• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2022

09:00 >> 23:18

TRANSFERI (11. JUL)! KOSTIĆ PRELOMIO, ZNA GDE ĆE! Partizan potvdio transfer u Almeriju, a naš bek blizu Specije!

Fudbal

TRANSFERI (11. JUL)! KOSTIĆ PRELOMIO, ZNA GDE ĆE! Partizan potvdio transfer u Almeriju, a naš bek blizu Specije!

Podeli vest

Uz portal Informer.rs pratite sva dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. Ipak, svim klubovima ostaje opcija da nakon 1. septembra dovode slobodne igrače. 

Srpski fudbaleri ponovo će biti u glavnom fokusu, a nakon transfera Luke Jovića u Fiorentinu ostaje da svoje statuse reše Sergej Milinković Savić, Filip Kostić, Predrag Rajković... 

 

23:20  Poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio piše da je Klub Briž odbio i drugu ponudu Milana za Šarla De Ketelarea. Prema njegovim tvrdnjama, rosoneri su ponudili 28.000.000 evra fiksno i dodatna 3.000.000 u bonusima.

23:10 Udineze je dogovorio dolazak slovenačkog štopera Jake Bijola iz moskovskog CSKA. Navodno, ruski klub će zaraditi 5.000.000 evra od prodaje igrača kojeg je pre četiri godine platio Rudaru iz Velenja 400.000 evra.

22:49 - Barselona je ozbiljno zagrizla za Karnija Čukvuemeku iz Aston Vile. Englez ima 18 godina, igra na poziciji centralnog veznog i ugovor sa birmingemskim klubom na još svega godinu dana. Kako igra  Čukvuemeku mogli su da se uvere i reprezentativci omladinske reprezentacije Srbije na utakmici grupne faze nedavno završenog Evropskog prvenstva kada je postigao gol i upisao asistenciju.

22:28 - Italijanska Salernitana blizu je dovođenja 25-godišnjeg desnog beka Žuniora Sambije koji se ovog leta rastao sa Monpeljeom i slobodan je u izboru nove sredine.

21:55 Arturo Vidal više nije igrač Intera. Nerazuri su na zvaničnom klupskom sajtu obelodanili da su postigli sporazum sa čileanskim vezistom oko prevremenog raskida saradnje.

Vidal je u Inter stigao pre dve godine iz Barselone, ali na Đuzepe Meaci nikada nije imao bitniju ulogu, kako kod Antonija Kontea, tako ni kod Simonea Inzagija. Primera radi, prošle sezone je u Seriji A upisao 28 nastupa, ali je samo dva puta meč počeo u startnoj postavi. A kako Inzagi ni za predstojeću sezonu nije imao posebnu ulogu za njega, u milanskom klubu su odlučili da se sa 35-godišnjim vezistom rastanu.

 

 

21:49 Sportski direktor Rena Florijan Moris istakao je da je transfer Samjuela Umtitija iz Barselone na stend-baju, jer klub iz Bretanje razmatra i druge opcije na tržištu.

21:22 Argentinski gigant River poslao je prvu ponudu na adresu Kolo Koloa za krilnog fudbalera Pabla Solarija i nudi 4.200.000 evra za 60 odsto ugovor 21-godišnjeg Argentinca.

20:48Fudbalski klub Partizan zvanično je obavestio javnost da je između crno-belih i UD Almeria, zaključen Ugovor o transferu igrača Marka Milovanovića. 

Partizan se zahvalimo rukovodstvu UD Almeria i poručio da je ovaj transfer još jedan dokaz izuzetno uspešne saradnje dva kluba, a da će nakon transfera Umara Sadika, zahvaljujući čijim nastupima i golovima je Almeria postigla istorijske uspehe i rezultate, a još jedan igrač Partizana će nastaviti karijeru i doprinositi uspesima kluba koji je član najvišeg ranga španskog fudbala.

Milovanović je sa Almerijom potpisao ugovor na čak šest godina što dovoljno govori o veri španskog kluba u njega.

 

 

20:22 - Alesio Romanjoli, doskorašnji kapiten Milana stigao je u Rim kako bi kompletirao transfer u Lacio.

 

 

20:11 - Monako je postigao usmeni dogovor sa Menhengladbahom oko kupovine Brila Emboloa. Nemački klub bi od prodaje švajcarskog napadača mogao da inkasira preko 10.000.000 evra.

19:42 - Ekip javlja da je Salcburg dogovorio kupovinu Sent Etjenovog Luke Gurne Duata za rekordnih 15.000.000 evra

19:28 - Iako je doveo Kina Luisa Potera, Brentford sprema ponudu za 23-godišnje krilo Volfzburga Omara Marmuša. On je prošle sezone na pozajmici u Štutgartu postigao tri i namestio još pet golova.

19:20 Šefild Junajted uskoro bi mogao da napusti Bramal Lejn, drugo najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Verder je već bio dogovorio jednogodišnju pozajmicu (sa opcijom otkupa) norveškog veziste, ali je posao propao.

19:10 - Iz Aston Vile stiže potvrda da je postignut dogovor sa Seviljom oko dovođenja Ludviga Augustinsona. Reč je o plaćenoj pozajmici (navodno 500.000 evra) nakon koje će engleski klub imati pravo da otkupi levog beka iz Švedske za 4.000.000 evra.

18:36 - Najnovije vesti iz Nemačke glase da je Filip Kostić doneo odluku gde će nastaviti karijeru. Sport 1 piše da je Kostić odlučio da potpiše novi ugovor sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Srbin će parafirati trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra bruto po sezoni pošto mu je aktuelni sa platom od 3.800.000 evra godišnje isticao narednog leta

Foto: Reuters

 

18:22- Bivši nemački fudbalski reprezentativac Mesut Ozil dobio je otkaz u Fenerbahčeu, prenose turski mediji. Ozil (33) nije igao za Fenerbahče od 20. marta, pošto je izbačen iz prvog tima zato što se sukobio sa tadašnjim trenerom Ismailom Kartalom. Nemački fudbaler nije uspeo da se izbori za status prvotimca ni kod novog trenera turskog kluba Žoržea Žesusa. Ozil bi karijeru mogao da nastavi u Bašakšehiru.

Foto: Reuters

 

18:01 -  Novi Pazar od danas je bogatiji za levog beka, 25-godišnjeg Marka Vučića, koji je već promovisan na Džaizkoin areni.

17:50 Belgijski reprezentativac  Tobi Aldervajreld napustio je katarski Al-Duhail i dogovorio saradnju sa Rojal Antverpenom. Nekadašnji štoper Ajaksa, madridskog Atletika i Totenhema potpisao je ugovor na tri godine.

17:44 - Fulam je zvanično predstavio doskorašnjeg fudbalera Mančester Junajteda Andreasa Pereiru.

 

 

17:24 Fudbaler Lacija Dimitrije Kamenović bi ovog leta lako mogao da napusti "Olimpiko". Srpski igrač koji je u rimski klub stigao iz Čukaričkog odigrao je samo jedan meč, a prema navodima sa "čizme" bio je blizu prelaska u Speciju, i to u sklopu razmene klubova kod potencijalnog transfera Ivana Provedela, ali na kraju do posla dve strane nije došlo. 

16:49 - Vezista Maksens Kakere produžio je ugovor sa Lionom do 2027. godine.

 

 

16:28 - U napredak iz Kruševca je iz Udina stigao Petar Mićin! Vezista je najdublji trag ostavio u Čukaričkom, u kojem je bio u dva navrata gde je zapao za oko skautima iz Udinezea, nakon čega je potpisao za ovoj klub! Poslednju sezonu proveo u slovačkom Seredu, zapisavši 13 nastupa

 

 

16:07 - Levi bek Liverpula Oven Beko (19) stiže na jednogodišnju pozajmicu u Famalikao. Portugalski klub to je saopštio danas, a velški fudbaler je u mlađim kategorijama redsa od 2015, a tu je stigao iz Stouk Sitija. Od 2021 je u seniorskom timu kluba sa Enfild Rouda.

 

 

15:31 - Štoper Real Sosijedada Robin Le Norman i centralni defanzivac Rome Maraš Kumbula nalaze se na listi želja Fiorentine budući da je Nikola Milenković na izlaznim vratima kluba!

15:05 - Ludvig Avgustinson je prošao lekarske preglede i stiže na pozajmicu iz Sevilje u Aston Vilu.

14.23 - Kristijan Belić (21), mladi reprezentativac Srbije, postao je novi igrač Partizana.

- Sebe bih opisao kao agresivnog igrača, koji uvek daje sve od sebe, 100 odsto na terenu i van njega, i to je ono što navijači mogu da očekuju od mene. Prošao sam pripreme, tako da očekujem od sebe da budem veoma spreman. Nadam se da će navijači biti uz nas ove sezone i bodriti nas -  rekao je Belić za zvanični sajt Partizana.

Foto: partizan.rs

Kristijan Belić

14.15 - Bivši fudbaler Čelsija i reprezentacije Engleske DŽon Teri, izjavio je danas da defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk ima predispozicije da bude najbolji štoper u istoriji. Holanđanina nekoliko sezona u nazad mnogi smatraju najboljim štoperom na svetu, a Teri veruje da je dugovečnost kvalitetne igre ključna u toj debati.
- Da, verujem da Van Dajk može da bude najbolji štoper u istoriji. Da bi vas smatrali najboljim, ključna stvar je dugovečnost. On je izvanredan u poslednje tri, četiri godine. Ali, da biste bili najbolji, morate biti na vrhunskom nivou 10-15 godina - rekao je Teri, a preneo Liverpul eho.

13.49 - Barselona je blizu dovođenja Romana Vege, 18-godišnjaka koji igra za Argentinos Juniors. Trebao bi da dođe na pozajmicu s opcijom otkupa ugovora, a igraće za B tim Barselone.

13. 28 -  Verona odbila neimenovanu ponudu Lacija za Ivana Ilića i traži 20.000.000 evra.

13.11 - Mančester junajted i dalje ne želi da proda Kristijana Ronalda.

- Razgovarao sam s Ronaldom pre nego što je nastao ovaj problem. Razgovor je bio srdačan - rekao je menadžer Erik ten Hag i dodao da Ronaldo nije na prodaju. 

12.39 - Brazilski krilni napadač Rafinja blizu je prelaska u Barselonu, prenose španski mediji. Đoan Laporta pronašao je novac neophodan da aktivira Rafinjin dolazak na "Nou kamp". Reč je o sumi od 72.000.000 evra koliko će pripasti Lidsu i sve je spremno za Brazilčev transfer iz snova. 

12.15 - Ćavi ne računa čak na šestoricu igrača Barselone. Saopštio im je da mogu da treniraju odvojeno od ekipe jer se njihov status neće promeniti. U pitanju su golman Neto, zatim Umtiti, Mingeza, Riki Puđ, ali i danski napadač Brajtvajt.

12.00 - Čelsi je spreman da ponudi Napoliju 40.000.000 evra za Kalidua Kulibalija.

11.45 - Pol Pogba se vratio u Juventus i to kao slobodan igrač. 

 

 

11.30 - Proslavljeni engleski fudbaler Vejn Runi biće novi trener MLS ekipe Di-Si junajteda, preneli su danas britanski i američki mediji. 
Klub iz Vašingtona nedavno je doživeo najteži poraz u istoriji, pošto je na gostovanju Filadelfiji izgubio sa 7:0. Di-Si zauzima pretposlednje, 13. mesto u Istočnoj konferenciji MLS, pa Runija očekuje težak posao. Englez je od 2020. do 2022. vodio ekipu Derbija, što mu je bio prvi trenerski posao. Sa englskim timom nije uspeo da ostane u Čempionšipu, pre svega jer su ekipi oduzeti bodovi usled administrativnih i finansijskih problema kluba.

Foto: Reuters

Vejn Runi

11.00 - Kolumbijski napadač Oskar Estupinjan neće pojačati Crvenu zvezdu ovog leta. Izuzetno efikasna je bila Crvena zvezda na premijeri budući da su sa 4:0 savladali Radnički iz Niša. Ipak, ni to nije promenilo odluku uprave da do kraja prelaznog roka pojure novog napadača, ali je izvesno da na Marakanu neće doći Oskar Estupinjan. 

10.20 - Džafet Tanganga nalazi se na meti Milana. Gazeta prenosi da bi Rosoneri doveli štopera Totenhema na pozajmicu, ali je pitanje koliko su Pevci raspoloženi za dogovor. 

10.13 - Sepcija dovodi iz Milana  Matiju Kaldara na pozajmicu sa pravom otkupa u visini od 3.000.000 evra, kao i Albin Ekdal kojem je istekao ugovor sa Sampdorijom. Šveđanin će potpisati dvogodišnji ugovor vredan 800.000 evra.

10.00 - Talentovani vezista Čukaričkog Kristijan Belić novo je pojačanje Partizana. Najaviljivali su iz Humske da će do kraja prelaznog roka pokušati da dovedu fudbalera iz domaće lige koji bi mogao da popuni mesto stranca. Prvi izbor uprave bio je vezista Voždovca Miloš Pantović, ali će po svemu sudeći bivši đak Crvene zvezde ostati među Zmajevima. Ipak, crno-belima nije trebalo mnogo vremena da promađu drugo rešenje. 

09.41 - Ukrajinski Šahtjor ostao je bez trenera. Klub je potvrdio da je raskinuo saradnju sa stručnjakom iz Italije Robertom De Zerbijem.

 

09:19 - Luis Maksimijano, dosadašnji golman Granade, pojačao je Lacio, a rimsku klub će za njega platiti 10.000.000 evra. Sve to potvđuje glasine da bi Tomaš Strakoša mogao put Mančester junajteda. 

09:03 - Osman Dembele i Barselona dogovorili su nastavak saradnje! Francuz će dobiti ugovor na dve godine, a sutra se očekuje i zvanična promocija! 

 

 

09:00 - Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija