• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2018

14:56

(VIDEO) ISTORIJA - SENEGAL ISPAO ZBOG ŽUTIH KARTONA! Kolumbija i Japan u osmini finala Mundijala!

Fudbal

(VIDEO) ISTORIJA - SENEGAL ISPAO ZBOG ŽUTIH KARTONA! Kolumbija i Japan u osmini finala Mundijala!

Podeli vest

Fudbaleri Kolumbije i Japana iz grupe H igraće u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji, dok je Senegal završio takmičenje zbog žutih kartona

Fudbaleri Kolumbije i Japana plasirali su se u osminu finala Mondijala  pošto su zauzeli prva dva mesta u grupi H. Kolumbija je u poslednjem kolu pobedila Senegal 1:0 i ima šest bodova, a Japanci koji su poraženi od Poljske 1:0 i takmičenje su okončali sa četiri boda. 

Prvi put u istoriji Mondijala fer-plej odlučujuje putnika u drugi krug. Isti broj bodova ima i Senegal, ali je fer-plej presudio u korist Samuraja. Japan i Senegal su grupnu fazu završili uz isti broj bodova, imaju istu gol razliku +1, isti broj postignutih golova, a u međusobnom duelu bilo je 2:2. Zbog toga je fer-plej odlučivao o učesniku druge runde. "Lavovi" su dobili šest žutih kartona u prethodna tri meča, a Japanci četiri. 

JAPAN - POLJSKA 0:1 (0:0)

Strelac: Bednarek u 60. minutu.

Stadion: Volgograd arena. Sudija: Džani Sikazve (Zambija).

JAPAN: Kavašima, Nagatomo, H. Sakai, Makino, G. Sakai, Jošida, Šibasaki, Usami (od 65. Inui), Jamaguči, Okazaki (od 47. OSako), Muto (od 82 Hasebe).

POLJSKA: Fabijanski, Jendžejčik, Bednarek, Glik, Berešinjski, Goralski, Krihovijak, Grosicki, Zjelinski (od 79. Teodorčik), Kurzava, Levandovski.

Najuzbudljiviji momenat tokom prvog dela meča između Kolumbije i Senegala bio je kada je Milorad Mažić svirao penal za Senegal nakon starta Sančeza na Maneu. Međutim, nakon što je pregledao snimak srpski sudija je poništio prvobitnu odluku. Takođe, Kolumbija je u nastavku morala bez Hamesa Rodrigeza koji je napustio igru posle pola sata zbog povrede. 

Kolumbijci su ipak u nastavku uspeli da zatresu mrežu i mirno privedu meč kraju. Mina je sjajno skočio i glavom nakon kornera smestio loptu u mrežu za konačnih 1:0.

Iako su ostali bez šansi nakon drugog kola Poljaci se nisu predavali protiv Japana, nisu želeli šampionat da okončaju bez pobede. Prvi su poveli u 60. minutu i ispostavilo se postavili konačan rezultat - 1:0.

Štoper Bednarek je posle sjajnog centaršuta postigao gol, čuvar mreže Japana Kavašima nije tu ništa mogao. U finišu je Levandovski mogao da duplira prednost ali je iz vrlo izgledne šanse loptu poslao preko prečke. 

SENEGAL - KOLUMBIJA 0:1 (0:0)

Strelac: Mina u 74. minutu.

Stadion: Kosmos arena. Sudija: Milorad Mažić (Srbija).

SENEGAL: Ndaje, Kulibali, Sabali, Gasama, Gana, Sane, Kujate, Mane, Ismaila, Nijang, Balde.

KOLUMBIJA: Ospina, Arijas, Mina, Mohika, D. Sančez, K. Sančez, Rodrigez (od 31. Murijel), Kvadrado, Uribe, Kintero, Falkao.

UŽIVO

Drugo poluvreme

Kraj!

88'. Senegal pokušava sa dugim loptama do gola, Kolumbija se brani.

81'. Prilika za Senegalce. Malo je nedostajalo da Mina bude tragičar jer ga je lopta pogodila i krenula ka mreži, ali je Ospina bio na mestu i intervenisao. 

79'. Šansa za Senegal, ali veliki promašaj Ismaila. Nema promene rezultata, vodi Kolumbija 1:0.

74'. GOL! Raduju se Kolumbijci, Mina je pogodio glavom nakon kornera za 1:0. Kintero he izveo korner, a štoper Jeri Mina sjajno skačio na ivici peterca i postigao gol koji vodi Kolumbiju u drugi krug.

74'. Velika prilika za Poljake posle kontanapada, ali ne koristi to Levandovski. 

73'. Šansa da Kolumbijci nešto konkretnije urade u kaznenom prostoru Senegala, ali su se spetljali, samo korner.

65'. Kolumbijci su imali opasnu šansu. Lopta se odbija do Murijela koji odmah puca s ivice šesnaesterca, međutim, njegov šut je blokirao Kulibali.

60'. GOL! Vode Poljaci 1:0 protiv Japana! Posle centaršuta Kurzave na loptu je naleteo štoper Bednarek i golmanu Kavašimi nije bilo spasa. 

56'. Kotranapad Senegalaca. Sve je krenulo od Sara koji je vukao loptu kroz sredinu terena, a onda je dodao do Kujatea , ovaj poslao oštru loptu u kazneni prostor Kolumbije, čiji su defanzivci bili na visini zadatka.

52'. Odličan kontranapad Poljaka, Grosicki je pokušao da uposlio saigrača u petercu Japana, ali je Kavašima istrčao i dobro odreagovao.

Reuters

Prvo poluvreme

38'. Kurzava je posle kornera naleteo na jednu loptu, ali ništa od promeen rezultata, šalje je preko gola. 

35'. Japanci su se revanširali Poljacima, bili u izglednoj prilici da postignu pogodak, ali  brani Fabijanski. 

Reuters

32'. Umalo Poljaci da povedu protiv Japana, Grosicki je bio najviši u skoku, probao glavom, ali je u poslednjem momentu reagovao golman Kavašima. 

31'. Šok za Kolumbiju!  Hames Rodrigez razočaran jer je zbog povrede morao da napusti teren već posle pola sata igre. Zamenio ga je Pekerman.

27'. Keita je ispalio projektil sa ivice šesnaesterca, ali pravo u golmana Ospinu.

25'. Slobodna udarac za Kolumbiju. Falkao je bio najviši u skoku, ali je glavom poslao preko prečke. Ipak, i da je bio gol ne bi bio priznat, jer je Falkao bio u nedozvoljenoj poziciji.

AP PHOTO

22'. Dobra šansa za Glika koji je šutnuo glavom, ali i odlična intervencija  Kavašime, golmana Japana.

16'. Penal je Milorad Mažić pokazao za Senegal nakon što je Mane oboren od Sančeza. Srpski sudija je potom ipak situaciju proverio uz pomoć VAR i promenio odluku s pravom. Defanzivac Totenhema je sjajnim startom prvo izbio loptu, pa tek onda oborio napadača Liverpula.

13'. Dve šanse Japanaca za samo 60 sekundi. Napadač Japana Okazaki našao se u pogodnoj prilici u petercu protivnika, ali glavom šutirao malo pored desne stative, a potom je Muto pokušao sa distance, ali mu je šut izblokiran.

9'. Slobodan udarac za Senegal. Keita Balde je ubacio loptu, ali Ospina bez problema dolazi do lopte i otklanja opasnost. 

5'. Vrlo spor početak na jednoj i drugoj utakmici, početno odmeravanje snaga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi
Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi

Izraelski ratni kabinet jednoglasno je večeras odlučio da izvede planiranu operaciju u gradu Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, kako bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netnaijahua, uprkos ranijem saopštenju Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

06.05.2024

22:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija