• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

09:10

Dolazi kraj! Evropa se sprema za veliki prodor Rusije! Poznato kada Putinove trupe kreću svim silama napred!

Printscreen/Telegram

Vesti

Dolazi kraj! Evropa se sprema za veliki prodor Rusije! Poznato kada Putinove trupe kreću svim silama napred!

Podeli vest

U Evropi su najavili tešku situaciju na ratištu za Ukrajinu zbog ofanzive Oružanih snaga Rusije, piše Politiko.

- Postoje mnoge zabrinutosti da bismo mogli da vidimo prekretnicu ovog leta kada Rusija napravi pravi pomak - rekla je Alisa de Karbonel, zamenica direktora programa za Evropu i centralnu Aziju u Međunarodnoj kriznoj grupi (ICG), citira Politiko.

U članku se takođe napominje da u tom kontekstu šefica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, želi da popuni liderski vakuum koji postoji već duže vreme zbog činjenice da su se lideri Nemačke i Francuske fokusirali na unutrašnju politiku. nego na pomoć Ukrajini.

Publikacija piše da EU sporo pomaže Kijevu, ali da istovremeno ne može sebi priuštiti političku nestabilnost po ovom pitanju. Ukrajina je u odgovoru navela da Brisel treba hitno da donese odluke, piše Politiko.

U sredu je ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija