• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2022

15:00 >> 18:00

ZVEZDA TEŠKO, ALI ZASLUŽENO SLAVILA U KUPU! Šapčani nisu imali snage za senzaciju, ZVEZDAŠI LJUTI NA SUDIJU!  (VIDEO)

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

ZVEZDA TEŠKO, ALI ZASLUŽENO SLAVILA U KUPU! Šapčani nisu imali snage za senzaciju, ZVEZDAŠI LJUTI NA SUDIJU! (VIDEO)

Podeli vest

U okviru 1/16 finala Kupa Srbije, sastali su se Mačva i Crvena zvezda u Šapcu, a šampion Srbije je pobedio sa 2:0 i plasirao se u osminu finala

Mačva je u šesnaestini finala nacionalnog kupa ugostila Crvenu zvezdu i nije uspela da napravi senzaciju kakvu je režirala i u jesen 2018 protiv crveno-belih, odnosno kakvu su u sredu napravili fudbaleri Radničkog protiv Partizana.

Pre četiri godine fudbaleri Crvene zvezde senzacionalno su eliminisani iz četvrtfinala Kupa Srbije, pošto je Mačva posle boljeg izvođenja penala bila bolja od crveno-belih - 5:4. Nakon 90 minuta bilo je 0:0. Crveno-beli nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika nakon 90 minuta, pa su eliminisani, i to u penal seriji. 

Ovog četvrtka Zvezda je uspela da se na neki način "osveti" i obezbedi prolaz u narednu rundu posle gola Nemanje Milunovića u 48. minutu i Kangve u 90+2.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Od prvog minuta na terenu je bio Kulibali, koji se nije proslavio. Ređale su se šanse za gostujuće igrače, a najagilniji su bili Stefan Mitrović, Mirko Ivanić i upravo defanzivac Nemanja Milunović, koji je na otvaranju drugog dela meča, nakon centaršuta Kataija iz kornera glavom pogodio bliži ugao gola Mačve i doneo radost crveno-belima!

Treba istaći i 6. minut i spornu odluku sudije! U jeku inicijative Crvene zvezde, usledio je centaršut sa boka od strane Mitrovića, fudbaler srpskog šampiona želeo je da uposli Kulibalija. Tom prilikom, fudbaler Šapčana Nemanja Stevanović zahvatio je loptu rukom u svom kaznenom prostoru, a Zvezda TV je odmah objavila snimak sa porukom da je srpski šampion oštećen! 

Zamalo Mačva da izjednači na drugoj strani. Jevtić je šutirao posle povratne lopte Brankovića, ali lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača Zvezde pa ju je Popović lako uhvatio.

Ipak, Kangva je stavio tačku na ovaj meč, postigavši pogodak u 90+2 minutu susreta!

MAČVA-CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

Stadion: Gradski u Šapcu.             Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Strelci: Milunović 48, Kangva 

Mačva: Samurović, Popović, Pejović, Stevanović, Jevtić, Vraštanović, Marjanović, Adamović, Radunović, Ristivojević, Savković.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai, Mitrović, Kulibali.

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

Kraj! Pobeda Zvezde od 2:0 u Šapcu! 

90+2 - GOL! Kangva je strelac za Crvenu zvezdu, koja ima prednost od 2:0! Iskoristio je slabu komunikaciju dvojice defanzivaca Mačve i sa pet metara stavio tačku na meč.

88. minut - Motika i Srnić zamenili su Sanoga i Ivanića.

84. minut - Uh kakva šansa! Zamalo Mačva da izjednači na drugoj strani. Jevtić je šutirao posle povratne lopte Brankovića, ali lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača Zvezde pa ju je Popović lako uhvatio.

83. minut - Sjajno je šutirao Mitrović, a lopta je završila malo preko prečke...

80. minut - Nešković preti Crvenoj zvezdi, ali njegov šut iz prve, inače prvi koji je domaći tim uputio u okvir gola,  zaustavio je Popović.

77. minut - Katai napušta utakmicu, a umesto njega ulazi Krstičić. U ekipi Mačve Marjanović izlazi, a ulazi Mijailović.

Foto: FK Crvena zvezda

 

73. minut - Radunović je završio meč, a na terenu je mladi Nešković

71. minut - Belić je dobio žuti karton, jer je prekinuo opasnu akciju Zvezde koju je povukao Pešić.

70. minut - Prvi korner na utakmici imala je Mačva, ali nije ugrožen Popović... 

69. minut - Lopta se od Sanoga odbila do Katija, šutirao je Zvezdin as  iz prve, ali je udarac išao pravo u Samurovića.

66. minut - Zvezda je sada bila opasna iz kornera. Pankov je gađao glavom na centaršut Kataija, ali je Popović izblokirao udarac i loptu poslao u novi korner...

64. minut - Pešić i Kangva zamenili su Kulibalija i Nikolića.

61. minut - Igru su napustili Savković, Pejović i Vraštanović, a na terenu su Belić, Kapetanović i Branković, doskorašnji član Crvene zvezde.

58. minut - Pokušao je Stefan Mitrović sa 16 metara nakon što je  sebi stvorio prostor ulaskom sa desnog krila, ali je njegov udarac izblokiran 

55. minut -  Uhvatio je posle odbitka loptu sa šesnaest metara na volej Marko Gobeljić, ali ju je poslao na tribinu.

48. MINUT - GOL! Vodi Zvezda golom Milunovića - 0:1!

Nemanja Milunović je na centaršut Kataija iz kornera glavom pogodio bliži ugao gola Mačve i doneo crveno-belima prednost.

46. minut - Počeo je drugi deo susreta u Šapcu

Prvo poluvreme:

Mačva je odolela u prvih 45 minuta, ako izdrži do kraja, jedanaesterci će odlučiti pobednika...

45+1 minut - Sada je išao centaršut na prvu nstativu, ali Seku Sanogo je nespretno zahvatio loptu rukom.

42. minut - Obrukao se napadač iz Malija Kalifa! Mnogo greši, u svemu... 

39. minut - Ponovo korner za Zvezdu i ponovo Milinovićn! Nedovoljno precizan udarc glavom...

33. minut - Adamović je poslao centaršut, ali je to bio lak posao za Popovića.

32. minut - Prvi žuti karton za igrače Crvene zvezde, a javno je opomenut Nemanja Milunović

29. minut - Aleksandar Katai je šutirao pravo u Samurovića. Lepo je vreme i sjajan ambijent u Šapcu...

23. minut - Pokušao je Ivanić iz okreta, ali lopta odlazi preko gola...

20. minut - Još jedan žuti karton za Mačvu i to ponovo za vezistu! Ovog puta opomenut je Adamović... 

17. minut - Četvrti korner za Zvezdu izveo je Katai, ali lopta nije došla do nekog od njegovih saigrača...

16. minut - Vraštanović je "požuteo" zbog oštrog starta nad Milunovićem...

11. minut -  Milunović je imao priliku, ali je golman Samurović uspeo da zaustavi njegov pokušaj glavom u dalji ugao.

9. minut - Sada prekršaj u korist Mačve, a napravio ga je Seku Sanogo, a sudija Ilić nije dozvolio prednost, pa su Šapčani ostali bez kontre...

6. minut - Sada je Mitrović uputio centaršut, ali je domaća ekipa otklonila opasnost. Nakon toga viđena je u najmanju ruku sumnjiva situacija, a da li je Nemanja Stevanović igrao rukom procenite sami:

 

 

5. minut - Pokušao je glavom novi reprezentativac Srbije, Stefan Mitrović, ali lopta nije pogodila metu...

3. minut - Uposlio je Katai Kulibalija, ali od svega samo treći korner za goste!

1. minut - Odmah korner za crveno-bele već u prvom minutu. Katai je centrirao, Milunović pokušao da ugrozi gol domaćina, ali je lopta otišla preko gola.

16:00 - Počeo je meč u Šapcu!

15:20 - Na klupi Zvezde za rezervne igračle su golman Vasiljević, te Krstičić, Azarov, Motika, Kangva, Eraković, Mijailović, Stanković, Leković, Srnić i Pešić. Nema Gelora Kange, Bena, Borjana, Dragovića, Mustafe, Bukarija, a na klupi Mačve golman Savić i igrači Markovič, Pešić, Belić, Kapetanović, Bašić, Šung Ngaj, Branković, Mićanović, Mijailović i Nešković.
 

15:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete da pratite dešavanja sa meča Kupa Srbije između Mačve i Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15