• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

29.03.2024

22:08

Časov Jar pred padom! Ukrajinci grade drugu liniju odbrane! Dron se zabio u zgradu u Belgorodu

Reuters

Vesti

Časov Jar pred padom! Ukrajinci grade drugu liniju odbrane! Dron se zabio u zgradu u Belgorodu

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 765. dan

Časov Jar pred padom?

Ukrajinske snage neće uspeti da zadrže kontrolu nad gradom Časov Jar zbog konstantne ofanzive ruske vojske, izjavio je bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane SAD Stiven Brajen.

-Brojni analitičari tvrde da će Rusi uskoro zauzeti Časov Jar uprkos činjenici da se oni stalno brane od ukrajinskih kontranapada, istakao je on.

Vazdušna opasnost u Ukrajini

Vazdušna opasnost proglašena je u sedam oblasti Ukrajine: Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Poltavskoj, Sumskoj, Harkovskoj, Čerkaskoj i Černigovskoj oblasti.

Ranjen stanovnik Belgoroda

Jedan stanovnik Belgoroda je poginuo a još dvoje je ranjeno kada se ukrajinski dron zabio u višespratnicu u tom ruskom gradu, rekao je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

Stigla nova tranša pomoći - zajam od 1,5 milijardi dolara

Ukrajina je dobila tranšu od 1,5 milijardi dolara u okviru zajma od Svetske banke, izjavio je premijer Ukrajine Denis Šmigalj. Prema njegovim rečima, skoro milion dolara je dao Japan i još oko 500 hiljada dolara Velika Britanija.

Šmigalj je naveo da će sredstva biti preusmerena na troškove u socijalnoj i humanitarnoj sferi.

Sirski: Ruska artiljerija donosi prednost

Ruska vojska ima šestostruku prednost u broju municije, koju koristi na bojnom polju, u odnosu na Oružane snage Ukrajine, izjavio je glavnokomandujući Oružanim snagama Ukrajine Aleksandar Sirski u intervjuu agenciji „Ukrinform“.

Ukrajinci grade drugu liniju odbrane

Ukrajinske snage u panici podižu drugu liniju odbrane na orehovskom pravcu (zaporoški deo fronta) i prebacuju ogromnu količinu građevinske tehnike, rekao je za Sputnjik političar iz DNR Vladimir Rogov.

On je dodao da su ruske snage naterale u bekstvo ukrajinske jurišne grupe kod mesta Verbovo o Rabotino.

Dron se zabio u zgradu u Belgorodu, ima mrtvih

Jedan stanovnik Belgoroda je poginuo a još dvoje je ranjeno kada se ukrajinski dron zabio u višespratnicu u tom ruskom gradu, rekao je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

Ruska Strela-10 oborika ukrajinski dron

Ruske snage oborile su kod Donjecka ukrajinski heksakopter (sa šest propelera) "Baba Jaga", rekao je za Sputnjik komandant jedinice koja primenjuje PVO sistem "strela-10".

Sirski: VSU prolazi kroz tešku fazu

Ukrajinska vojska ima velike probleme na frontu, rekao je glavnokomandujući ukrajinske vojske Aleksandar Sirski, prenosi Ukrinform.

Tusk: EU prolazi kroz predratnu fazu

Premijer Poljske Donald Tusk kaže da Evropa prolazi kroz predratnu fazu i to je svakim danom sve očiglednije.

 

 

Rogov: Ukrajnci beže iz Rabotina i Verbovoja!

Ruska vojska naterala je u beg ukrajinske trupe u oblasti Verbovoje i Rabotino, rekao je za Sputnjik Vladimir Rogov, šef regionalnog javnog pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom".

Novi masovni napad na energetski sektor!

Termo i hidroelektrane oštećene su u centru i na zapadu Ukrajine nakon eksplozija, javila je ukrajinska nacionalna energetska kompanija Ukrenergo na svom Telegram kanalu .

Noćas je na teritoriji Ukrajine proglašena uzbuna za vazdušni napad. Ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u oblastima Dnjepropetrovsk, Hmeljnicki, Lavov, Ivano-Frankovsk i Čerkasi.

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko izjavio je da je izveden je novi masovni napad na energetski sektor zemlje. Prema njegovim rečima, na udaru su bili proizvodni objekti.

 

 

(VIDEO) Britanci u panici gledaju i ne veruju! Rusi posebnim oružjem oborili, pa rastavili na delove "storm šedou", a tamo...

 

Uništeno 15 "vampira"iznad Belgorodske oblasti

Ruska vojska oborila je 15 MLRS projektila "vampir" iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je ministarstvo odbrane.

"Večeras je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije višecevnim raketnim sistemom RM-70 "vampir!. Dežurni PVO sistemi iznad Belgorodske oblasti uništili su 15 raketa", navodi se u saopštenju.

 

Nešto užasno se dešava u Ukrajini! Sakrili se u kuće i neće da izađu! Ulicama vreba velika opasnost!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17