• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Mediji/Bild/kurir

18.04.2024

13:20

Šokantne vesti iz Nemačke! Rusi ovo hteli da dignu u vazduh?! Hitno hapšenje i žestoke optužbe: U korist Putina...

Reuters

Vesti

Šokantne vesti iz Nemačke! Rusi ovo hteli da dignu u vazduh?! Hitno hapšenje i žestoke optužbe: U korist Putina...

Podeli vest

Jens Romel, nemački federalni tužilac, objavio je da su u Bajrojtu uhapšene dve osobe osumnjičene da su ruski špijuni.

Bild prenosi da je hapšenje izvedeno juče ujutru.

Navodi se da su dvojica muškaraca špijunirala tamošnje američke baze u korist ruskog predsednika Vladimira Putina i da su planirali napade na vojne transportne rute.

Glavni optuženi je Nemac ruskog porekla Diter S. (39), koji se tereti za špijuniranje u korist tajne službe, špijuniranje sa ciljem izvođenja sabotaže i "opisivanje" vojnih objekata na način koji ugrožava njihovu bezbednost.

Navodi se da je Diter S. konkretno optužen da je bio u kontaktu sa pripadnikom ruske tajne službe i da je zajedno sa njim radio na planovima izvođenja sabotaža u Nemačkoj od oktobra 2023.

Prema navodima nemačkog federalnog tužioca, Diter S. je pristao da izvodi napade eksplozivom i podmeće požare u vojnim i industrijskim objektima u Nemačkoj.

Do tog trenutka Diter S. je već prikupio informacije u vezi sa potencijalnim metama napada, uključujući američka vojna postrojenja.

Navodi se da je on čak i lično obavio izviđanje nekih od meta gde je fotografisao vojni transport i načinio i video snimke.

Nemački magazin Špigel je objavio da je među vojnim objektima koje je on špijunirao i američka baza u Grafenveru u Bavarskoj.

Tamo se, između ostalog, nalazi važan poligon za obuku na kojem američka vojska obučava ukrajinske trupe.

Navodi se da je drugi optuženi nemački državljanin ruskog porekla Aleksander J. (37), kojeg federalni tužilac tereti takođe tereti da je delovao kao agent strane tajne službe.

On je optužen da je pružao podršku Diteru S. sve do marta ove godine.

Špigel navodi da su hapšenje njih dvojice izvele specijalne policijske snage.

Navodi se da je Diter S. juče izveden pred istražnog sudiju Federalnog suda pravde u Karlsrueu koji mu je odredio pritvor do suđenja, dok će Aleksander J. danas biti izveden pred istog sudiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15