• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2023

08:15

POČINJE BORBA ZA FINALE ABA LIGE! Zvezda i Budućnost otvaraju polufinalnu seriju!

beta

Crvena zvezda

POČINJE BORBA ZA FINALE ABA LIGE! Zvezda i Budućnost otvaraju polufinalnu seriju!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde počinju polufinalnu seriju ABA lige u nedelju protiv Budućnosti iz Podgorice na svom terenu (19.30, TV Arena).

Crveno-beli imaju prednost domaćeg terena. TV prenos meča na programu je na Arena sport premium 1 kanalu, a možete ga pratiti uživo i na našem blogu. 

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred početak polufinalne serije da je tim iz Podgorice ozbiljan klub sa svojim ambicijama i željama.

- Budućnost nakon promene trenera igra izvanredno, i pre toga ekipa je selektirana i ima kvalitet iza međunarodna takmičenja poput Evrokupa, a sa pojačanjima koja su stigla i za nivo više. Ozbiljan klub je u pitanju, imaju svoje ambicije i želje, a to je sigurno plasman u finale. Igraju agresivno, sa puno samopouzdanja i sa jasno podeljenim ulogama. Erik Grin igra fantastično u poslednje vreme i možemo da kažemo da igra u životnoj formi - istakao je Ivanović za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

 

 

Čvrsta odbrana mogla bi da bude ključna u duelu sa Podgoričanima.

- Podrška nam mnogo znači ne moram da ponavljam koliko, jer se to pokazalo i u Evroligi, zato pozivam naše navijače da dođu i da nam pomognu u nedelju uveče kako bi otvorili ovu seriju kako želimo - izjavio je strateg crveno-belih.

Bek Crvene zvezde Ognjen Dobrić kaže da se dve ekipe dobro poznaju.

- Grin je sada vođa tog tima, ostali igrači takođe znaju svoje uloge, prisutna je i neka nova energija što je slučaj uvek kada dođe do nekih promena u ovom slučaju trenera. Ovo su kratke serije i moramo jako, čvrsto i odgovorno da uđemo u prvu utakmicu. Nadam se i pozivam naše navijače da dođu i da nas podrže, uvek su prepoznavali važne trenutke, a ovaj je jedan od takvih - zaključio je Dobrić.

Zvezda je ušla u plej-of kao drugoplasirana (23-3), dok je Budućnost bila trećeplasirana (18-8). U oba međusobna pobedili su Beograđani, a uzbudljivije je bilo u "Pioniru" (69:65) nego u "Morači", u kojoj su crveno-beli deklasirali domaćina - 76:56. 

Foto: Starsportphoto©

 

Trener Budućnosti Petar Mijović rekao je da je njegov cilj da Budućnost igra polufinale ABA lige, ali su apetiti porasli.

- U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale, ali je ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, uz respekt prema Zvezdi. Oni su favoriti u ovoj seriji koja ima prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog, već i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Nadam se dobrom raspoloženju i atmosferi u seriji u kojoj imamo svoje ambicije i želje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija