• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

21:14

"Srbija, to je posebno"! Aleksandar Mihailovič Babakov za Informer: Srbe i Ruse spaja nevidljiva nit od gore, sa neba (VIDEO)

informer.rs

Vesti

"Srbija, to je posebno"! Aleksandar Mihailovič Babakov za Informer: Srbe i Ruse spaja nevidljiva nit od gore, sa neba (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Mihailovič Babakov, zamenik predsednika Državne Dume Ruske Federacije ekskluzivno je govorio za informer.rs o tome po čemu se ogleda posebnost srpsko-ruskih odnosa kao i kako je Srbija očuvala slobodu pridržavajući se svog spoljno političkog kursa.

* Navršila se još jedna godišnjica NATO bombardovanja Jugoslavije. Kako se Vi odnosite prema toj operaciji koja je sprovedena protiv naše zemlje?

- Smatram da je prošlo dosta vremena da, ne smao mi, nego sve zemlje koje imaju zdrav razum ispravno ocene ono što se desilo. Naravno, to se ne sme nazvati nikako drugačije osim "agresije NATO zemalja protiv suverene države". To se ne sme opravdati apsolutno nikakvim ni političkim, ni ideološkim, uopšte nikakvim razlogom što je slobodna zemlja bila vojno napadnuta od strane vojnog bloka. I nači nna koji je to učinjeno govori o tome da te zemlje NATO bloka, one same nisu bile sigurne u ispravnost svog izbora. One su se bojile da to učine na bojnom polju, one su postupile podmuklo, kako su inače i često činile, pomoću korišćenjem sredstava protiv kojih je u tom trenutku Jugoslavija bila nemoćna. I najvažnije je što oni čak ni posle određenog vremena nisu našli za shodno da se izvine pred narodom, narodima koji su živeli i koji i dalje žive na teritoriji podvrgnutoj bombardovanju, jer ovo bombardovanje je bilo usmereno na civilno stanovništvo i graansku infrastrukturu. Nikakve vojne objekte koji su predstavljali opasnost po NATO zemlje nije bilo na teritoriji. To je bilo sasvim neopravdan po surovosti politički akti, čiji je cilj bilo svrgavanje zakonskog rukovodstva zemlje.

* Da li su odnosi između Srba i Rusa posebni u u čemu se ogleda ta posebnost?

- Znate, verovatno svi odnosi imaju nekakvu posebnost, ali upravo su Srbija i Rusija na nivou naroda objedinjene nekom nevidljivom niti koja je, mislim da u osnovi leži kultura istorija i religija-hrišćanstvo, pravoslavlje pre svega. Vidimo odnose sa ljudskim vrednostima, tradicionalnim za naše narode. Nije da o njima ne pričamo, ne pada nam ni na pamet da mogu biti drugačiji. Nas objedinjuju posebni odnosi, ne samo prema prošlosti, već i sadašnjosti a najvažnije i budućnosti, jer i srpski narod i Rusija gledaju na budućnost kao na svet koji će objedinjavati ljude, nezavisno od njihovih veličina veroispovesti, potencijala, mogućnosti, već samo na osnovu toga što svako iz naša dva naroda žel ida živi u svetu uzajamnog poštovanja, u svetu koji isključuje unipolarnost i unipolarnost u donošenju odluka, što znači da treba uzimati u obzir odluke svih jer svako ima pravo na svoje mišljenje i poštujući to pravo mi ćemo obnavljati odnose, ujedno i sa drugim zemljama. Ali Srbija - to je posebno. Znate, eto Vi ste se sada osmehnuli i ja Vam mogu reći kada u društvu razgovaramo i iz nekog razloga pominjemo Srbiju, svima se podigne raspoloženje. Ne znam zbog čega, zaista želim da budem otvoren i iskren kada govorim o pitanjima  koja su vezana za Srbiju, ma koliko teški trenutci bili. Znate, misli mda nas spaja nevidljiva nit od gore, sa neba.

Ceo intervjuu Aleksandra Mihailoviča Babakova pogledajte u prilogu ispod:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija