• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

15:25

Čupa bodri Zvezdu: Mićko, daj ga! Možda ne znate, a ispašće da se hvalim...

Starsportphoto

Crvena zvezda

Čupa bodri Zvezdu: Mićko, daj ga! Možda ne znate, a ispašće da se hvalim...

Podeli vest

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković, poslalo je podršku bivšim saigračima pred meč sa Jang bojsom.

Fudbaler Zenita Strahinja Eraković, poslao je pismo podrške igračima crveno-belih pred meč drugog kola Lige šampiona, koji prvak Srbije večeras igra protiv švajcarskog prvaka Jang bojsa (21:00).

Nema sumnje da je momak koji se uvukao  svojom požrtvovanošću u dresu šampiona Srbije navijačima cvreno-belih pod kožu, ovim rečima dirnuo i dodatno motivisao doskorašnje saigrače. 

Popularni Čupa se nikada emotivnije obratio drugarima, rešivši da im ne dopusti da se opuste:

„Nešto nisam sklon pisanju, pa neću da počnem sa onim, kao u nekim starim domaćim filmovima „Dragi moji, bivši saigrači”. Bilo bi to suviše patetično, mada od nekih emocija, pred večerašnju utakmicu sigurno ne mogu da pobegnem. Da, pitaćete se svi da li mi je žao što neću biti deo spektakla, jer je Liga šampiona uvek prolazila pored mene. Kada je seniorski tim bio prvi put u Ligi šampiona, ja sam kao omladinac imao problem sa povredom. Odigrao sam samo dva meča, sledeće godine sam bio u Grafičaru. Ali eto da znate i vi. Kad-tad ću biti kao vi i odigrati meč u Ligi šampiona za Zvezdu. Tek mi je 22 godine, nemam 40 pa da se pomirim sa tim da se neću izjednačiti sa nekima od vas.

Foto: Starsportphoto

 

 

Znate sigurno koliko mi je bilo neobično kada sam odlazio. Nekako prvi put sam tih dana osetio da ću 99 odsto otići iz Crvene zvezde. Malo mi je trebalo sve to da shvatim i spoznam, onako nisam verovao da će Stole na jednom od treninga da mi poslednji put donese opremu Crvene zvezde iz ekonomata. Ja samo za taj dres znam. Ali ja nisam tema. Sada vi očekujete da vas ja smaram porukama tokom utorka, da vas pitam kako ste i šta radite, šta će biti... Evo, obećavam da to neću da radim. Dakle, Drago, Mićko, Stefane (Mitrović prim.aut) i Mirko moći ćete da odmarate. Barem ja mogu da vas rasteretim pritiska, jer poznato mi je kako je u Crvenoj zvezdi kada se slabije odigraju dve ili tri utakmice... Neće to imati veze sa ovim što vas čeka večeras.

Iskreno da vam kažem ne sviđa mi se samo jedna stvar. Na vezi sam ja sa Beogradom, čujem sa sa poznanicima, drugarima, vidim da su svi nekako prežalili Jang Bojs. To je ono naše, kao ko su oni. Vi, što ste igrali sa mnom, sigurni ih nećete potceniti, jer su Švajcarci odličan tim i nisu slučajno u Ligi šampiona. Ali na Marakani se vi pitate. Uvek je bilo tako i protiv Brage, Rendžersa... I mene ljudi pitaju da li ćemo i sa koliko razlike pobediti. To ne mogu da znam, ali isto tako znam da možete da im napravite ozbiljne probleme, ako igrate visok presing i ono što smo radili na priprema u Rusiji. Brzi ste napred, pokazali ste to protiv Mančester Sitija...

Foto: Starsportphoto

 

 

Da, sada vi možda očekujete da budem dobar prognozer i napišem ko će postići pogodak. Evo, ja bih bio srećan da to bude Mićko. On i ja smo bili predmet zezanja u svlačionici, nikako nam se nije dalo da postignemo gol. Mićko je probio led protiv Napretka iz Kruševca, mogao bi večeras i do drugog. Čisto da vas obavestim da ću utakmicu gledati u stanu sa devojkom. Ona je postala ozbiljan stručnjak, komentariše sa mnom. Malo joj nije pravo kada subotom rano igramo utakmicu, zna da će ostatak vikenda biti osuđena na fudbal. Tada zna da se pobuni. Ali za mene je utakmica protiv Jang Bojsa počela još juče. Možda ne znate, ali igrao sam meč u Kupu Rusije. Ispašće da se hvalim, bio sam jedan od najboljih. Igrao sam desnog beka, asistirao, išao visoko gore. To sam pokupio u klubu za koji vi sada igrate, neki od vas se sećaju da me je tome naučio Dejan Stanković. Kada se završila utakmica odmah sam uzeo telefon u ruke, da vidim ko igra, koliko je karata prodato...

Ne znam šta bih vam rekao. Gazite ih visokim presingom od prvog minuta, za ostalo će se pobrinuti "delije". Neću posebno da vas ohrabrujem. Možda mogu samo da uputim koju reč novom igraču Đigi, jer ako bude u startnoj postavi znam koliko će mu biti teško. Vraški je teško biti štoper na dugačkoj Marakani, kada vas gađaju iza leđa... Stalno moraš da igraš jedan na jedan. Meni je ponekad bilo lakše u Evropi, kao na primer protiv Brage kada stanemo malo niže, nego u domaćoj ligi protiv Radnika ili Mladosti. Điga, pokazao si kvalitet protiv Sitija, bio si dobar. Sad samo jako, ne znam šta bih ti još rekao.

P.S. „Meni je ovde dobro, uklopio sam se. Izgubili smo neke mečeve kao i vi, ali bićemo šampioni” - poručio je Strahinja Eraković u pismo podrške saigračima preko Mozzart Sporta.

Podsetimo, reprezentativac Srbije je u transferu vrednom sedam miliona evra otišao u Zenit i potpisao ugovor sa ruskim gigantom. Nije igrao Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, ali nema sumnje da će stameni defanzivac večeras kraj malog ekrana u Sankt Peterburgu biti svim srcem uz voljeni klub.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija