• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.06.2023

14:37

ZVEZDINA PORUKA DRAGOVIĆU: Možeš da ideš, ali sledeće godine!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDINA PORUKA DRAGOVIĆU: Možeš da ideš, ali sledeće godine!

Podeli vest

Prelazni rok nije zvanično ni počeo, a na "Marakani" je već burno - Crvena zvezda neće pustiti Aleksandra Dragovića da ide ovog leta, iako je on izrazio želju, saznaje Informer.

Saga oko odlaska Aleksandra Dragovića iz Crvene zvezde počela je zimus, a nastaviće se i ovog leta, sve su prilike. Austrijski štoper na zimskim pripremama tražio je od uprave da ga pusti da ide, jer je jako želeo da igra u Seriji A. Otvorila mu se opcija da ode u Sampdoriju, koju je sa klupe vodio bivši strateg crveno-belih Dejan Stanković.

Danima je Dragović dolazio kod uprave Zvezde i molio da ga pusti da ide. U jednom trenutku rukovodstvo je bilo blizu odluke da mu da zeleno svetlo, ali su usledili pripremni mečevi na kojima je jasno videlo koliko je Dragović važan za tim. Tada mu je rečeno - ostaješ da se osvoji titula, pa posle idi.

Foto: Starsportphoto

Istrpeo je to nekako fudbaler, psihički je sebe ubedio da mu je lepo u Zvezdi i da će tih nekoliko meseci brzo proći. Novi prelazni rok došao mu je kao nova šansa da promeni sredinu. Međutim, na "Marakani" ne misle tako. Prema rečima našeg izvora, Dragović ima ugovor do leta 2024. godine i tek tada će moći da napusti klub.

- Ma kakav odlazak, od toga nema ništa. Dragović je jedan od naših najboljih igrača, sa njim     je odbrana sigurnija i potreban nam je takav profil igrača za Ligu šampiona. Nije realno da    sad ode. Još zamislite da stigne ponuda za Strahinju Erakovića i on napusti Zvezdu. Nema tu pregovora, Dragović može da ode, ali leta 2024. godine - rečeno je sa "Marakane".

Na pitanje da li im je potreban igrač koji je nezadovoljan, usledio je prilično logičan odgovor.

- Dragović je profesionalac kakav se retko sreće. Mnogi bi trebalo da slede njegov primer. Ako mu se kaže da se od njega očekuje da igra, prihvatiće odluku. Uostalom, ne volontira u Zvezdi, dobro je plaćen za svoj posao - zaključio je naš izvor.

Iskusni štoper je nedavno za austrijski "Krone" pričao da mu novac nije od presudnog značaja, već mu je stalo da zaigra u nekoj od najjačih liga na svetu. Uz to, dobio je dete, a njegova lepša polovina Kristina navikla je na Beč, gde joj je i porodica i volela bio da ode iz Beograda. Iz igračeve nedvosmilsene izjave jasno je da mu ostanak u Srbiji nije po volji.

- Želim da odem. Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj davnašnji san je italijanska Serija A. Moto "staro ali dobro" se i dalje računa i voleo bih da   tamo zaigram. Zaista sam dve godine dao sve za ovaj klub. Verujem i nadam se da mi niko  neće postavljati prepreke i da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena - poručio je nedavno Dragović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija