• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

28.03.2024

19:00

Nikad crnje predviđanje i "samoubistvo" Pariza! Rusi su spremili pakleno iznenađenje Makronu!

EPA

Vesti

Nikad crnje predviđanje i "samoubistvo" Pariza! Rusi su spremili pakleno iznenađenje Makronu!

Podeli vest

Bivši američki obaveštajac Skot Riter izneo je ozbiljne prognoze u vezi sa potencijalnim sudarom Francuske vojske i ruskih snaga u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, ukoliko Francuska odluči da interveniše, to bi moglo biti ekvivalentno samoubistvu jer će se suočiti sa snažnim udarcima koje će naneti ruske snage.

Riter ističe da Francuska nema adekvatnu obuku i resurse da podrži velike borbene snage u istočnoevropskoj zemlji poput Ukrajine.

- Ako se desi intervencija iz Pariza, onda će oni zapravo izvršiti samoubistvo, jer je to njihov kraj. Rusija će ih eliminisati. Neće napasti Rumuniju i Poljsku, ali će uništiti francusku vojsku koja je već u Ukrajini - predviđa stručnjak.

Ova izjava dolazi nakon što je francuski predsednik Emmanuel Macron krajem februara izjavio da će Pariz učiniti sve što je u njegovoj moći da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu".

Međutim, nakon što su ove izjave izazvale kritike, Makron je kasnije pokušao ublažiti njihovu oštrinu, nazivajući ih "pažljivo promišljenim". Ipak, istakao je da Francuska nema jasno definisane granice i crvene linije kada je u pitanju pružanje pomoći Kijevu.

Foto: profimedia

Riter kaže da će za Makrona to biti samoubistvo

Ovi komentari iz Pariza nisu prošli neprimećeno u Kremlju, koji je upozorio da bi bilo kakva vojna intervencija Zapada u Ukrajini mogla dovesti do direktnog sukoba između Rusije i NATO saveza.

Ova upozorenja nagoveštavaju ozbiljne posledice koje bi mogle proizaći iz takvog scenarija, a mogu uključiti eskalaciju konflikta na širem regionalnom i međunarodnom nivou.

Stoga, Ritterove prognoze i reakcije francuskog predsednika, uz upozorenja iz Kremlja, ukazuju na kompleksnost situacije u vezi sa ukrajinskim sukobom i na moguće ozbiljne implikacije koje bi mogle proizaći iz bilo kakve vojne intervencije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija