• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

22.03.2024

21:01

Konačno! Zvezda prekinula crnu seriju! Virtus razbijen u meču za prestiž!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Konačno! Zvezda prekinula crnu seriju! Virtus razbijen u meču za prestiž!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Virtus iz Bolonje 94:79 u 31. kolu Evrolige i prekinuli crnu seriju u Evroligi.

Ovo je bio samo meč za prestiž i prekid serije od šest poraza ekipe sa Kališa. Na kraju, ekipa Janisa Sferopulosa ostvarila je 11 pobedu ove sezone.

Sa druge strane, novi neuspeh je usporio italijansku ekipu na putu ka Top 8, ali plej-in ne bi trebalo da bude doveden u pitanje iako je i Bankijev tim posle gostovanja u Beogradu vezao četvrti uzastopni poraz u najjačem evropsko takmičenju.

Atmosfera u Areni bila je neprepoznatljiva u odnosu na prethodne utakmice, i tribine su pokazale da su se i Delije oprostile sa ovogodišnjom sezonom Evrolige.

Crveno-beli su i na ovoj utakmici igrali oslabljeni neigranjem Jaga, Topića, Tompkinsa a na kraju i kapitena Branka Lazića, mada ni gosti nisu stigli kompletni - bez Heketa i Kordinijea.

Ekipa iz Bolonje je bolje otvorila utakmicu. Belineli je prvo pogodio trojku, pa posle promašaja sa penala Hange usledili su poeni Šengelije za 0:5 na startu. A onda se crveno-belima otkačila ruka i "sevnule" su tri trojke zaredom: Davidovac, Ilić i Hanga naštelovali su "nišan" za vođstvo Zvezde 15:13.

Foto: Starsportphoto

 

Uzvratili su Italijani, Šengelija i Miki vezali su poene iz reketa i Virtus je ponovo poveo. Usledila je rezultatska klackalica. U igru je ušao i Teodosić i odmah spojio Bolomboja sa košem. Trojke su na drugoj strani vezali Pajola i Abas za vođstvo gostiju 21:23 što je bio i rezultat posle prve deonice.

Na početku druge četvrtine Teodosić "pakuje" još jednu asistenciju Mitroviću, Nedović je upisao i šesti poen, ali gosti su i dalje držali vođstvo 25:28. U igru je ušao i Smart, poenima Tobija Zvezda je stigla na minus 1, a vođstvo crveno-belih "promašio" je Gedraitis. Zicer je imao Litvanac. "Oprao" se posle izgubljene lopte Šengelije u sledećem napadu kada je asistirao Tobiju za prednost Zvezde 33:32.

Foto: Starsportphoto

 

Gedraitisova trojka podigla je navijače na noge za 38:36, ali uzvratio je Tornike Šengelija sa četiri vezana poena i ponovo su Bolonjezi imali prednost 38:40. Još jedan alej up Hange za Bolomboja i u finišu prvog dela domaći su ponovo vodili 42:40.

Na pauzu se otišlo u velikom stilu, prvo je Tobi pogodio za tri, a onda, posle greške igrača Virtusa i Miloš Teodosić sa zvukom sirene "ubo" za tri i Crvena zvezda je odmor otišla sa vođstvom 48:42.

Odlepila se Zvezda na početku drugog polovremena na deset razlike 54:44. Nedović je u tim trenucima igrao bukvalno sam. Nisu, međutim, Italijani toliko bili slomljeni kao što je izgledalo. Odgovorili su serijom 6:0 koju je režirao Lundberg 59:55.

Foto: Starsportphoto

 

Sa minus 10 Italijani su na tri minuta pre kraja treće četvrtine stigli do egala 61:61, ali Teodosić ih je ohladio novom trojkom za 64:61. 

Nije Virtus iskoristio napad, a Nemanja Nedović je sa penala odveo crveno-bele na plus 5 66:61. Do kraja ovog kvartala ušla je ekipa Luke Bankija u seriju grešaka  a u finišu Luka Mitrović sa penala pogađa za vođstvo crveno-belih 69:61. A Arena je proključala posle trojke Nedovića za 11 razlike 72:61. 

U poslednju deonicu ušlo se sa velikom prednošću domaćih 74:65.

Foto: Starsportphoto

 

Četvrtinu odluke Zvezda je odigrala odlično u odbrani i jednom od najboljih igara ove sezone u Evroligi razbila crni niz i pobedila Virtus.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Nemanja Nedović sa 25 poena i sedam asistencija i sjajni Džoel Bolomboj koji je dodao 15.

Ekipu iz Bolonje je "držao" Toko Šengelija sa 25, pa Ife Lundberg sa 15 i Marko Belineli sa 14. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17