• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

17.03.2023

09:23

SRBIN NE ODUSTAJE OD RADA NI U OSMOJ DECENIJI ŽIVOTA! Ljupko postao četvrti najstariji trener sveta!

Fudbal

SRBIN NE ODUSTAJE OD RADA NI U OSMOJ DECENIJI ŽIVOTA! Ljupko postao četvrti najstariji trener sveta!

Podeli vest

Slavni srpski trener Ljupko Petrović (75) vratio se iz penzije i postao četvrti najstariji aktivni trener na svetu!

Uprkos tome što će za dva meseca, 15. maja, napuniti 76 godina, Ljupko je odlučio da se prihvati nezahvalnog posla i postane trener bugarskog drugoligaša Liteksa iz Loveča, koji se bori za opstanak. Ovaj klub je već vodio nekoliko puta u karijeri i osvojio Kup Bugarske 2004.

Foto: Starsportphoto©

 


Kako prenosi poznati bugarski dnevni tabloid "Trud", Ljupko je juče u 15 časova trebalo da odradi prvi trening sa ekipom. On je već bio deo kluba, ali kao konsultant, međutim, čelnici su rešili da vremešnog trenera postave za šefa stručnog štaba nakon loših rezultata Andreja Andrejeva.


Kao kod kuće


Stariji treneri od Petrovića su samo Rumun Mirčea Lučesku, trener Dinama iz Kijeva, koji će 29. jula napuniti 78 godina. Sledi dva i po meseca mlađi Italijan sa klupe slovenačke Gorice Edoardo Reja, kao i Žezualdo Fereira, Portugalac koji predvodi egipatski Zamalek. On je tačno godinu dana stariji od srpskog stručnjaka.

 

Debituje protiv Božinova

Prvu šansu da prekine crni niz Liteksa od devet mečeva bez pobede, Ljupko Petrović imaće sutra u 23. kolu, kada će ugostiti Dobrudžu, 12. tim na tabeli Druge lige Bugarske. Petroviću će se na protivničkoj klupi suprotstaviti nekadašnji fudbaler Partizana, Bugarin Valeri Božinov. On je u Dobrudžu došao da zaigra ako bude spreman, ali pre svega da bude pomoćnik treneru Sašu Angelovu, svom očuhu.


Da je motiv Ljupku da radi samo ljubav prema fudbalu, više puta je dokazao. Na Tajlandu je odbio povećanje plate jer je, kako je govorio, klub bio u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Kada je Liteks u pitanju, motiv je rad sa mladima.


- Drago mi je što sam se vratio u Loveč. U Bugarskoj sam radio u tri najbolja tima -  Levskom, CSKA i Liteksu. Ipak, moje omiljeno mesto je Loveč. Ovde sam uvek osećao najveću i iskrenu zahvalnost ljudi za uspehe koje smo postizali. Druga stvar koja me je naterala da se vratim jeste to što ću raditi sa mladim fudbalerima - rekao je Ljupko.

 
Vratio se iz penzije

 

Evropskog šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine čeka težak zadatak. Liteks je trenutno 14. na tabeli, od 18 timova i na granici sa zonom ispadanja. Neverovatno zvuči podatak da u Drugoj ligi Bugarske nije ostvario pobedu od 15. oktobra prošle godine. Od tada do danas upisao je tri remija i čak šest poraza.

Foto: Starsportphoto

 


Zanimljivo je da je Ljupko više puta govorio da ide u penziju, pa je tako 2016, kada je napustio Levski iz Sofije, rekao da je presrećan što mu je to poslednji klub u karijeri. Ubrzo se vratio i otišao u Vijetnam da predvodi Tan Hoa, koji mu je bio i poslednji klub pred odlazak u penziju 2022.




NAJSTARIJI TRENERI


ime i prezime           datum rođenja           klub

Mirčea Lučesku         29. jul 1945.          Dinamo Kijev
Edoardo Reja           10. oktobar 1945.    Gorica
Žezualdo Fereira      24. maj 1946.         Zamalek
Ljupko Petrović        15. maj 1947.         Liteks
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Mile

pre 1 godinu

Molim, dajte tabelu starosti predsednika fudbalskih saveza, tu smo gotovo sigurno na prvom mestu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija