• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

09:01

BUFON OTKRIO KO MU JE FAVORIT U KATARU! Samo ONI iz Evrope mogu da pariraju Brazilu i Argentini!

printscreen

Fudbal

BUFON OTKRIO KO MU JE FAVORIT U KATARU! Samo ONI iz Evrope mogu da pariraju Brazilu i Argentini!

Podeli vest

Mnogi ljubitelji fudbala i dalje ne mogu da veruju da neće gledati Italiju na Mundijalu, a jedan od živih legendi nacionalnog tima ove zemlje, Đanluiđi Bufon, nije krio koga vidi kao osvajača prestižne titule

Umesto da su već na Bliskom istoku, Italijani se spremaju za prijateljske mečeve sa Albanijom i Austrijom. Predstojeći Mundijal drugi je u nizu koji Italija propušta, a u neku ruku je to apsurd, jer je u međuvremenu postala evropski prvak.

Na predstojećem Mundijalu Bufon kao glavne favorite vidi dva tradicionalna kandidata za pehar.

Foto: AP/Photo

 

- Argentina ili Brazil. Na individualnom nivou Francuska mi deluje kao jedina evropska reprezentacija koja može da im parira, ali ne znam baš kakvi su kao tim. I možda Belgija, jer mi je sako sviđa kako brani Kurtoa - bio je jasan slavni Italijan.

Izabranici Roberta Mančinija su podbacili u grupi u kojoj su bili sa Švajcarskom, Severnom Irskom, Bugarskom i Litvanijom, a u nestvarnom baražu eliminisala ih je Makedonija (0:1)!

Dugogodišnji kapiten i golman Đanluiđi Bufon nije mogao da sakrije koliko mu je krivo što njegove zemlje neće biti na planetarnoj smotri!

- Iskreno, kao navijač sam tužan, ali igračima je još gore. Preživeo sam to 2018. godine, kada Svetsko prvenstvo počne, a ti sediš kod kuće. Velika je to patnja i težina koja se zauvek nosi. Teško je prihvatiti da si odgovoran za nešto što je oduzeto italijanskom narodu - rekao je legendarni čuvar mreže koji je rekao zbogom nacionalnom timu nakon neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji!

Foto: Tanjug/AP

 

Čovek koji u svojoj 45. godini igra za drugoligaša Parmu, pomenuo je i iznenađujući poraz od Makedonije, golom u 90. minutu.

- To što se desilo bilo je nezamislivo, ali taj poraz vas tera da shvatite u kojoj meri je psihološki aspekt odlučujući u sportu. Italijanski igrači verovatno su u tu utakmicu ušli razočarani jer nisu zauzeli prvo mesto u svojoj grupi i otišli direktno na Mundijal. Imali su promašen penal u poslednjim trencuma meča za pobedu nad Švajcarskom... Ti negativni aspekti uticali da navodno laka prepreka postane nepremostiva! Svetsko prvenstvo je takmičenje na kom ako podbacite, osećate se opkoljenim sa svih strana. Ali, ako stignete do vrha, kao što smo mi uradili, to je ekstaza koja traje mesecima! Veličanstven je osećaj, jer shvatite da ste direktno odgovorni za sreću velikog broja ljudi, što je najlepša stvar na svetu - kaže Bufon. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija