• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2017

19:15

OD KRALJEVINE BEZ POBEDE NAD BRAZILOM, Švajcarci stare mušterije, nikad sa Kostarikom

Fudbal

OD KRALJEVINE BEZ POBEDE NAD BRAZILOM, Švajcarci stare mušterije, nikad sa Kostarikom

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Brazila ne zna za poraz od Srbije pune 83 godine, još otkako se naša država zvala - Kraljevina Jugoslavija

Naš državni tim je 18 puta u istoriji igrao sa Brazilom i upisao samo dve pobede i to u prva dva međusobna susreta!

Najpre je Jugoslavija pobedila "selekao" na prvom Svetskom prvenstvu u istoriji, 1930. godine u Urugvaju, kada je bilo 2:1 golovima Aleksandra Tirnanića i Ivana Beka.

Četiri godine kasnije odigrale su dve selekcije prijateljski duel u Beogradu i tada je bilo čak 8:4 za "plave", uz tri gola Moše Marjanovića i jedan Aleksandra Tirnanića.

Tada i - nikada više! Čak 16 puta posle toga su igrali naš državni tim i Brazil, devet puta su slavili Južnoamerikanci, a sedam puta je bilo nerešeno.

Poslednji susret je bio uoči Mundijala u Brazilu 2014. godine, kada je domaćin slavio sa 1:0.

Ako tradicija ne ohrabruje pred duel sa Brazilom, onda diže samopouzdanje pred okršaj sa Švajcarskom, jer je od 13 međusobnih susreta naš sastav dobio šest, pet puta je bilo nerešeno, a samo dva puta su slavile "sajdžije".

Baš odavno se nisu srele ove dve selekcije, od 2001. godine i kvalifikacija za Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji. 

Prvi meč u Beogradu završen je nerešeno (1:1, Mihajlović), dok je u Bazelu Jugoslavija slavila sa 2:1 golovima Ljubinka Drulovića i Mladena Krstajića.

Protiv reprezentacije Kostarike naš državi tim nikada do sada nije igrao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija