• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.03.2024

21:30

Povrede "ubiše" Zvezdu: Topić i Tompkins još uvek nisu u timu... Lazić pod znakon pitanja za Virtus!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Povrede "ubiše" Zvezdu: Topić i Tompkins još uvek nisu u timu... Lazić pod znakon pitanja za Virtus!

Podeli vest

Virtus želi pobedu i plasman u plej-of, a mi reakciju nakon serije poraza, poručuje Janis Sferopulos.

Uspela je Crvena zvezda pre više od mesec dana da osvoji Kup Radivoja Koraća, ali od duela sa Partizanom u finalu izabranici Janisa Sferopulosa nisu osetili slast pobede u Evroligi. Negativan niz nastavljen je u sredu budući da je Panatinaikos savladao crveno-bele u "Beogradskoj areni", no, vremena za žaljenje nema. 

Srpski šampion već sutra će imati priliku da prekine seriju poraza pošto će pred svojim navijačima dočekati Virtus u 31. kolu Evrolige. Situacija u taboru Zvezde nije sjajna budući da Sferopulosa muče brojne povrede, a ni protiv italijanskog kluba na raspolaganju neće biti Topića, Tompkinsa i Jaga, dok će se o statusu Lazića nešto više znati sutra. 

- Topić i Tompkins treniraju individualno, oni su u procesu i videćemo kada će biti spremni za timski trening. To su duge povrede i ne mogu da igraju nakon jednog ili dva timkska treninga. Lazić je bolje i trenirao je i videćemo da li će igrati sutra - rekao je Sferopulos. 

Protiv Panatinaikosa se nakon duge pauze zbog povrede vratio Miloš Teodosić. Iskusni plej skratio je oporavak kako bi crveno-belima pomogao u delikatnom momentu nakon što je iz kombinacije ispao Jago Dos Santos.

- Miloš je igrao juče i mislim da nije mnogo igrača moglo da igra takve mečeve, on je povređen dva meseca i igrao je meč i želim da mu čestitam. Sada želimo da svi budu srećni, nastaviće da trenira i da hvata ritam - objasnio je trener Crvene zvezde. 

Foto: Starsportphoto©

 

Crveno-bele sutra očekuje novi izazov pošto u "Beogradsku arenu" stiže Virtus. Svestan je Sferopulos da će Italijani želeti pobedu kako bi se približili plasmanu u plej-of, ali ističe da će i njegova ekipa učiniti sve kako bi prekinula seriju poraza. 

- Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da budemo konzistentnijii igramo bolje u odbrani i igramo pametno u odbrani i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru. Nije lako, nemamo ništa pozitivno na kraju u tom smislu... Ali imamo klub, navijače, mi smo profesionalci i moramo da uradimo sve da bismo dobili što više mečeva do kraja sezone - dodaje Sferopulos. 

Za kraj, Sferopulos ističe da će preostali mečevi u Evroligi poslužiti kao svojevrsna priprema crveno-belima za ono što ih očekuje u završnici ABA lige. 

- Osim rezultata, druga stvar je da svi moraju igrati i biti spremni i da budemo spremni za ABA ligu. U Evroligi što bviše pobeda, a kroz njih da se spremimo za mečeve u ABA ligi - podvukao je Sferopulos. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija