• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2023

20:43

JOVIĆ REŠETA U EVROPI I NE STAJE! Srbin NAJBOLJI STRELAC! Vodio Fiorentinu do VELIKE POBEDE u Portugalu!

Tanjug/AP

Fudbal

JOVIĆ REŠETA U EVROPI I NE STAJE! Srbin NAJBOLJI STRELAC! Vodio Fiorentinu do VELIKE POBEDE u Portugalu!

Podeli vest

Fudbaleri Fiorentine nošeni Lukom Jovićem slavili su na teškom gostovanju Bragi u okviru prvog meča plej-ofa Lige konferencija - 0:4 (0:1).

Početak plej-of faze Lige konferencija nije obećavao budući da smo na golove čekali više od sat vremena. Jedini strelac na svim mečevima do 65. minuta bio je Luka Jović koji je sa dva gola predvodio Fiorentinu do velike pobede nad Bragom - 0:4 (0:1). 

Srpski napadač tako je prekinuo post, ali i nastavio golgeterski niz u Ligi konferencija budući da je sa šest golova najbolji strelac trećeg po rangu evropskog takmičenja. On je Portugalce načeo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nakon sjajne asistencije Kristijana Birađija. 

Foto: Tanjug/AP

Braga je pokušala da zaigra otvorenije u nastavku, a to se četi Artura Žorža obilo o glavu, posebno nakon crvenog kartona koji je dobio Tormena. Fiorentina je imala sve u svojim rukama što je Luka Jović umeo da iskoristi u 60. minutu. Srpski napadač u nastavku meča ustupio je svoje mesto Kabralu koji je u 79. minutu postigao prvi, a u 90. drugi gol za konačan rezultat. 

Na drugim utakmicama bilo je daleko manje uzbuđenja. Ipak, vredi istaći da je Trabzonspor pred svojim navijačima uspeo da opravda ulogu favorita i minimalnim rezultatom savlada Bazel sa 1:0 (0:0). 

Foto: Tanjug/AP

Jedini strelac na meču bio je Jens Striger Larsen u 65. minutu. Postigli su Turci u finišu utakmice još jedan gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kom je bio Maksi Gomez. 

Za razliku od Trabzona, ulogu favorita nije uspeo da opravda Gent koji je doživeo poraz na gostovanju Karabagu. Azerbejdžanski šampion je slavio sa 1:0 golom Leandra Andradea, a prethodno je penal promašio Šejdajev. Zbog toga, Belgijanci imaju čemu da se nadaju pred revanš koji je na programu za sedam dana na Gelamko Areni. 

Golova jedino nije bilo na severu Norveške gde je Bodo/Glimt dočekao Leh iz Poznana. Poljski tim došao je u Skandinaviju da ne primi gol i izvuče nerešeno pred revanš što im je pošlo za rukom. Četa Kjetila Knutsena dominirala je od prvog do poslednjeg minuta, ali nije uspela da slomi otpro Poljaka - 0:0. 

Liga konferencija - plej-of (prve utakmice):

Bodo/Glimt - Leh Poznan  0:0

Braga - Fiorentina 0:3 (0:1)
Jović 45+2, 60, Kabral 79, 90

Karabag - Gent 1:0 (0:0)
Leandro Andrade 78

Trabzonspor - Bazel  1:0 (0:0)
Striger Larsen 65

AEK Larnaka - Dnjipro-1  21:00

Lacio - Kluž  21:00

Ludogorec - Anderleht  21:00

Šerif - Partizan  21:00


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija