niste razotkrili opskurantizam Covida? Zato što je cilj Vatikana moć kroz vladanje svetom kroz strah i podele.

Kao rezultat toga, Zapad više nema sigurnosnu mrežu koju Bog pruža. Mamon mu je bio na prvom mestu, a to počinje da se aktivno manifestuje u vidu njegovih unutrašnjih političkih problema, kako u Evropi tako i u SAD. Stoga je pontifik svom carstvu dao vrlo određen znak: „Stani, ili smo svi mrtvi.

Za Rusku Federaciju je poziv na mir dobar, ali biće i pokušaja da se Rusiji nametne sramni mir, tako da moramo biti veoma oprezni u ovim pregovorima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17