• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

06.04.2024

10:29

Kanga jedini u Zvezdi sa tri žuta kartona: Oprez ili pauzira jedan meč

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kanga jedini u Zvezdi sa tri žuta kartona: Oprez ili pauzira jedan meč

Podeli vest

Jedini fudbaler u prvom timu Crvene zvezde koji trenutno ima tri žuta kartona u prvenstvu je Gelor Kanga. Ukoliko dobije još jedan, pravila nalažu da će morati da pauzira utakmicu posle toga. Pitanje je hoće li kalkulisati, rizikovati ili pokušati da se sačuva da do kraja takmičenja ne dobije više nijedan karton.

Crveno-beli imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca i svakako bi se našao ko će da nadomesti Kangin izostanak, ali je isto tako činjenica da on ovog proleća igra odlično. Našao mu je trener Vladan Milojević žicu i Gabonac mu je to vratio sa pet golova i četiri asistencije na devet utakmica. Potencijalni problem je što vezista trenutno ima tri žuta kartona.

Foto: FK Crvena zvezda

Gelor Kanga

Svakako je ona najbolja, sportska, opcija da pokuša da ne pravi prekršaje i ne dobija javne opomene. Međutim, fudbal je gruba, muška, kontaktna igra i nekada je nemoguće izbeći situaciju za koju će sudija proceniti da je za karton. Nije Kanga više onaj stari koji se lako dao isprovocirati i dobijati opomene za neshvatljive poteze, ali je sasvim realna opcija da mu se "omakne" da dobije još jedan karton. Onda bi ekipa u utakmici posle toga morala bez njega.

Dakle, sportski gledano, svakako bi najbolja solucija bila da ne dobije više nijednu opomenu. Druga opcija koja ne bi u velikoj meri poremetila tim srpskog šampiona jeste da Kanga dobije karton sutra u meču sa Radnikom. U tom slučaju, ne bi bio u sastavu za poslednje kolo Superlige pred plej-of, na "Marakani" protiv Železničara. Bez namere da potcenimo tim iz Pančeva, Zvezda je objektivno kvalitetnija i izostanak jednog od ključnih igrača bilo bi moguće nadomestiti.

Foto: Starsportphoto

 

Najlošija opcija po Milojevićev tim, bila bi da njegov džoker dobije karton upravo protiv Železničara. Ukoliko Zvezda bude prva pred plej-of, a Partizan drugi, to bi značilo da će "večiti derbi" biti u prvom kolu plej-ofa. Teška srca bi Gabonac prihvatio realnost da ne igra u najvećoj utakmici domaćeg fudbala. I saigračima i njemu bilo bi lakše da je na terenu nego na tribinama. 

Ukoliko ne dobije karton do derbija, a dobije ga u tom ili nekom od narednih mečeva, Kanga će propustiti jednu utakmicu plej-ofa. Svi osim njega imaju manje kartona. Pojednci su već obrnuli krug od četiri kartona i žargonski rečeno "očistili se". Poslednji su bili Srđan Mijailović i Osman Bukari, koji je četvrti karton dobio na gostovanju Javoru i Ivanjici. Pritom, on nije ni ulazio u igru, već je sedeo na klupi, ali je prigovarao, zbog čega je glavni arbitar reagovao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15