• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.10.2021

14:47

Ronaldo sačuvao Solskjeru posao! Ole na udaru navijača, legedni, javnosti...

Reuters

Fudbal

Ronaldo sačuvao Solskjeru posao! Ole na udaru navijača, legedni, javnosti...

Podeli vest

Kristijano Ronaldo novim golom doneo Mančester junajtedu pobedu u Ligi šampiona (3:2) i "produžio život" na klupi Oleu Gunaru Solskjeru * Živi smo, mi nikad ne odustajemo, kaže prva zvezda 'đavola'

Golom za pobedu Mančester junajteda nad Atalantom Kristijano Ronaldo (36) praktično je sačuvao posao menadžeru Oleu Gunaru Solskjeru (48)! Norveški stručnjak je već duže vreme na udaru britanske javnosti i navijača zbog promenljivih partija i rezultata "crvenih đavola", ali mu je trijumf nad Italijanima u 3. kolu Lige šampiona (3:2) bar malo "produžio život" na klupi!

Za to može da zahvali upravo Portugalcu, koji ga je spasao golom u 81. minutu. Strepeli su na "Old Trafordu" posle prvog poluvremena, pošto je tim iz Bergama imao vođstvo od 2:0, golovima Pašalića i Demirela. Ipak, posle pauze slika na terenu potpuno se promenila.

Skols razočaran

JUNAJTED OVE SEZONE

12 utakmica
6 pobeda
2 remija
4 poraza
22 postignuta gola
16 primljenih golova

Veliki preokret najavio je Markus Rašford u 53. minutu, da bi izjednačenje doneo kapiten Hari Megvajer u 75. I onda, u svom stilu, Ronaldo je sjajno skočio na centaršut Luka Šoa i udarcem glavom savladao do tada odličnog golmana gostiju Huana Musoa, čime je stigao do 137. pogotka u najjačem takmičenju, po čemu je apsolutni rekorder.

- "Teatar snova" gori! Živi smo. Mi smo Mančester junajted i nikada ne odustajemo - napisao je Kristijano Ronaldo na svom Instagram profilu samo nekoliko minuta posle pobede.
Osvajanje nova tri boda nije sprečilo žestoke kritike na račun šefa stručnog štaba. Ekipa je letos znatno pojačana i očekivanja su velika
- borba za titulu u Premijer ligi, ali i u Ligi šampiona.

Međutim, u domaćem prvenstvu "đavoli" su u minulih osam kola već po dva puta poraženi i igrali nerešeno. Promenljive partije i vidljive slabosti, pogotovo u defanzivi, brinu sve fanove i legende kluba, među kojima je i Pol Skols (46).

- Razumem uzbuđenje zbog pobede, ali da je Junajted igrao protiv boljeg tima, ne bi toga bilo. Atalanta je došla bez petorice standardnih igrača. Nisam uživao u našoj igri, naprotiv, bila je zabrinjavajuća. Nedostajalo je zajedništva, a onakvi golovi ne smeju da se primaju. Prvih 45 minuta su bili užasni. Da je s druge strane bila neka vrhunska ekipa, primili bismo četiri-pet komada. Ukoliko protiv Liverpula ili Sitija izađemo sa dvojicom zadnjih veznih, biće 3:0 ili 4:0 za njih. Onda nema nazad - poručio je čuveni vezista i bivši Solskjerov saigrač.

Foto: reuters

 

Zidan prvi pik

Mediji sa Ostrva već spekulišu da čelnici kluba uveliko traže zamenu za Norvežanina. Navodno, prvi pik je Zinedin Zidan, kojeg je rukovodstvu preporučio upravo Kristijano Ronaldo. Francuz je bez posla otkako je u maju napustio Real, a sa portugalskim asom je fantastično sarađivao u Madridu. Osvojili su osam trofeja, od čega čak tri puta zaredom titulu prvaka Evrope.

Posle duela sa Atalantom, Solskjer je samo dodatno navukao gnev navijača i sebi još više ugrozio poziciju.

- Čuo sam nezadovoljstvo publike na poluvremenu. Trebalo bi da znaju da mogu mnogo bolje od toga nego da gunđaju kada ekipi ne ide. Oni su veliki deo ovog kluba. Deo sa najvatrenijim pristalicama pokazao je ostalima kako treba da se ponašaju. Njihova podrška je dala igračima veru da mogu do preokreta - rekao je nekadašnji napadač.
M. Z.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija