• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

05:45

Kakav debakl! Rusija i Iran isterali SAD sa ovog dela planete! Ameri u apsolutnom šoku, ostvaruje se scenario iz najgorih košmara!

Reuters

Vesti

Kakav debakl! Rusija i Iran isterali SAD sa ovog dela planete! Ameri u apsolutnom šoku, ostvaruje se scenario iz najgorih košmara!

Podeli vest

Američki zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog mogućih veza Nigera sa Rusijom i Iranom, rekla je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

Ranije su mediji preneli da su pobunjenici koji su preuzeli vlast u Nigeru prekršili vojni sporazum sa SAD, koji je dozvolio američkoj vojsci da bude na teritoriji te afričke zemlje. Razlozi za ovu odluku se ne saopštavaju. Predstavnik Pentagona je kasnije uveravao RIA Novosti da su SAD upoznate sa izjavama nigerskih vlasti o raskidu bilateralnog vojnog sporazuma i da su u kontaktu sa njima po ovom pitanju.

- Američki zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog potencijalnih odnosa Nigera sa Rusijom i Iranom - rekao je Sing novinarima.

Ranije u utorak, kanal Si-En-En, pozivajući se na izvore, izvestio je da je Pentagon zabrinut zbog proruskog kursa vlasti Nigera, koji je bio najvažniji partner Sjedinjenih Država u severozapadnoj Africi.

Vojska Nigera objavila je na nacionalnoj televiziji krajem jula prošle godine da je predsednik Mohamed Bazum smenjen sa vlasti. Vojska, predvođena komandantom predsedničke garde, generalom Abdurahmanom Čianijem, koji je preuzeo vlast u zemlji, najavila je otkazivanje vojnih sporazuma sa Francuskom. Povlačenje francuske vojske završeno je krajem decembra 2023. godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija