• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

25.03.2024

17:27

Ključa u Berlinu! Ako Šolc pošalje vojnike u Ukrajinu, imaće generalni štrajk koji će paralisati zemlju!

Reuters/AP

Vesti

Ključa u Berlinu! Ako Šolc pošalje vojnike u Ukrajinu, imaće generalni štrajk koji će paralisati zemlju!

Podeli vest

Ako nemačka vlada odluči da pošalje vojnike u Ukrajinu, a ona to neće učiniti, onda će sledeći generalni štrajk zaustaviti čitavu Nemačku. Moja partija i ja ćemo ga organizovati, a društvo slanje vojske neće prihvatiti. Mi imamo armiju čiji je zadatak odbrana, a postoji i NATO armija, a mi imamo i armiju u parlamentu, tj. ništa neće da funkcioniše bez odborenja nemačkog Bundestaga, poručuje visoki funkcioner Alternative za Nemačku (AfD) Uli Henkel.

On poručuje da Nemci i njegova partija veruju u diplomatiju, a ne u slanje oružja.

 - Nećemo dozvoliti da naši vojnici idu van zemlje. Naša armija je odbrambena armija (iako bi u slučaju sa NATO stvari bile potpuno drugačije). Svet se menja pa će verovatno za 30 godina Kina biti jedina realna svetska sila. Prestali bismo sa stalnom upotrebom dvostrukih standarda i feminističkom spoljnom politikom, jer države nemaju prijatelje već samo interese. Izmenili bismo mnogo toga, ali ne onako kako žele naši politički oponenti iz starih partija, kako bi uplašili ljude u našoj partiji - ističe on.

Znamo da posle sukoba u Ukrajini, analizira Henkel, nastupa vreme u kome će Nemačkoj, kao centralnoj državi u srcu Evrope, biti potrebni dobrosusedski odnosi sa Ukrajinom, ali i sa Ruskom federacijom, Poljskom i Francuskom, čemu smo veoma privrženi. 

- Ipak, glavni prioritet vlade na čelu sa AfD, ili sa našim učešćem, biće briga o sopstvenom narodu, da nemačkom narodu bude dobro, jer samo tako možemo da pomognemo i ostatku sveta. Mi smo razotkrili klimatsku ideologiju i dokazali da je nonsens. Odmah bismo zaustavili priliv migranata i oko 300.000 njih obavezali da hitno napuste zemlju - jasan je on.

Henkel napominje da će vlada u kojoj će biti AFD pomoći razvoj država iz kojih dolaze migranti, a one koje budu dobijale tu pomoć imaće obavezu da odmah vrate svoje ljude nazad. 

- Trdućemo se da budemo u dobrim odnosima ne samo sa SAD, već i sa Ruskom Federacijom. Učinićemo sve što od nas zavisi da Nemačka ostane ekonomski snažna, da sačuvamo našu kulturu i da ponovo postanemo uvaženi član međunarodne zajednice kakvi smo bili od 1960. do 1990 - ističe funkcioner AfD.

Henkel je prokomentarisao ideju ministra inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron koji predlaže da se Nemačkoj isporuče britanske rakete Storm Shadow, a da Berlin Ukrajini pošalje svoje Tauruse!

 - Kružna razmena već funkcioniše: Engleska isporučuje Ukrajini Storm Shadows, a za uzvrat dobija rakete Taurus od Nemačke. Ali, to nije važno, svi ti trikovi nisu dobri, zbog njih Nemačka sve više i više postaje učesnik rata, što je nedopustivo. Proizvođač Taurusa uvek će proizvoditi onoliko koliko mogu da kupe, iako je pod izvoznom zabranom, tj. on može da izvozi, i moći će da proizvodi i šalje samo ono što mu narede ili dozvole ovdašnji političari. Naravno, pre nego što sa takvom lakoćom i slobodno šaljemo naoružanje drugim državama (ali i sukobljenim stranama), moraćemo ponovo da ulažemo u vlastitu odbrambenu sposobnost - mavodi Henkel.

 Nemački političar ističe da sve što Nemačka čini počev od februara 2022. godine predstavlja uzaludno trošenje novca poreskih obveznika i potpuno je nebitno da li u toj situaciji podržava tekući budžet Ukrajine, ili šalje Ukrajini oružje i municiju (počev od šlemova pa do tenkova Leopard II.

- Sve je to potpuno pogrešno. Kao četvrta privreda po veličini u svetu, nakon svega što smo tokom Velikog rata ili Drugog svetskog rata učinili Rusima, ali i kao nacija koja ima sličnu dušu kao i Rusi (kulturu, književnost, muziku i zajedničku istoriju), mi moramo učiniti sve što od nas zavisi da prinudimo obe strane da sednu za pregovarački sto, kako bi što pre prestali sa ubijanjem i pogibijom ljudi sa obe strane. Diplomatija ovde nije imala i neće imati alternativu.
Nemačka se nikad nije branila u Hindukušu, kako je tvrdio naš bivši ministar odbrane, a Ukrajina nikad nije bila kolevka demokratije, zato se demokratija ne brani u Kijevu, kako nas uče piromani rata u Nemačkoj (Štrak-Cimerman, Hofrajter, Kizeveter i dr.) - upozorava on.

Henkel se osvrnuo i n aferu kada su presretnuti razgovor dvojice nemačkih generala.

-  Kad je reč o snimku telefonskog razgovora konferencije Webex o isporuci Taurus-a Ukrajini u kojoj je učestvovao i inspektor Ratnog vazduhoplovstva i na kojoj, u skladu sa dotadašnjim znanjima, dvojica učesnika razgovaraju preko nezaštićene linije. Zasad ne vidim curenje informacija, što je, naravno, izazvalo zabrinutost i na loš način prikazalo "borbenu gotovost" ovih naših visokih oficira. Čak i obični vojnici uče i znaju da se "prikupljanje obaveštajnih podataka" uvek vrši sa bilo koje strane, i zato se nisam iznenadio što su taj razgovor slušali i snimali ne samo Rusi, već i Amerikanci pa čak i Kinezi - jasan je funkcioner AfD!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija