• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2024

07:10

(VIDEO) Rusija može da zbriše Francusku, Putin bi odbranio Srbiju od NATO! Ekskluzivni intervju sa slavnim ruskim novinarom!

Reuters

Vesti

(VIDEO) Rusija može da zbriše Francusku, Putin bi odbranio Srbiju od NATO! Ekskluzivni intervju sa slavnim ruskim novinarom!

Podeli vest

Tragedija Srbije tokom NATO bombardovanja nikada se ne bi desila da je predsednik države bio Vladimir Putin, a ne Boris Jeljcin. Proslo je 25 godine od tada, a za sve to vreme Rusija se vraćala sebi, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za TV Informer, slavni ruski voditelj Vladimir Solovjov.

Solovjov, novinar i popularno lice televizije Rusija 1, istakao je da je od tragedije, koju je Srbija doživela tokom NATO bombardovanja, prošlo 25 godina, a da se Rusija za sve to vreme vraćala sebi.  

-  Srbi su nam do dan dans zahvalni što nismo dozvolili u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija dozvolili da se proglase krivim za genocid. Ali nismo uradili za srpski narod, jednostavno nismo mogli, ono što smo uradili sirijski. Tragedija Srbije, tragedija Beograda tokom NATO bombardovanja nikada se ne bi desila da je predsednik države bio Putin, a ne Boris Jeljcin. Proslo je 25 godine od te tragedije. Čak 25 godina! I 25 godina otkako je Putin ušao u političku arenu. Tih 25 godina mi smo se vraćali sebi - rekao je Solovjov. 

Foto: Informer

 

 Iako smo mi zapravo samo rekli istinu. Kada smo 2015.godine uveli vojsku u Siriju i spasili je, da je tada bio drugi predsednik i druga situacija došli bismo u Srbiju ne samo marširajući,  već sa punom snagom ruskog oružja, i život bi bio potpuno drugačiji. 

Razumem Vučića, veoma mi je drag

Solovjov je pričao i o bliskosti srpskog i ruskog naroda. 

Foto: Informer

 

- Srbi umeju da kažu: 'Nas i Rusa dvesta miliona, a bez Rusa dva kamiona'. Srbi na nekom unutrašnjem genetskom nivou, sudeći po svemu, razumeju ruski narod. Kad sam razgovarao sa Aleksandorm Vučićem, a meni je on veoma drag, veoma, razumeo sam kiliko je njemu teško što se nalazi u okruženju neprijatelja. Nismo dovoljno bilizu da pomognemo jedni drugima i mnoga pitanja lakše rešimo - rekao je Solovjov.

On je dodao da je upravo zato narod u Rusiji izašao na ove predsedničke izbore u tako velikom broju. 

- Za nas je to vraćanje sebi, onima kakvi smo bili do 1992. godine. Vratili smo se sebi svojoj suštini, tako da ovi izbori ne govore toliko o poverenju Putinu, koliko o narodu koji se probudio i ustao. Država koja je rekla: nećete nam vi izrodi, nacisiti, ološi govoriti kao da živimo i kakvi ćemo biti. Ni Borelj, ni Makron, ni Šolc ni ostali nacisticki gadovi neće govoriti velikom ruskom narodu kako će živeti. E o tome govore ovi izbori - naglasio je Solovjov. 

Foto: EPA

 

Prema njegovm rečima, ovi predsednički izbori su za Ruse bili referendum, na kojem su dali zakletvu Putinu kao vrhovnom komandantu zemlje u ratu sa NATO: Mi smo s tobom! 

- Zato je bilo važno koliko je ljudi izašlo i zašto se stvorila tolika histerija. Nema nikoga ni u Engleskoj, ni u Francuskoj, ni u Nemačkoj za koga bi glasalo više od polovine ukupnog broja glasača. Ne 50 odsto izašlih, već od ukupnog broja glasača. Znači, Putin je dobio apsolutno poverenje naroda - naveo je ruski novinar. 

Makron ima prskalice, a mi možemo da zbrišemo Francusku

Vladimir Solovjov je komentarisao i izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je spreman da pošalje vojsku u rat protiv Rusije u Ukrajini. 

- Ako Makron misli da ima atomsko oružje neka se osvesti, on ima atomske prskalice, koje ne može čak ni da isporuči. A mi imamo oružje, koje može zauvek da pretvori predivnu Francusku, sa fantastičnim vinogradima i kulturnim spomenicima, u pustinju. To je Makronov izbor. Neka ta budala razume gde i kako treba da brblja. Ne znam gde su njegovi savetnici učili istoriju, ali jasno je da Makron nije odabrao dobre učitelje i učitljice, čak iako je jednu od njih oženio - kazao je Solovjov. 

Mrze hrišćane

Solovjov je istakao da zapadne demokrate Rusiju žele da razbiju i rasparčaju kao nekadašnju Jugoslaviju.  

- Jugoslavija je bila država, koju nisu mogli da pokore nacisti, ali su je rasturile demokrate. Oni su izmislili milion neopravdanih razloga da državu, koja nije imala samo jedno - atomsko oružje, razore na hrpu malih država i da je žderu malo pomalo. Pretvorili su ih sve ili u svoje vazale ili u teritoriju apsolutnog kriminala, praveći se da ništa ne primećuju, a posebno u teritoriju na kojoj se de fakto sprovodi genocid hrišćana. Ali na to ne treba da se obraća pažnja. Srbe su označili kao loše momke. Zašto? Zato što su oni hrišćani i zato što su antifašisti. Fašistička i đavolska Evropa to ne može da oprosti - naglasio je Solovjov. 

Ruski novinar tvrdi da Zapad isto to pokušava da uradi sa Rusijom. 

- Kad ne bi bilo velike Rusije ne bi bilo ni hrišanske države, ne bi bilo ni velike muslimanske države, one bi bile rasturene na sitne kneževine. Na hiljadu malih kneževina. I svaka od njih bi održavala gej parade, prezirala svoju istoriju. I išli bi u grupama u Vašington da ljube noge. To neće dočekati - tvrdi Solovjov.

Ceo intervju možete pogledati na našem Jutjub kanalu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija