• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2021

17:27

BUNDESLIGA IMA NOVOG LIDERA! Haland posle povrede nastavio da REŠETA, kiks Lajpciga /VIDEO/

Tanjug/AP

Fudbal

BUNDESLIGA IMA NOVOG LIDERA! Haland posle povrede nastavio da REŠETA, kiks Lajpciga /VIDEO/

Podeli vest

Borusija iz Dortmunda je novi lider Bundeslige, pošto je pobedom nad Majncom preskočila Bajern na tabeli

"Milioneri" su na svom terenu slavili sa 3:1.

Golove su dali Marko Rojs i Erling Haland dva, pa se tako na najbolji mogući način vratio posle povrede. Prvi je dao iz penala, a drugi za konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi. Jedini pogodak za goste je postigao Džonatan Burkat za 2:1 u smiraj meča.

 

Podsetimo, Haland nije igrao prethodnih mesec dana, a sada je na osmoj uzastopnoj utakmici na kojoj je učestvovao dao gol. Na tim mečevima ih je dao čak 13.

Borusija je ovom pobedom zasela na čelo tabele sa dva boda viđe od minhenskog Bajerna koji će svoj meč osmog kola igrati u nedelju protiv Leverkuzena.

Lajpcig je kiksirao u gostima, pošto je odigrao 1:1 sa Frajburgom.

Emil Forsberg je iz penala doneo prednost "bikovima" u 32. minutu, ali je sredinom drugog poluvremena Jeong Vo-Jeong postigao gol vredan boda za Frajburg.

Herta je u Frankfurtu rezultatom 2:1 pobedila Ajntraht.

Marko Rihter je u sedmom minutu doveo goste iz Berlina u vođstvo, a prednost je duplirao Jirgen Ekelenkamp. Utešni pogodak za Ajntraht je 12 minuta pre kraja postigao Gonsalo Pacijencija iz penala

Hertin gradski rival, Union, je kod kuće sa 2:0 bio bolji od Volfsburga, dok je Bohum minimalnim rezultatom slavio na gostovanju Grojter Firtu.

Nešto kasnije su se sastali Borusija Menhengladbah i Štutgart koji su podelili bodove, jer su odigrali 1:1.

Štutgart je poveo golom Konstantinosa Mavropanosa u 15. minutu, a bod domaćoj ekipi obezbedio je Jonas Hofman u 42.

Bundesliga

8. kolo

Petak

Hofenhajm – Keln 4:0 (1:0)
Bebu 31, 49, Baumgarnter 51, Gajger 74, Poš 87

Subota

Borusija Dortmund – Majnc 3:1 (1:0)
Rojs 3, Haland 54p, 90+4 - Burkat 87

Frajburg – Lajpcig 1:1 (0:1)
Jeong 64 - Forsberg 32p

Ajntraht Frankfurt – Herta 1:2 (0:1)
Pacijencija 78p - Rihter 7, Ekelenkamp 63

Grojter Firt – Bohum 0:1 (0:1)
Losila 80

Union Berlin - Volfsburg 2:0 (0:0)
Avoniji 49, Beker 83

Borusija Menhengladbah – Štutgart 1:1 (1:1)
Hofman 42 - Mavropanos 15

Nedelja

15:30 Bajer Leverkuzen – Bajern Minhen

17:30 Augsburg – Arminija Bilefeld

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija