• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

18:27

KRAJ: Zvezda je savladala Zadar!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda je savladala Zadar!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraju na domaćem teerenu protiv Zadra meč 20. kola ABA lige.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli, dok se gosti iz Zadra nalaze trenutno nalaze na petoj poziciji.

CRVENA ZVEZDA - ZADAR  93:54 (31:12, 22:10, 20:18)

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Aleksandar Milojević

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Hanga,Davidovac, Mitrović,Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedratis, Gilespi, Dos Santos 
Trener. Janis Sferopulos

Zadar: Dejvis, Bilokapić, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin, Lakić, Mekić, Jambrović, Drežnjak,Grbić, Božić, Badrak Ramljak
Trener: Danijel Jusup

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - KRAJ! Ubedljiva pobeda Zvezde!

38. minut - Ponovo se za sve na parketu pita Zvezda, sada zakucava Luka Mitrović - 90:48!

37. minut - Još jedna trojka Džavontea Smarta, čak 11 poena Amerikanca u poslednjoj četvrtini - 88:48!

36.  minut - Krade čistu loptu Džavonte Smart i zakucava, a potom nova greška Zadra, novi tajm-aut - 85:48!

35. minut - BUM! BUM! Dve vezane trojke za Džavontea Smarta - 83:48! Tajm-aut za Danijela Jusupa...

34. minut - Prekida seriju Zadra Luka Mitrović laganim poenima pod košem, ali na drugoj strani trojku pogađa Dario Drežnjak - 77:48!

33. minut - Loš faul Stefana Lazarevića koji je poklonio penale Mekiću, ali samo jedno bacanje pogađa krlini centar Zadra - 75:45!

32. minut - Serija promašaja na obe strane, utisak je da je Zvezda spustila gas kako bi sačuvali što više energije za predstojeću završnicu Kupa Radivoja Koraća - 73:44!

31. minut - Promašaj Džavontea Smarta na startu poslednje četvrtine, na drugoj strani precizan Božić - 73:42!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Uspeva Zadar da se vrati na "samo" -33 budući da su u jednom momentu imali i manjak od 40 poena, Dejvis je bio precizan sa linije penala - 73:40!

29. minut - Evo lepog poteza Luke Božića, krilni centar Zadra pogađa uz faul i koristi slobodno bacanje, uspevaju gosti da prekinu nalet crveno-belih - 73:39!

Foto: Starsportphoto©

 

28. minut - TOBIIIII! Dve vezane trojke centra Crvene zvezde - 73:34!

27. minut - Nešto bolja sekvenca u igri Zadra, pogađa potom Dejvis uz faul Nemanje Nedovića - 68:32.

26. minut - Polovičan Drežnjak sa linije penala, ali ofanzivni skok za Klaricu lagani poeni - 68:29.

25. minut - Na jednoj strani je precizan Lovro Mazalin, na drugoj četiri poena za Džoela Bolomboja - 68:26!

24. minut - Još jedna trojka za Davidovca, raspucao se momak iz Zrenjanina i sada on rešeta koš Zadra - 62:24!

22. minut - Trojka za Dejana Davidovca, na drugoj strani je precizan Luka Božić - 59:24!

21. minut - Još lakih poena za crveno-bele, sada je Džoel Bolomboj iskoristio asistenciju Dejana Davidovca i pogodio uz faul Drežnjaka, a potom iskoristio dodatno bacanje - 56:22!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Ide još jedna trojka za crveno-bele, treća za Jaga Dos Santosa - 53:20! Raspodija domaćina...

19. minut - ZVEZDA NA +30! Ni poluvreme nije prošlo, a crveno-beli su bez ikakve dileme već rešili pitanje pobednika, sada je polovičan sa linije penala bio Dalibor Ilić - 50:20!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Lazarević pogađa za tri poena, sve ide od ruke crveno-belima! Na drugoj strani prvi poeni za goste iz igre u drugoj četvrtini, siguran je Lovro Mazalin - 47:20!

17. minut - Napokon poeni za Zadar, ponovo Luka Božić, ali slaba uteha budući da je na drugoj strani precizan bio Stefan Lazarević - 44:18!

16. minut - Nemaju gosti rešenje za Luku Mitrovića koji je još jednom fauliran i siguran sa linije penala - 42:16!

15. minut - Zvezda bez greške, u strelce se upisuje i Fredi Gilespi, svemu je prethodila dobra odbrana Stefana Lazarevića koji je uspeo da zaustavi Luku Božića - 40:16. 

14. minut - Novi poeni za Luku Mitrovića, mora još jednom tajm-autom da reaguje Danijel Jasup budući da ništa ne ide od ruke njegovim izabranicima - 38:16!

13. minut - Evo ga "znak života" Zadra, pogodio je za tri poena iz ugla Patrik Jambrović, ali uzvraća Luka Mitrović - 36:16!

12. minut - Nesportski faul Fredija Gilespija koji je po glavi udario Karla Žganeca, pogađa centar gostiju penal, ali ne koristi Zadar svoj napad - 34:13. 

11. minut - Nova trojka, sedma za crveno-bele, sada je precizan bio Džavonte Smart - 34:12!

Foto: Starsportphoto©

 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - HANGAAAAA! Na is:teku napada iz veoma teške pozicije za tri pogađa i mađarski reprezentativac - 31:12!

9. minut - Uz mnogo sreće Zadar uspeva da prekine seriju crveno-belih, precizan je bio Luka Božić, a na drugoj strani dva promašaja Luke Mitrovića sa linije penala - 28:12!

9. minut - Siguran je sa linije penala i Džoel Bolomboj, potom loš napad Zadra i prvi poeni na meču za Džavontea Smarta - 28:10!

8. minut - Nastavlja da raste prednost crveno-belih, sada je sa linije penala precizan bio Adam Hanga. Potom dobra odbrana za četu Janisa Sferopulosa i imaće šansu domaćin da dodatno uveća svoju razliku - 25:10!

7. minut - Greška gostiju iz Zadra, kažnjava to surovo Rokas Gedraitis, još jedna trojka za Litvanca - 23:10!

6. minut - Trojka za Lakića, ali kratko je trajala radost gostiju budući da je na drugoj strani bio precizan Nemanja Nedović - 20:10!

5. minut - JAGOOO! Druga trojka za Brazilca, crveno-beli silno motivisani na startu meča. Ipak, u leđa je napao Luka Božić i poentirao pored Dejana Davidovca - 17:7!

5. minut - Mora Danijel Jasup da reaguje tajm-autom, prelako Zvezda dolazi do novih poena, sada je precizan bio Dejan Davidovac pod košem - 14:5! 

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Već devet razlike imaju crveno-beli, gubi loptu Luka Božić, a u kontri poentira Nemanja Nedović. Ipak, seriju domaćih prekida upravo Božić - 12:5!

3. minut - Nova trojka za Zvezdu, sada je Jago Dos Santos gađao preko Darija Drežnjaka i pogađa Brazilac - 10:3!

3. minut - GEDRAITIIIS! Trojka za litvanskog internacionalca, dobar početak za crveno-bele, sada faul u napadu pravi Luka Božić - 7:3!

2. minut - Očekivano Luka Božić raspoložen je protiv Zvezde, poentira krilni centar Zadra pored Bolomboja, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Rokas Gedraitis - 4:2!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za crveno-bele i nakon dva ofanzivna skoka uspeva da pogodi Jago Dos Santos - 2:0!

18.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meč Crvene zvezde i Zadra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija