• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2020

07:57

(VIDEO/FOTO) HAOS NA SAHRANI MARADONE! "Gori" Argentina, brutalan obračun policije i očajnih navijača zbog Dijega!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) HAOS NA SAHRANI MARADONE! "Gori" Argentina, brutalan obračun policije i očajnih navijača zbog Dijega!

Podeli vest

Dijego Armando Maradona umro je u sredu nakon srčanog udara, a dan kasnije sahranjen je pored roditelja

Na sahrani Maradone, privatnoj ceremoniji, prisustvovalo 200 ljudi, na groblju Hardin Bela Vista u Buenos Ajresu. 

Navijači su van sebe od tuge posle smrti legende. Mogli su da se oproste od Maradone u četvrtak, pošto je kovčeg sa njegovim telom bilo u zgradi predsedništa. Bilo je čak i nereda, tuče policije i naroda, a ulice Buenos Ajresa bile su male da prime sve koji su želeli barem da vide povorku i ispraćaj El Pibea.

Foto: Reuters

 

U jednom trenutku su "proključale strasti" nakon što se policija sukobila sa navijačima kojima, zbog ogromnog broja, nije bilo dozvoljeno da uđu u palatu, poklone se Maradoni i ostave dres pored njegovog kovčega.Pojedinci su bacali flaše i metalne predmete na policiju koja je uzvratila suzavcem kako bi smirili nerede.

Samo 200 ljudi moglo je da prisustvuje sahrani, porodici i bliskim prijateljima, a Dijego je sahranjen pored roditelja, Dalme i Dijega. Navijači su opkolili povorku, vijorile su se argentinske zastave, krovovi zgrada su bili krcati na celom putu do groblja.

 

 

Uz jake bezbednosne mere, bio je zaštićen i automobil koji je prevozio Dijega. Potom je stotine fanova blokiralo ulazak na groblje uz pesmu i ples, pa je i policija morala da interveniše i raščisti put.

 

 

Među prisutnima su bile njegove ćerke Dalma i Đanina, bivša supruga Klaudija Viljafan, a kasnije je došla i Veronika Oheda, još jedna Maradonina bivša supruga, s njihovim sinom Dijegitom Fernandom.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija