• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2016

22:16

BLATEROVA PLATA? PRAVA SITNICA! Bivši predsednik FIFA godišnje zarađivao 3,5 miliona dolara

Fudbal

BLATEROVA PLATA? PRAVA SITNICA! Bivši predsednik FIFA godišnje zarađivao 3,5 miliona dolara

Podeli vest

Međunarodna fudbalska federacija objavila je podatke o primanjima Sepa Blatera iz kojih se vidi da je prošlogodišnja plata doskorašnjeg predsednika iznosila 3,5 miliona dolara

Međunarodna fudbalska federacija je 2015. godinu završila sa gubitkom od 122 miliona dolara.

FIFA je odlučila da, u skladu sa reformama i modernizacijom rada, javno objavljuje primanja svojih funkcionera i zaposlenih, na čemu je insistirao novoizabrani predsednik Đani Infantino

Blater je u oktobru prošle godine suspendovan zbog kršenja etičkog kodeksa, a do tada je primio osnovnu platu u iznosu od 2.964.379 franaka (3.031.641 miliona dolara). 

Zbog suspenzije mu nisu isplaćeni godišnji bonusi, ali je tokom godine dobio dodatnih 450.000 dolara na ime nagrade za četrdesetogodišnji rad u FIFA, preneo je AP. 

Prošle godine FIFA je, prvi put posle 2002, poslovala sa gubitkom, zbog toga što još nije potpisala nijedan soponzorski ugovor za naredni Svetski kup. 

Ukupni prihodi svetske kuće fudbala u 2015. iznosili su 1,152 milijarde dolara, dok su rashodi bili 1,274 milijarde. Oni uključuju i 61,5 milion dolara potrošenih na "pravne stvari".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 8 godina

Mene interesuje KAKO JE KOD NAS????Pitam se zasto se onaj TK toliko otima da ne ode u penziju...a I Curkovic......a I neki u sudiskoj organizaciji.

sudija

pre 8 godina

Da je imalo oravde niko ne bi imao vecu platu od 120.000 dolara godisnje. Sta vrijedi taj njegov posao? Previse bi bilo i 75.000 dolara za godinu nikakvog rada.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija