• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2023

17:00

Topić: Odrastao sam kao navijač Crvene zvezde!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Topić: Odrastao sam kao navijač Crvene zvezde!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde snažniji su za dobro poznato ime,. Nikolu Topića (18), koji je početak ove sezone proveo na pozajmici u Megi. Prvi put po dolasku na Mali Kalemegdan, talentovani igrač je govorio za američke medije.

Razgovor sa "čudom od deteta", kako je sa pravom nazvan, obavio je ugledni "ESPN".

Time je potvrđeno da interesovanje za sjajnog Topića nije ograničeno samo na Evropu, već euforija za njima vlada i preko okeana u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo je već duže vremena "na nišanu" skauta mnogobrojnih NBA ekipa i predviđa mu se blistava karijera u najjačoj ligi sveta.

Foto: Starsportphoto

Nikola Topić u dresu reprezentacije Srbije

Njemu, ipak, prioritet je na trenutnom klubu i radu sa Crvenom zvezdom čiji je, kako sam kaže, veliki navijač od detinjstva.

Dugogodišnji san mi je bio da igram za Crvenu zvezdu. Odrastao sam kao navijač ovog kluba. Baš će mi značiti da igram pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj areni. Nisam mogao da kažem „ne“ igranju košarke u Evroligi - započeo je Nikola svoj razgovor za "ESPN".

Iako bi mnogi igrači u ovoj situaciji odbili ponudu da zaigraju sa "velikim momcima" i, potencijalnim lošim partijama, ugroze svoje šanse za visok plasman na NBA draftu, Topić je uz konsultacije sa ocem Milenkom i agentom Miškom Ražnatovićem, odlučio da se oproba u društvu najboljih.

- Igranje u Evroligi za mene je veliki rizik, ali sam spreman i uveren u sebe. Moj otac, agent i ja razumemo da bi ovaj potez mogao da utiče na moje šanse za draft ako se ne budem dobro pokazao. Spreman sam da se takmičim i borim - objasnio je talentovani plejmejker.

Foto: Starsportphoto

Topić u dresu Crvene zvezde

Možda baš večeras dobije svoju priliku na gostovanju Panatinaikosu u Atini u 17. kolu Evrolige. 

Kako god bilo, kaže da ne sumnja u odluke trenera Janisa Sferopulosa i spreman je za sve što se od njega očekuje.

- Nismo razgovarali o ulozi koju ću imati. Šta god trener kaže - uradiću. Ako kaže da umrem na terenu, umreću. Šta god mu je potrebno, daću sve od sebe da to uradim valjano. O draftu ne razmišljam, to je daleko. Gledam sledeću utakmicu i trenutno razmišljam samo o Panatinaikosu - rekao je Topić.

Američki mediji uveliko povlače paralele između talentovanog igrača Crvene zvezde i zvezde NBA lige Luke Dončića.

Komparacije, iako prijaju Topiću, smatra da su preuranjene i da će dati sve od sebe kako bi ispunio makar delić visokih očekivanja.

- Luka Dončić je sjajan igrač. Pričao je da teže davati koševe u Evroligi nego u NBA. Ne znam da li sam saglasan, ali ću moći da se uverim za šest meseci. Sigurno je Luka jedan od igrača koje se ugledam. Volim način na koji vodi Dalas. Opet, svi smo različiti. Ne mogu da dostignem njegov nivo, a naravno da mi prija kad ljudi pričaju da sam mu sličan, jer je Sloovenac jedan od najboljih igrača planeti - zaključio je Topić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija