• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal

10.08.2017

12:45

ROĐEN U BEOGRADU, ŽIVEO U KANADI I SAD, SLABO PRIČA SRPSKI... Luda životna priča Stefana Jankovića!

Crvena zvezda

ROĐEN U BEOGRADU, ŽIVEO U KANADI I SAD, SLABO PRIČA SRPSKI... Luda životna priča Stefana Jankovića!

Podeli vest

Novajlija Crvene zvezde Stefan Janković ima vrlo interesantnu životnu priču. Rođen je u Beogradu, sa četiri godine se preselio u Kanadu, potom završio u Sjedinjenim Američkim Državama, a sada je ponovo u srpskoj prestonici

Stefanovi rodutelji su iz Sarajeva, ali su se pod vihorom rata preselili u Beograd gde se Stefan i rodio. Sa

U Kanadi sam živeo deset godina, ali kod kuće se pričao srpski, majka je gajila našu kuhinju, a i u Torontu ima baš dosta naših ljudi

Stefan Janković, košarkaš Zvezde

četiri i po godine preselio se u Kanadu. Ljubav prema košarci ga je vodila kroz srednju školu, na koledž Misuri, odakle se već posle godinu dana preselio na Havaje. Pošto nije draftovan dres Majamija je izborio preko Letnje lige, ali ni tada nije dobio pravu šansu, pa sa igrom sudbine vratio u Beograd i zadružio dres Zvezde. 

-  Ne sećam se mnogo detalja, ali iz razgovora sa roditeljima znam da je to bilo baš teško vreme u Beogradu i da je selidba bila najbolje rešenje. Kanada nam je dala taj neki lagodniji život. Pre svih bratu i meni, zbog čega se porodica i odlučila na taj korak. U Kanadi sam živeo deset godina, ali kod kuće se pričao srpski, majka je gajila našu kuhinju, a i u Torontu ima baš dosta naših ljudi - kazao je za Žurnal Janković.

Potom se Stefan preselio u Ameriku, zbog školovanja.

-  Tamo sam bio deset godina i izgubio dodir sa našim jezikom. Jednostavno, nisam imao sa kim da pričam. Poslednjih godina stigli su mi Stefan Jovanović iz Kraljeva i Nikola Filipović iz Beograda, ali je odrastao u Los Anđelesu. Za sve to vreme, samo sam dva puta došao ovde, a ovo mi je treći. Ali, ne sumnjam da ću brzo sve da pohvatam. Lako mi je sa našim ljudima - dodao je novi as crveno-belih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija