• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.06.2023

14:05 >> 14:07

STAMENIĆ PREDSTAVLJEN: Srce je reklo Zvezda, naučiću srpski za godinu dana

crvena zvezda

Crvena zvezda

STAMENIĆ PREDSTAVLJEN: Srce je reklo Zvezda, naučiću srpski za godinu dana

Podeli vest

Nisam imao dilemu da želim da dođem u Crvenu zvezdu kad sam dobio poziv, poručio je novi fudbaler crveno-belih Marko Stamenić. On je još u februaru dogovorio saradnju sa srpskim šampionom, došao je kao slobodan igrač, potpisao je ugovor na četiri godine i zadužio je dres sa brojem šest.

Iako ima srpske korene, Stamenić je odrastao na Novom Zelandu, tako da je na srpskom uspeo da kaže "dobar dan". Ipak, oseća Srbiju kao svoju zemlju i Zvezdu kao svoj klub. 

- Ponosan sam što sam ovde, veliki je ovo dan za mene i moju porodicu, jer imam srpske korene sa tatine strane i ponosan sam što sam u klubu kao što je Zvezda. Boriću se za crveno-bele boje i nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti sve da ostvarim sa klubom. Igrači su me lepo prihvatili, srdačni su, kao i svi u klubu i jedva čekam da zaigram. Ne pričam srpski još, ali planiram da ga naučim u narednih šest meseci do godine dana. - počeo je Stamenić.

Novi igrač Zvezde nastupa za reprezentaciju Novog Zelanda. Može da igra bilo gde u veznom redu, ali i u zadnjoj liniji i to smatra svojom najvećom prednošću. 

Foto: crvena zvezda

- Igrao sam u reprezentaciji i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ima prostora za napredak, radujem se tome, znam šta mogu da pružim klubu. Imao sam opcija, ali srce je reklo Zvezda. Znam da je ovo pravo mesto za mene i moj fudbalski razvoj. Složila se i moja porodica, podržali su me i zaista smo ponosni što sam fudbaler Crvene zvezde - ističe novi fudbaler crveno-belih.

Od septembra će Crvena zvezda biti učesnik Lige šampiona, a Stameniću je svejedno ko će mu biti rivali, jer Zvezdu smatra velikim klubom koji može sa svima da se nosi.
 
- Imaćemo priliku da igramo sa velikim klubovima, ali i mi smo veliki klub. Zbog toga, fokus je na nama i našim ciljevima. Želimo pobede, a ako budemo igrali sa nekim velikanom, biće će to samo bonus. Uzbuđen sam zbog svega što dolazi, siguran sam da ćemo biti dobri -
raduje se Stamenić.

Foto: crvena zvezda

U šali je prokomentarisao i poznati ples sa Novog Zelanda "haka" i otkrio je hoće li tako slaviti golove u redovima srpskog šampiona. 

Mrkla: Biće još dolazaka

Interesantan nam je štoper Miloš Degenek, kaže sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

 - Dokle god prelazni rok traje, uvek postoji mogućnost da neko dođe ili ode. Degenek je interesantan, ostavio je dobar utisak u Zvezdi, poznaje ga Barak Bahar i ceni ga, ali ima ugovor sa Kolumbusom još šest meseci. Videćemo, zavisi i od odlazaka, imamo šest igrača na tom mestu. Radi se i na odlascima, ali još uvek nismo dobili prihvatljivu ponudu da realizujemo transfere - poručio je Mrkela. 


- Haka je važna kultura na Novom Zelandu, učimo to kao deca. Imao sam priliku da uradim taj ples, ali kad ovde pogodim, proslaviću gol sa saigračima, jer fudbal je timska igra. Odrastao sam uz fudbal, iako su tamo popularni i drugi sportovi, ali ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mi je preneo tata. Od malih nogu sam postao potpuni zaljubljenik u fudbal. Što se ragbija tiče, mršav sam bio za to, preduslov je da budeš krupan. Kad sam bio dete, bio sam prilično mršav, i izabrao fudbal, mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, nosio sam ga i kad sam bio dete, znači mi, smatram da je "šestica" srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi - zaključio je Stamenić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija