• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

19:54

Zvezdina 38. recka u nizu protiv "pantera"! Dabl-dabl Jaga, Lazić kao "snajper"

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdina 38. recka u nizu protiv "pantera"! Dabl-dabl Jaga, Lazić kao "snajper"

Podeli vest

Lider slavio bez ikakvih problema.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP Železnik sa 87:54 (26:13, 20:19, 18:14, 23:6) u utakmici 17. kola ABA lige, a ponovo je to bio duel u kojem maltene od starta nije bilo rezultatske neizvesnosti!

Lider regionalnog takmičenja tako je zabeležio 38. uzastopnu pobedu protiv popularnih "pantera", koji gotovo 13 godina nisu uspeli da slave protiv ekipe sa Malog Kalemegdana.

Što je još važnije za ekipu Janisa Sferopulosa, ostala je na prvom mestu na tabeli ABA lige sa skorom od 15 pobeda i dva poraza i na dobrom je putu da ostane na toj poziciji pred početak plej-ofa.

Kako smo već rekli, u ovom meču nije bilo neizvesnosti, a briljirao je brazilski plejmejker Jago Dos Santos, sa 17 poena i čak 14 asistencija. Odličnu šutersku partiju pružio je i Branko Lazić, koji je imao identičan poenterski učinak kao Brazilac, sa četiri pogođene trojke iz pet pokušaja.

Foto: Starsportphoto

 

 

Osim Jaga i Lazića, poenterski se istakao i novajlija Džavonte Smart, koji je meč završio sa 13 poena. Luka Mitrović je dodao 12, dok je u redovima "pantera" najefikasniji bio Bojan Subotić sa 14 poena.

Trener Zvezde Janis Sferopulos ponovo je imao nekompletan sastav, pošto ponovo zbog povreda u protokolu nisu bili Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Nikola Topić. Međutim, igrom je dirigovao odlični Jago, koji od početka kalendarske godine prikazuje vrlo dobre partije.

Od starta je Zvezda uspostavila svoj ritam, pošto je već nakon prve četvrtine imala plus 13 (26:13). Rival iz Železnika uspeo je da se koliko-toliko vrati u drugoj četvrtini i priđe na nekoliko poena zaostatka, ali na pauzi bilo je plus 14 za Zvezdu.

Tokom treće deonice crveno-beli su ponovo rutinski održavali prednost, da bi u poslednjoj otišli i na preko 30 poena razlike, pa igrači maltene nisu prevše ni zapinjali.

Jago i Lazić bili su udarne igle na današnjem meču, a pratio ih je i Luka Mitrović. Bilo je tu mnogo lakih poena, pogođenih trojki, da bi u drugom delu meča značajnu rolu imao i novajlija Smart. Istina, već tada je bilo jasno da će Zvezda rešiti meč u svoju korist, ali raduje da je Amerikanac u dobrom ritmu svega nekoliko dana po potpisu za crveno-bele.

Uspeo je Sferopulos u finišu meča da odmori najbitnije igrače poput Gedraitisa, Hange i Bolomboja, pošto ekipu u narednoj nedelji čeka jako bitan meč u okviru Evrolige, protiv Albe u Berlinu.

Standings provided by Sofascore

 

CRVENA ZVEZDA - FMP 87:54 (26:13, 20:19, 18:14, 23:6)

Grad: Beograd

Hala: Beogradska arena

Sudije: Ilija Belošević, Miloš Hadžić, Vladimir Vesković

Crvena zvezda: Smart 13, Lazarević 2, Hanga 2, Davidovac 5, Mitrović 12, Lazić 17, Tobi 6, Bolomboj 2, Ilić 1, Gedraitis 7, Gilespi 3, Jago 17 (14 asistencija).

Trener: Janis Sferopulos.

FMP: Votson, Foster 10, Rebec 4, Subotić 14, Roberts 5, Stepanović 4, Šaranović 8, Simović, Matović, Stojanović 4, Beson, Kuzmić 4.

Trener: Stevan Mijović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija