• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

13:00

Zamenik šefa ruske Dume za Informer: Kijev, Odesa i Lavov će glasati na ruskim izborima! Veliki intervju sa Pjotrom Tolstojem! (VIDEO)

Shutterstock, Reuters, EPA Images

Vesti

Zamenik šefa ruske Dume za Informer: Kijev, Odesa i Lavov će glasati na ruskim izborima! Veliki intervju sa Pjotrom Tolstojem! (VIDEO)

Podeli vest

Danas u 13 časova na Informer TV emitovali smo ekskluzivni intervju sa zamenikom predsednika Drzavne dume Rusije, Pjotrom Tolstojem! On je za našu televiziju govorio o novim planovima Rusije u Ukrajini, prijateljstvu Srbije i Rusije, ruskim izborima, Emanuelu Makronu i mnogim drugim temama.

Tolstoj smatra smatra da će, do sledećih izbora u Rusijipod kontrolom Moskve biti mnogi gradovi koje sada kontroliše Ukrajina.

-  Mislim da nama treba to, da na sledećim predsedničkim izborima glasanje bude i u Odesi, Kijevu, Poltavi, Lavovu… Biće novih oblasti, bez obzira na to šta govore Šolc, Makron i Borelj, a ja mislim da za šest godina neće biti ni Šolca, ni Makrona, ni Borelja. Tako da ja imam pozitivan stav prema tome što nas oni sada kritikuje, jer to samo znači da mi radimo pravu stvar - rekao je Tolstoj.

Tolstoj je za našu televiziju govorio i svojim vezama sa Srbijom.

- Moj deda je bio unuk Lava Tolstoja i s obzirom da je bio oficir Bele armije nakon završetka građanskog rata u Rusiji emigrirao je u Srbiju. Završio je fakultet u Beogradu, zatim je radio kao agronom u prilično velikom regionu, to jest u Vojvodini. Tako su se moj otac i stric rodili u Srbiji i zato smo mi, naša porodica, direktno povezani sa Srbijom - kaže on.

On navodi da su ruski i srpski narod bratski, i da imaju dosta toga zajedničkog.

- Naravno, mi smo bratski narod i znate da je, čini mi se 1925. godine, svaki peti građanin Srbije bio Rus. Tako da mi imamo mnogo zajedničkog ne samo u smislu kulture i vere, nego smo i po krvi braća i sestre. Naravno, razumemo da se Srbija danas nalazi u prilično teškoj situaciji i pod pritiskom Evrope, zbog toga izuzetno cenimo stav vašeg predsednika Aleksandra Vučića sa kojim imamo jako dobre i tople odnose i smatramo da je on uspeo da prođe između dve vatre i izbegne da se priključi tom evropskom bloku u odnosu prema Rusiji, na čemu mu je Rusija vrlo zahvalna - rekao je Tolstoj.

Tolstoj je izrazio punu podršku Srbiji protiv obojenih revolucija.

- Naravno, mi smo podržavali i podržavaćemo Srbiju, a i nama je, takođe, važna podrška koju nam Srbija pruža. Ako se sećate, pre 25 godina kada je izvršeno bombardovanje Beograda, Rusija je podržala Srbiju. Možda je uradila manje nego što je mogla, ne primenjujući vojnu silu ali tada smo mi počeli da razaznajemo da Zapadni svet ustvari ima dvostruke aršine. Danas te dvostruke standarde vidimo u stavu Zapada u odnosu između Srbije i Kosova*, zatim u njihovom odnosu prema opoziciji i svemu što ona radi, jer jasno je da su svi protesti instruisani iz inostranstva. Mi naravno, podržavamo demokratiju, podržavamo i proteste ukoliko oni imaju svoj objektivni razlog, ali kada se atmosfera veštački pravi i zagreva spolja, po metodologiji još jedne u nizu obojene revolucije u Evropi, mi onda znamo kome to odgovara. I upravo protiv tih dvostrukih standarda Zapada i protiv tog licemerja mi danas ratujemo u Ukrajini. I kada pobedimo u tom ratu, a pobedićemo, svima će biti lakše, i Srbima i svim narodima u Evropi, zato što će nestati ta dupla priča svetskog poredka, zasnovana na pravilima koje su oni sami izmislili - izjavio je Tolstoj za našu Televiziju.

On smatra da svetski poredak mora da bude osnovan na međunarodnom pravu, istom onom koje je utvrđeno kada je Rusija, tadašnji Sovjetski Savez, pobedio u Drugom svetskom ratu oslobodivši čitavu Evropu.

- Tada je kao rezultatat mirovne konferencije u Jalti ono i utvrđeno. Danas se nalazimo na pragu nove etape razvoja svetske istorije, kraja unipolarnog sveta kojim upravljaju SAD i Brisel i početka novog multipolarnog sveta gde se države međusobno poštuju i u kom nema glavnog žandara. Baš takav poredak će stvoriti Rusija, ne samo za sebe, nego i za Srbiju, ali i sve druge države - rekao je zamenik predsednika Državne dume Rusije.

Tolstoj očekuje velike geopolitičke promene u budućnosti.

- Mislim da će se sve menjati postepeno. Vidimo sad da su naši neprijatelji tako daleko odmakli u svojoj mržnji prema Rusiji i u svojoj antiruskoj retorici, toliko daleko da neće biti lako vratiti se na neke normalne odnose. Za to će trebati deset, možda dvadeset godina, to nije stvar sledećih izbora. Ali mi sigurno znamo da ćemo mi pobediti i da će ta pobeda dovesti do pravednog svetskog poredka i zbog toga vodimo ovu specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. To jest, polako se krećemo u pravcu Srbije, u suštini - kaže on.

Osvrnuo se i na predsedničke izbore u Rusiji, na kojima je ruski predsednik Vladimir Putin odneo ubedljivu pobedu.

- Nas je baš briga šta Zapad misli o našim izborima. Mi smo suverena država i da bismo to i ostali mi danas ratujemo i ne mislimo ni na koji način da ono što radimo usaglašavamo sa nekakvim zapadnim standardima. Mi imamo svoju istoriju, svoja pravila, svoj ponos i svoju državu! Tako nameravamo da živimo! Šta oni o nama misle - baš nas briga! Jasnije od ovog ne mogu reći, ja to i njima govorim bez ustezanja i vama ponavljam, baš nas briga šta misli Nemačka, Francuska, sva ta Evropa, šta misle Amerikanci o nama, nama je svejedno. Nama je jedino važno da su naša deca slobodna i važno nam je da u očima ruskog muškarca nikad ne bude sete zbog izgubljenog rata - navodi Tolstoj.

Takođe je izneo i svoje mišljenje o francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

- Makron boluje od Napoleonovog kompleksa, što nije iznenađujuće obzirom da je oko sebe okupio blago rečeno čudne ljude, koji nisu tradicionalne orjentacije i bojim se da Makrona vuku u pogrešnom pravcu. Želi da pošalje vojsku u Odesu? Neka pošalje! Vratiće se u sanducima u Francusku. Sve ćemo ih pobiti! Isto kao što smo i spržili svu njihovu tehniku, koji su poslali Ukrajini za vreme neuspele letnje ofanzive! Isto tako ćemo ubiti svakog ko se nađe na ukrajinskoj zemlji bez obzira da li ih je poslao Makron ili ne Makron. Ali Makron će morati da ide na aerodrom i tamo da dočekuje kovčege, prekrivene (svojom) trobojkom. To je prvo, a drugo što se tiče Olimpijskih igara, nas se to ne tiče, Rusija ne učestvuje u Olimpijskim igrama iz političkih razloga. To je, uzgred budi rečeno, još jedan primer dvostrukih standarda, zato što Izrael koji vrši genocid nad Palestincima na svojoj teritoriji i do sada je već ubio je na stotine hiljada žena i dece - najnormalnije učestvuje u Olimpijskim igrama. A Rusija, kao što vidite ne. Tako da, samo neka se oni za početak među sobom mire, i utiču na to da Izrael pristane na primirje, a Rusija će preživeti i bez Makronovih saveta - rekao je on.

Tolstoj kaže da je Rusija svakim novim pritiskom sve jača.

- Tajna je jednostavna, kada se na Rusiju vrši pritisak spolja, ona samo postaje jača. Protiv nas je uvedeno 19 000 sankcija, Zapad je ukrao naš novac koji je bio na Zapadu. Prekršili su sva pravila koja su do tada postojala, a tiču se nepovredivosti slobode govora, lične imovine, neprihvatljivosti diskriminacije na nacionalnoj osnovi. Danas Ruse diskriminišu u stranim bankama Evrope i tako dalje. Tako da, što je veći pritisak to je veća odlučnost ruskog čoveka da ide do kraja.  I rezlutati predsedničkih izbora upravo o tome govore. Velika izlasnost, čak i u dijaspori, znači da su ljudi aktivno glasali da bi podržali predsednika i upravo je dobijeni izborni rezultat odgovor na ovo pitanje, što je veći pritisak na Rusiju - mi smo sve jači - izjavio je on.

Kako on kaže, svaka država se rukovodi svojim nacionalnim interesima i SAD kao velika država, pre svega, moraju da imaju u vidu sobstvene interese.

- Jačanje Rusije i pretvaranje Rusije u drugu svetsku supersilu  nije u interesu ni Trampu ni Bajdenu. Zato, mi ništa ne čekamo, na sve smo spremni, naše atomsko oružje je potpuno spremno za bilo koji susret, sa bilo kojim kandidatom. Vi nemate čega da se plašite, Amerika je daleko, a mi smo blizu. Šta više, kao što rekoh, polako vam se približavamo - rekao je Tolstoj

On navodi da Rusija neće nikome oprostiti, i pomiriti se sa zapadnim svetskim poretkom,.

- Znate šta, vaš Predsednik govori “Praštamo, ali ne zaboravljamo”, a mi, Rusi, govorimo “Mi pamtimo i ne opraštamo”, u tome je razlika. Mi ne nameravamo da opraštamo i ne nameravamo se pomirimo sa tim svetskim poretkom koji pokušavaju da uspostave još od momenta nezakonitog bombardovanja Jugoslavije. Ja sam to pričao pre 25 godina, pričam o tome i danas. I sad sam spreman da ponovim, Rusija će učiniti sve da više ne bude tog svetskog poretka i baš zbog toga i ratujemo u Ukrajini, baš da bismo srušili svet dvostrukih standarda, mi radimo sve da naša država bude bolja i jača i da bi pobedila - zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija