• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. STANIĆ - V. TOMKOVIĆ

31.12.2020

16:00

ALEKSANDAR ČEFERIN EKSKLUZIVNO ZA INFORMER otkriva da li je moguća REGIONALNA LIGA na prostorima BIVŠE JUGOSLAVIJE!

Fudbal

ALEKSANDAR ČEFERIN EKSKLUZIVNO ZA INFORMER otkriva da li je moguća REGIONALNA LIGA na prostorima BIVŠE JUGOSLAVIJE!

Podeli vest

Aleksandar Čeferin, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA), u ekskluzivnom novogodišnjem intervjuu za Informer rekao je da su regionalne lige su moguće, ali da nema obnavljanja prvenstva SFRJ

Često se pominje mogućnost osnivanja regionalne lige na prostorima bivše Jugoslavije. Da li je to izvodljivo?

- U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše SFRJ. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Rat je i dalje u sećanju ljudi. Ako bismo pravili neke regionalne lige, realnije je da Slovenija, Hrvatska i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost neke regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje TV prava - kazao je Aleksandar Čeferin za Informer.

Foto: Starsportphoto©

Slaviša Kokeza i Aleksandar Čeferin

Pojedini fudbalski funkcioneri su tvrdili da UEFA dosad nije dozvoljavala osnivanje regionalnih liga. Da li je to tačno?

- UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva. Dakle, regionalne lige su ozbiljan poduhvat i ništa još konkretno nije odlučeno, ali se razmišlja o tome.

Intervju sa čelnim čovekom evropskog fudbala, prvi za jedan srpski dnevni list, čitajte 1.januara na Informer.rs.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija