• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2023

20:05

Neubedljiva Zvezda golom Ivanića kupila mir pred Jang bojs

Starsportphoto

Crvena zvezda

Neubedljiva Zvezda golom Ivanića kupila mir pred Jang bojs

Podeli vest

Neubedljiva Zvezda pobedila Radnički bledim izdanjem pred meč sa Jang bojsom.
 

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Radnički iz Niša na "Marakani" 1:0 (1:0) u meču 10. kola Superlige Srbije. Jedini gol na meču dao je Mirko Ivanić u 13. minutu glavom i tako rano doveo svoj tim u vođstvo. Međutim, u ovom slučaju nije važila ona "ako se po jutru dan poznaje..." jer su izabranici Baraka Bahara strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka. Pobedom i bodovima mogu da budu zadovoljni, ali sve ostalo je upitno.

Foto: Starsportphoto

 

Maltene najjači sastav izveo je Izraelac na megdan "meraklijama". Kako i ne bi, kad je ovo psolednja utakmica pred meč 2. kola Lige šampiona, u kojem će u sredu od 21.00 čas dočekati Jang bojs. Da sve bude još komplikovanije, srpski šampion je poslednju utakmicu odigrao 19. septembra u Mančesteru protiv Sitija i poražen je 3:1. Uprkos porazu, delovalo je tada da je srpski predstavnik bio zadovoljan, jer 45 minuta nije primio gol, a dao je jedan. Posle meča izgledali su prvotimci Zvezde prilično zadovoljno i trebalo je na tom talasu da plivaju u derbiju i protiv Jang bojsa.
Međutim, najpre im je odložena utakmica sa TSC-om, zatim četiri dana kasnije i derbi sa Partizanom, pa ne samo što nisu imali takmičarski meč, nego im se izduvao i taj euforični balon za koji su računali da će da ih drži. Odjednom je ostao samo onaj opor ukus na sećanje da je Zvezda izgubila dva meča u Superligi, odnosno tri u mesec dana ako se gledaju sva takmičenja. A pukotine u igri su nastavile da se primećuju. Čak i protiv Radničkog, kojem je srpski šampion u poslednja dva susreta na "Marakani" dao osam golova. 

Foto: Starsportphoto

 


Napadao je domaćin od starta. Želeo je pred nešto više od četiri hiljade navijača što pre da reši pitanje pobednika, ali i sebi olakša posao. Svima u Zvezdi potrebna je bila ubedljiva pobeda, osećaj da su se igrali i da mogu spremno da čekaju Jang bojs. Zapravo, nije više samo ni do Jang bojsa. Željni su u Zvezdi svi i dobrog izdanja u Superligi. Opet se ispostavilo ono nepisano pravilo da kad ide Ivaniću, ide i Zvezdi. Tako je glavom sa male udaljenosti matirao Dragana Rosića i doneo Zvezdi velikih 1:0. Pokušali su nakon toga Kraso i Stefan Mitrović. Gađao je i Srđan Mijailović, a dva prodora imao je i Osman Bukari. Nijedan nije imao uspešnu završnicu, a dobre pokušaje Nišlija, od kojih je fantastičan imao Vanja Ilić, osujetio je štoper Naser Điga. 


Kako je vreme odmicalo, Zvezda je sve više napadala, ali su to bili stihijski pokušaji, bez prave uigrane akcije. Na njihovu veliku sreću, pokušaji gostiju takođe nisu urodili plodom. 
Mora Barak biti zadovoljan rezultatom, ali ima mnogo toga za razmišljanje. Svi koji imakar i površno znaju nešto o Zvezdi, znaju koliko joj je važna predstojeća utakmica sa Jang bojsom. Jasno je generalni direktor Zvezdan Terzić poručio da bi treće mesto u grupi G Lige šampiona bilo uspeh, dok bi četvrto bilo neuspeh. Uz pretpostavku da će Mančester siti i Lajpcig zauzeti prva dva mesta, Zvezdi i Švajcarcima ostaje da se bore za treću poziciju, pa će ulog u sredu biti ogroman. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ogromna bakljada "delija" (VIDEO)
Crvena zvezda

Ogromna bakljada "delija" (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde vode protiv Radničkog iz Niša posle odigranog prvog poluvremena, ipak pored gola Crvene zvezdu prvih 45 minuta je obeležila bakljada "delija".

30.09.2023

19:14

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija