• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2022

11:10

DONEO MILANU POBEDU, DOVEDEN ZA "SIĆU" - 480.000 EVRA! Pjer Kalulu OTKRIĆE Piolija!

Reuters

Fudbal

DONEO MILANU POBEDU, DOVEDEN ZA "SIĆU" - 480.000 EVRA! Pjer Kalulu OTKRIĆE Piolija!

Podeli vest

Pjer Kalulu jedno je od otkrovenja Serije A ove sezone

Kraj sezone još je daleko, ali na San Siru uveliko prave planove za naredno leto. U januarskom prelaznom roku novca nije bilo, na u junu će biti drugačije – nadaju se u Milanu.

Stefano Pioli imao je velikih problema u srcu odbrane, redovno je upravo  na toj poziciji škripalo u dosadašnjem delu sezone, što je sportski sektor na čelu sa Paulom Maldinijem navelo da na tržištu potraži alternative.

Foto: Reuters

 

Ispostavilo se da im je taj prekopotreban centalni bek svo vreme bio ispred nosa, ali da nisu obratili pažnju na njega ili ga nisu uzimali za ozbiljno. Štaviše, pokazalo se da je  do nedavno anonimni Pjer Kalulu  mnogo više od toga, pa bi do leta mogao da natera Paola Maldinija i Frederika Masaru da preispitaju ideje i novac ulože u pojačanja na drugoj poziciji.

Ni sam trener Milana Stefano Pioli dugo nije ni video Kakulua. Uostalom, francuski defanzivac došao je u Milano tiho, bez pompe, bez utakmice u seniorkom fudbalu, kao zalog za budućnost plaćen svega 480.000 evra. Zapravo, toliko je Milan je morao da uplati na ime trening kompenzacije Lionu, klubu koji ga je iškolovao kao desnog beka. Afirmisao se  međutim na drugoj poziciji, spontantano, sticajem okolnosti.

U subotu je konačno stigla i zaslužena nagrada za marljiv rad na treninzima. Pjer Kalulu se protiv Empolija našao ustartnih 11, iako je kapiten  Romanjoli bio zdrav. Rezultat – Milan je sačuvao mrežu i slavio 1:0, prvim golom u dresu Milana Pjera Kalulua, tihog i povučenog momka, pandana Ngolo Kantea iz Čelzija. Lopta se odbila na dvadesetak metara od gola Empolija, šutirao je slabijom levom nogom u nebranjeni deo gola Vikarija koji je samo pogledom ispratio loptu kako ulazi u mrežu.

Foto: Reuters

 

Kakav je posao napravio Maldini, govori činjenica da je Kalulu plaćen 480.000 evra, a da se njegova vrednost procenjuje na 20 miliona evropskih novčanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05