• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2023

21:56

Štetaaaa! Ispale "lale"! Kiparska repriza, pobeda Apoela za kraj Vošine evropske priče (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Štetaaaa! Ispale "lale"! Kiparska repriza, pobeda Apoela za kraj Vošine evropske priče (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija Lige konferencija.

Posle poraza na Kipru (2:1) i u revanš meču odigranom na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, "lale" su izgubile identičnim rezultatom 2:1 i, praktično već na startu se oprostile od evro-scene. 

U sledećem krugu kvalifikacija kiparski tim igraće protiv ekipe Dila Gori iz Gruzije.

Već na početku utakmice nalet fudbalera Vojvodine, hteli su domaći da daju do znanja Kipranima da ih čeka ofanziva. Kombinovali su Čumić i Lazarević po levoj strani, na kraju samo korner.

I posle kornera je bilo opasno, Čumić je loptu poslao u peterac, uspeva to ispred Crnomarkovića da pokupi slovenački golman Belec. 

U 7. minutu novi napad Novosađana, ovoga puta po desnoj strani, pokušao je Igor Jeličić da pronađe Vukića u srcu kaznenog prostora, ali je na mestu bio Dvali.

Foto: Starsportphoto

 

Potpuno van ritma bio je u tim trenucima je Iv Baraj, baš kao i pre sedam dana na Kipru... Prečesto ofanzivac Vojvodine razgovara sa sudijom, čistu loptu na sredini terena uzeo je Čebake iako su Novosađani imali priliku za kontru.  

Prvi pokušaj gostiju sa Kipra videli smo u 18. minutu, Vilson Eduardo je pobegao Igoru Jeličiću i šutirao sa dvadesetak metara, ali daleko od gola Lazara Carevića.

U 26. minutu nova dobra akcija novosadskih crno-belih, imali su i korner nakon što je Kostadinov izblokirao centaršut Iva Baraja. 

A, onda, u 27. minutu Apoel je nažalost poveo na Karađorđu... Čebake je promešao odbranu Vojvodine, poslao povratnu loptu za Sarfa, a internacionalac iz Gane lako je pogodio mrežu Lazara Carevića za 0:1.

Mogla je Vojvodina odmah da poravna rezultat, Krespu je pobegla lopta, stigla do Čumića koji je lepo gađao dalji ugao, ali je nogom uspeo da odbrani Belec. 

Da u Ligi konferencija postoji VAR sistem Vojvodina bi u 33. minutu verovatno dobila korner, Čebake je igrao rukom nakon kornera, ali sudija Spojonikovs se nije oglašavao.

Što nije uspela u 30, jeste u 37. minutu. Vojvodina je usela da probije bedem pred golom Beleca, ponovo su u njemu učestvovali Čumić koji je upisao novu asistenciju i strelac Dejan Zukić za 1:1.

Na isteku prvog dela, kakva šteta. Dejan Zukić imao je veliku priliku da donese preokret Vojvodini, dobio je povratnu loptu na ivici šesnaesterca šutirao ka golu, ali je Belec pročitao njegov udarac i uspeo da odbrani svoj gol.

U nastavku meča mnogo iskusniji gosti su totalno usporili igru. Pao je tempo, dugo se ništa uzbudljivo nije ni događalo na terenu. 

Gosti su pobede stigli u 74. minutu.

Lopta je pogodila u ruku Mamadua Traorea, a sudija je pokazao na penal. Sa 11 metara bio je siguran Jorgos Efrem, koji je doneo pobedu Apoelu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata i Vojvodina se, nažalost, oprostila od Evrope.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija