• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

18.09.2018

22:52 >> 22:06

(VIDEO/FOTO) BRAVO ZVEZDO! Crveno-beli odoleli strašnom Napoliju i osvojili bod na debiju u Ligi šampiona!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) BRAVO ZVEZDO! Crveno-beli odoleli strašnom Napoliju i osvojili bod na debiju u Ligi šampiona!

Podeli vest

Veliki bod osvojili su fudbaleri Crvene zvezde u prvom kolu grupe C Lige šampiona, pošto su na "Marakani" odigrali meč bez golova sa Napolijem - 0:0

 

Pokazao je klasu Napoli, ali su se fudbaleri Zvezde borili kao lavovi 90 minuta i izborili za istorijski bod, prvi u Ligi šampiona i to bez primljenog gola. Imala je Zvezda i malo sreće, ali i sjajnoj Borjana na golu, koji je u nekoliko navrata zaustavio strašne šuteve Napolitanaca. 

Napoli je dominirao, držao loptu, stvarao šanse . S druge strane Zvezda se branila, bila cele vreme u podređenom položaju,  pokušavala iz kontre da ugrozi rivala....Italijani su nakon samo nekoliko minuta igre na Marakani pokazali zašto su  vicešampion Italije. Brzi su Napolitanci, kao munje se kreću bez lopte, ne staju...

U prvom delu meča Insinje je pogodio prečku, potom je Borjan obranio zicer Miliku. U drugom su nastavili gde su stali u prvom delu utakmice. Opsedali su Borjanov gol kao osice, ali je Zvezdin golman briljirao, a najbolju šansu imali su u 68. minutu, kada je Rodić nakon šuta Kaljehona sa gol linije spasao Zvezdu kapitulacije.

Napolitanci su bez sumnje došli po tri boda, ali  ovog puta su naišli na gladijatore, koji su izgarali na terenu i uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Ne, nećemo vam služiti kako biste popravljali gol razliku - kao da su želeli da poruče crveno-beli, ne samo Italijanima! 

 

 

ZVEZDA - NAPOLI 0:0

 

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska).

ZVEZDA: Borjan, Stojković, Degenek, Savić, Rodić, Jovičić (od 56. Jovančić), Krstičić, Čaušić, Marin (od 87. Simić), Ben, Boaći (od 81. Pavkov).


NAPOLI: Ospina, Hisaj, Albiol, Kulibali, Mario Rui ,Zjelinski (od 75. Hamšik), Alan (od 61. Metens), Fabijan Ruiz, Insinje, Milik, Kaljehon (od 75. Ounas).

 

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

TOK MEČA

Drugo poluvreme

90'. Igraće se još 4 minuta!

86'. Poslednju izmenu napravio je Vladan Milojević.  Simić je ušao umesto Marina.

80'. Najbolja šansa za Zvezdu, ali brani Opsina. Boaći je ispred gola Napolija šutirao kroz noge igraču koji ga je blokirao, ali je Ospina ipak spasao svoju mrežu.

78'. Dobro je, Borjan je došao do lopte. Probao je Mertens da kroz šesnaesterac uposli Milika, ali ga je pročitao golman Zvezde. 

75'. Dvostruka izmena u Napoliju. Na terenu su Hamšik i Ounas, a izašli su Zjelinski i Kaljehon.

71'. Ben je ukrao loptu, odigrao za Boaćija, koji je šutirao iz okreta, ali izblokiran je njegov udarac i korner za Zvezdu.

68'. Ne daju Napolitanci da dišu igračima Zvezde. Rodić je sada skoro sa gol linije izbacio loptu. Četvorica igrača Napolija ostala su usamljena u šesnaestercu Zvezde, Kaljehon je poslednji pokušao. 

64'. Ovo je bilo opasno pred Borjanovim golom. Mertens je pokušao nakon centaršuta iskosa sa nekoliko metara, na sreću Zvezde nedovoljno precizno.

61'. Alan je izašao, a na terenu je Mertens, hoće Anćeloti da što pre slomi otpor srpskog šampiona i povede na Marakani.

60'. Sevnula je kontra Napolija, brz je Zjelinski, ali opet Borjan koncentrisan i zaustavlja šut Napolitanaca.

58'. Samo što je ušao našao se u prilici Jovančić. Dobro je šutirao, ali Ospina je na mestu i korner za Zvezdu.

56'. Dobar slobodan udarac uzveo je Rui, na sreću Zvezde, lopta je završila malo iznad prečke.

56'. Jovančić je na terenu umesto Jovičića.

55'. Žuti karton za Degeneka, koji je po proceni sudije namerno zaustavio loptu rukom na zemlji.

51'. Alan je šutirao iz daljine, ali je Borjan bio dobro postavljen i umiro loptu.

50'. Već tri kornera su izveli Italijani,  napadaju i vrše pritisak, kao tokom prvog dela meča.

Foto: Starsportphoto

 

Prvo poluvreme

45'. Korner za Zvezdu! Ben šutira, ali brani Opsina, nije ovo bilo opasno.

44'. Opet je Zvezda ostala bez lopte na sredini terena, Zjelinski je proigrao Milika, koji ne šutira dovoljno precizno, pa je Borjan i ovog puta bio zadovoljniji.

43'. Opet je Milik bio u dobroj situaciji, ali Borjan koncentrisaniji od saigrača u odbrani.

- PSŽ se vraća u igru! Tomas Menije odbitak je smestio u mrežu Liverpula. "Sveci" su smanjili na 2:1.

- Liverpul vodi 2:0, strelac je bio Milner u 36. minutu iz kaznenog udarca.

38'. Marin je pokušao loptu da ubaci na prvi stativu, mreža se zatresla, ali spoljni deo. 

35'. Krstičić je dobio žuti karton jer je tražio od sudije da pokaže Alanu drugi žuti karton, pa je sam nagrabusio.

35'. Alan je pokupio Boaćija, slobodan udarac za Zvezdu. 

34'. Boaći je oduzeo jednu loptu,  ali mu je izblokiran udarac. Ospina rutinski otklanja opasnost. 

- Staridž je postigao gol u 31. minutu i Liverpul vodi protiv PSŽ-a.

Foto: Starsportphoto

 

29'. BRANI BORJAN! Zjelinski je poslao loptu za Milika, koji je ostao sam, šutirao je u donji desni ugao, ali je na sreću crveno-belih Borjan bio na mestu i sačuvao gol.

25'.Poslao je Stojković loptu u peterac, malo je nedostajalo da stigne do Bena koji je bio u sjajnoj poziciji, ali je Klulibali na vreme intervenisao.

18'. PREČKA! Ovo je bilo opasno, Insinje je zatresao pečku Borjanovog gola. Insinje je za sada najraspoloženiji u redovima Napolija.

17'. Marin je jurnuo ka golu Napolija, ali ga je Alana nepropisno zaustavio i dobio žuti karton.

13'. Insinjeu se otvorio prostor i probao je sa oko 20 metara. Dobro je, Borjan brani. 

8'. Boaći je sada pokušao sa oko 20 metara, malo požurio, pa je lopta završila pored gola Ospine. Prvi pokušaj crveno-belih.

5'. Prvi put prete Napolitanci iz prekida, posle centaršuta Insinjea, ali su dobro crveno-beli reagovali i izbacili loptu iz svog šesnaesterca. 

3'. Na početku meča lopta je više u nogama igrača Napolija, blizu su gola Zvezde ali ga ne ugrožavaju ozbiljnije.

- Navijači u transu. Zaglušujuća buka na našem najvećem stadionu, pokušali su navijači da nadglasaju himnu Lige šampiona, kao na košarci, kada se od pesme delija ne čuje himna Evrolige.

- Zatresla se opet mušema na Marakani pred delijama.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Meč je počeo

- Pola sata pre početka utakmice na teren su izašle legende Crvene zvezde, igrači koji su osvojili trofej Kupa šampiona.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Evo sastava Zvezde i Napolija.

 

 

 

 

 

Zvižduci delija za igrače Napolija kada su izašli na Marakanu.

 

Sat i po pre početka meča na Marakani je oko 20.000 navijača.

Foto: Informer

Tekst potpisa

Ispred "Marakane" je kao u košnici, reka navijača se sliva ka našem najvećem stadionu na utakmicu Lige šampiona.

 

 

Na ulicama Beograda je mnogo policije, a na Marakanu su stigli i navijači Napolija.

 


- Mušema je spremna!

 

 

 

 

 

 

- Milan Borjan, golman Zvezde, prvi je izašao na "Marakanu" i osetio atmosferu dva sata pre početka utakmice.

 

Sve je spremno, navijali polako stižu na Marakanu.

 

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

Foto: Starsportphoto

 


- Omladinci Crvene zvezde odigrali su 1:1 sa Napolijem na debiju u omladinskoj Ligi šampiona. Lepa uvertita pred spektakl u 21.00 čas.

Pre nekoliko dana društvene mreže je preplavilo emotivno pismo navijača Crvene zvezde koji nije uspeo da nabavi karte za Ligu šampiona. Pismo ovog momka oduševilo je legendu Crvene zvezde Dejana Stankovića koji mu je obezbedio ulaznice za sve tri utakmice u eliti.

 

Čelnici Zvezde i Napolija, kao i funkcioneri iz UEFA, nekoliko sati pre utakmice okupili su se na ručku u jednom beogradskom restoranu.

- Joveljić ekspresno već u 17. minutu poravnava rezultat na 1:1 i vraća crveno-bele u igru. Sjajnom Zvezdinom napadaču asistirao je Terzić.

- Poveo je mladi tim Napolija protiv Zvezde 1:0  u 13. minutu pogotkom Sensea.

Od 16.00 sati igraju mladi igrači Zvezde i Napolija. Budite uz Informer, obaveštavaćemo vas o promenama rezultata.

- Po svemu sudeći će Napoli meč sa Zvezdom početi bez Mareka Hamšika. Korijere delo Sport veruje da će Anćeloti na Marakani izvesti formaciju 4-4-2, pa će na klupi ostati Marek Hamšik i Dris Mertens, možda i najzvučnija imena Napolitanaca, a takođe neće biti mesta ni za Pjotra Zjelinskog.

Prema Skaj sportu i Korijere delo Sportu, Anćeloti će se opredeliti za sledećih 11 igrača: Ospina, Malki, Albiol, Kulibali, Mario Rui, Kaljehon, Alan, Fabian Ruiz, Verdi, Milik, Insinje.

Videćemo u 21.00 da li su bili u pravu!

Foto: Reuters

 

Najvatreniji navijači Napolija u popodnevnim satima doputovali su u Beograd, ali nisu bili raspoloženi za razgovor i snimanje. Italijanski "Ultrasi", bez prepoznatljivih plavih obeležja Napolija, smestili su se u jedan beogradski hotel, koga obezbeđuje veliko prisustvo policije.

Oni su objasnili da ne vole da pričaju sa novinarima, čak iako je namera bila da se razgovara o fudbalu i kako se osećaju u prestonici Srbije, a dvojica iz grupe su negodovala prilikom snimanja.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
volim fudbal

pre 5 godina

Ej Srbijo,pa zar nema RTS pravo na prenos ovakvog dogadjaja,nego samo placene televizije....S R A M O T A ! ! !

Janko saraku

pre 5 godina

Objasnite zasto RTS ne prenosi utakmicu zasto ne ispunjava obaveze gradjana? Jos placamo pretplatu!

Penzioner

pre 5 godina

Bujosevicu gde ce ti dusa!!!! Necu ti vise dinara dati za tv pretplatu.... Sramota cekam ovaj dan 27 godina

branko1

pre 5 godina

Sramota !!!! Ako je to fudbal ono što igra Zvezda, onda sam ja stvarno neznalica.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bravo covece. Vas, moj i problem nas vecine je sto treba da trpimo te nesuvisle price. Niti je nasa reprezentacija na SP u Rusiji prikazala igru dostojnu paznje isto tako su sinos Crvena Zvezda i Napoli prikazali nivo fudbalske igre koja se igra u podsavezu seoskog fudbalskog saveza

sima

pre 5 godina

nemoze da prenosi, od silnih repriza serija. bagra.

Milovan

pre 5 godina

Sa kojim pravom RTS uzima novac od naroda ako veliki broj stanovnika ne gleda RTS. Šta nam oni nude da bi ih narod gledao. Ako nemaju novac da nam obezbede da gledamo ono što narod interesuje neka se ugase. Ja RTS ne gledam i nisam dužan da plaćam pretplatu. Obezbedite nam direktne prenose sportskih događaja da ne moramo da plaćamo kablovskim operaterima da bi gledali željeni program.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bravo CRVENO-BELI preziveli ste STRASNI NAPOLI i italijanske beton lige.

stjepan supanac

pre 5 godina

хахаха овакав бункер на маракани задњи пут одиграо је челик из зенице

Milovan

pre 5 godina

U grupi sa evropskim velikanima čija je vrednost veća više od 11 puta od Zvezdine veliki je podvig uzeti i bod. Napolijevi igrači vrede 489 miliona evra Liverpul vredi 876 000 000 evra, PSŽ vredi 790,5 miliona evra. Pojedini igrači Zvezdinih protivnika vrede višestruko više od kompletnog Zvezdinog tima. Zvezda je nekada igrala lepo za oko ali u evropskim kupovima je gubila utakmice kada je bila nadomak velikog uspeha. setimo se polufinala kupa šampiona protiv Panatinaikosa ili finala kupa uefa protiv Borusije gde je Zvezda propustila bezbroj prilika. Pamti se rezultat i osvojena titula propuštene prilike i lepršava igra se nigde ne pišu. Budimo realni svaki osvojeni bod je veliki uspeh za naše klubove.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59