• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Nedeljković

17.11.2022

14:00

ŠEF SKAUTING SLUŽBE CRVENE ZVEZDE MARKO MARIN ZA INFORMER: Imaćemo tim konkurentan za Ligu šampiona, Mrkela i Terzić uvažavaju moje predloge

Peđa Milosavljević

Crvena zvezda

ŠEF SKAUTING SLUŽBE CRVENE ZVEZDE MARKO MARIN ZA INFORMER: Imaćemo tim konkurentan za Ligu šampiona, Mrkela i Terzić uvažavaju moje predloge

Podeli vest

Šef skauting službe Crvene zvezde Marko Marin sumirao je za Informer vreme provedeno na toj funkciji, ali i pričao o budućim planovima.

 

Ističe da će u naredna dva prelazna roka zajedno sa saradnicima pokušati da napravi tim koji će rivalima praviti probleme u Ligi šampiona. Generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela uvek saslušaju njegove predloge i na kraju zajedno donose odluke. 

Kako vam je da gledate Zvezdu sad u odnosu na kad ste bili igrač?

- Teže mi je sad. Na terenu možeš aktivno da utičeš na igru, sad gledam kao što gledaju navijači. Strepiš, nadaš se, nervoza je veća.

Foto: Starsportphoto©

 



Šta je zapravo posao šefa skauting službe Crvena zvezda?

- Moj glavni posao bio je da napravim tim za skauting, da dignem to na viši nivo, koji Crvena zvezda zaslužuje. Imamo godinama ovde evropski fudbal i nadam se da ćemo imati i u budućnosti i potreban nam je skauting u skladu sa tim. Tražimo pojačanja, uvek imamo uvid u stanje naših igrača i plan koliko dugo još mogu da igraju na top nivou, da znamo koji igrač može da napravi sledeći korak, kod koga je obrnuto. 

Kakva vam je saradnja sa generalnim direktorom Zvezdan Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom?

- Pripremamo već letnji prelazni rok. Na dnevnoj sam komunikaciji sa sportskim sektorom, sportskim direktorom Mrkelom i generalnim direktorom Terzićem. Čujemo se svakodnevno. Hoće da uvaže moje predloge. Zato sam tu, ne bi bilo smisla da radim, a da niko ne sluša. Na krjau se naravno odluke donose zajedno.

Foto: Peđa Milosavljević

Marko Marin

Kako ste zadovoljni letnjim prelaznim rokom?

- Realizovali smo nešto od onog što smo hteli. Doveli smo dva, tri mlada igrača, dva, tri iskusna igrača. Tu moram da pohvalim Pešića, on nam je doneo dosta direktnih bodova. Bukari, Kangva, Azarov, svi su pokazali da možemo da računamo na njih. Međutim, to mi je bio prvi prelazni rok, ima tu još dosta da se radi.

Zvezdin tim se ispostavlja kao odličan za Superligu, ali koliko može u Evropi?

- Moramo iskreno reći da je velika razlika između Lige Evrope i Lige šampiona. Naša grupa je bila jaka, tri prvaka i Monako, koji je ozbiljan klub. Ali Liga šampiona je nivo iznad. Kod kuće smo odigrali dobro u Evropi, na strani smo imali problema. To se rešava interno. Ipak, da možemo bolje i da moramo bolje i sa jačim intenzitetom, to stoji.

Foto: Peđa Milosavljević

 



Može li manjak intenziteta da se poistoveti sa zasićenošću igrača?

- Ne verujem da ijedan naš igrač izađe na teren i pomisli - šta ću ja danas ovde? Svako ko izađe na teren u Zvezdinom dresu, želi da pobedi. Ono što je ljudski jeste da s godinama možda neko uđe u komfor zonu. Pre bih to definisao tako, nego kao zasićenost. Evo recimo na utakmici sa Čukričkim su pokazali da nije to bila pobeda na suvi kvalitet. Videli smo angažovanu ekipu, koja se bori. 

Hoćete li sad na zimu praviti tim za Ligu šampiona ili ćete čekati leto?

- Ne može se i ne sme u jednom prelaznom roku menjati tim. I nema potrebe, jer smo zadovoljni našim timom. Nama su i dalje Borjan, Ivanić, Katai, Kanga i još neki igrači stub ekipe. Imaju kvalitet i bitni su za Zvezdu. U jednom prelaznom roku se ne menja sve. Znam šta želimo, ali to je interno. Jasno je da hoćemo špica, ima tu još nekoliko pozicija na kojima radimo i nadam se da ćemo ostvariti. Možda već u ovom prelaznom roku, ali do leta sigurno.

Hoce li Zvezda sledeće godine imati konkurentan tim u Ligi šampiona?

- Liga šampiona je ozbiljan nivo. To je takmičenje...pa ne bih rekao nerealno za ekipu iz Srbije, ali tamo su učesnici sa ogromnim budžetima, ciljevima. Ono što nama ide na ruku jeste što Zvezda može da igra sa svima i da nekom uzme bodove. Na svom stadionu, pred svojim navijačima nikog se ne boji. Nije samo do tima, nego i do taktike, energije, navijača. Ubeđen sam da ćemo osvajati bodove u Ligi šampiona.

Foto: Peđa Milosavljević

 


Jeste li planirali da se vraćate u Zvezdu ili je ovo bio splet okolnosti?

- Moj plan dok sam bio igrač je bio da uživam i igram, a onda je došao trenutak da razmišljam šta dalje. Imao sam fantastičnu karijeru, igrao u mnogo zemalja, imam kontakte i jasno je bilo da bi trebalo da radim nešto u ovom pravcu, jer u ovom poslu mogu da budem dobar. Otvorila se mogućnost sa Zvezdom, nisam morao mnogo da razmišljam. Verujem da mogu da donesem dosta Zvezdi i da klub može da profitira od mog posla.

Ima li neko od igrača iz domaćeg prvenstva da vam se sviđa?

- Imam neke favorite i u domaćem prvenstvu. Ne mogu da kažem koga, ali ima dobrih, koji bi za nekoliko godina mogli da podignu nivo naših startnih 11. Inače mislim da su domači igrači prednost uvek. Tu mislim i na one koji igraju u inostranstvu. Naravno, mislim na one koji igraju dobro, jer mi smo sad na nivou da nam razliku prave samo dobri igrači. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Eto nama novih isluženih "pojačanja"...žander,kofu,ebisilio,kulibali,van la para....samo ako mrki bira. I bačenih miliona

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija