• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

17.03.2022

09:53

SRPSKI KLUBOVI DOBIĆE MILIONE EVRA! Fudbalski savez Srbije potpisao unosan ugovor!

Starsportphoto

Fudbal

SRPSKI KLUBOVI DOBIĆE MILIONE EVRA! Fudbalski savez Srbije potpisao unosan ugovor!

Podeli vest

Američka kompanija 'IMG Data Limited' do 2027. plaćaće 1,28 miliona evra godišnje Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije za ekskluzivna prava na praćenje i objavljivanje rezultata utakmica

Najbolji srpski klubovi dobiće milione evra! Fudbalski savez Srbije zajedno sa Zajednicom klubova Superlige i Prve lige potpisao je ugovor o prodaji prava američkoj kompaniji "IMG Data Limited" u vrednosti od 6,4 miliona evra.

Reč je o kompaniji koja se bavi brzim klađenjem i, najprostije rečeno, prodata su joj prava na praćenje dešavanja i objavljivanje rezultata utakmica Superlige, Prve lige i Kupa Srbije u realnom vremenu. IMG će ta prava dalje distribuirati zainteresovanim kladionicama koje u ponudi imaju brzo klađenje, kao i internet portalima i aplikacijama koje prate uživo rezultate sportskih utakmica.
Poboljšanje

Dosad su klubovi sami prodavali ova prava, dobijali su sitan novac, ne više od 50.000 evra godišnje
Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS

Biće još para

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović o tome je u utorak po podne obavestio članove Izvršnog odbora.

- Reč je o rekordnom ugovoru ove vrste kod nas. Dosad su klubovi sami prodavali ova prava, dobijali su sitan novac i na godišnjem nivou sve zajedno nije premašivalo cifru od 50.000 evra. Sad smo centralizovali ta prava, kao kad UEFA recimo prodaje TV prava, a onda smo nastupili zajedno sa još 18 evropskih liga pošto je naša Superliga članica asocijacije evropskih profesionalnih fudbalskih liga. Zbog toga što smo zajedno nastupili i vodili pregovore, zato je izboren ovako dobar ugovor - objašnjava Šurbatović.

Ugovor je potpisan na pet godina i startuje od naredne sezone. Sav novac biće prosleđen klubovima, odnosno Zajednici klubova Superlige i Prve lige.

Foto: Starsportphoto

Jovan Šurbatović


- Fudbalskom savezu Srbije neće pripasti ni dinar, već želimo da sav novac preusmerimo na klubove. Udruženje klubova će onda da odredi kako će dalje da raspolaže tim novcem. Da li će da ga koriste za zajedničke troškove, projekte ili će da ga podele između sebe. Ugovor je na pet godina, a 6,4 miliona evra je najmanji zagarantovani iznos. U zavisnosti od toga kako kompanija IMG bude prodala pravo na utakmice, tako će biti ostvaren i dodatni profit, koji će onda shodno određenim koeficijentima biti raspodeljen između 19 liga koje su zajedno potpisale ugovor - dodaje Šurbatović.

Piksi u petak saopštava spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u petak pre podne saopštiće spisak igrača na koje računa za naredne dve prijateljske utakmice.

"Orlovi" će se okupiti 21. marta u Sportskom centru u Staroj Pazovi, potom će 24. marta igrati protiv Mađarske u Budimpešti, a 29. marta protiv Danske u Kopenhagenu.

 

Regularno prvenstvo

Superliga Srbije, kao i naša Prva liga i Kup, našli su se u društvu šampionata poput holandskog, belgijskog, portugalskog, dok najjače lige Evrope popularne "lige petica" samostalno izlaze na tržište.

- Suština svega je da kad imaš pošteno i regularno prvenstvo, bez sumnjivih rezultata i skandala, onda interesovanje raste i novac dolazi sam po sebi - poručuje prvi operativac FSS Jovan Šurbatović.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija