• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

10:38

Delibašić otkrio: Vlahović nije treptao zbog Mitrovića!

Starsportphoto/Profimedia

Fudbal

Delibašić otkrio: Vlahović nije treptao zbog Mitrovića!

Podeli vest

Proslavljeni fudbaler Partizana, Andrija Delibašić, otkrio je detalje o napadačima reprezentacije Srbije Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću iz vremena kada su nosili crno-beli dres.

Boravak Andrije Delibašića u stručnom štabu Partizana pamti se, između ostalog, po ulozi trenera zaduženog za rad sa napadačima u poslednjoj šampionskoj sezoni.

„Moja uloga nije bila vidljiva i toliko bitna, ali se ispostavilo da je rad sa špicevima urodio plodom. Leonardo i Uroš Đurđević su srušili sve rekorde što se tiče golova, Leandre Tavamba bio dragocen u drugom delu sezone, mladi Đorđe Jovanović napredovao, Dušan Vlahović pokazao izvanredne radne navike... Zbog te duple krune sam se osećao ispunjenijim nego u igračkim danima. Naredne sezone, posle Nikolićevog odlaska, nismo imali dobrih rezultata u prvenstvu, ali smo ostvarili zapažen uspeh u Evropi sa Miroslavom Đukićem. Iz tog perioda pamtim i dolaske Aleksandra Mitrovića u Zemunelo nekoliko dana pre okupljanja reprezentacije. Pomogao nam je u mnogim detaljima, tad nisam ni morao da vodim trening, samo postavim Mitra u kazneni prostor, a Vlahović i Jovanović, koji su ostajali na ’dopunskim časovima’, gledaju, ne trepću. Na primer, nisam loše igrao glavom, ali Mitrović je nešto posebno“ - rekao je Andrija Delibašić u intervjuu za "Mozzart sport".

Foto: Starsportphoto

 

 

Vlahović je u tom periodu praktično već tad bio prodat Fiorentini i zato nije igrao, ali Delibašić je već tada mogao da pretpostavi da će ga sad gledati u velikom klubu.

- Sa njim je bilo najlepše, ujedno i najteže raditi. Najlepše, usled ambicija i savršeno tehnički izvedenog šuta. Znam da smo radili na udarcu desnom nogom, pošto je levu doveo do perfekcije. Nekoliko puta se naljutio što smo forsirali desnu, ali mu je bilo zabavno. Najteže, jer se dešavalo da treninge okončamo u mraku. Ekipa bi već završavala večeru, a on i ja šutirali golmanu Aleksandru Popoviću. Ne da se nije ljutio što je ostajao posle svih, nego je tražio još. Ili, na primer, Marko Nikolić odredi dva slobodna dana, ja isplaniram odlazak u Crnu Goru, a on šapne treneru: ’Mogu li ja individualno sa Delijem?’ I tako, ništa od mog puta da vidim familiju.

Foto: Starsportphoto

 

 

Mnogo toga se promenilo od Delibašićevog odlaska iz Humske.

- Smeta mi kad vidim da Partizan sve manje prostora daje mladim igračima. S vremena na vreme se dese Mihajlo Ilić ili Samed Baždar, dok se mali Nikola Terzić skroz izgubio. Promenile su se i okolnosti. Mi smo nekad u domaćem prvenstvu bili nadmoćni, bežali Crvenoj zvezdi po desetak bodova i bilo je prostora za talentovane momke. Sad je Partizanov problem što je večito u senci Crvene zvezde. Teško je da kad juriš nekoga da daješ šansu mladim igračima, jer je svaka utakmica na nož. Izgubila se i energija mladih igrača. Prošle sedmice smo bili u Zemunelu, prišao nam je trener mlađih kategorija i rekao da je kritikovao dečake što nisu prepoznali Srđana Radonjića i Andriju Delibašića. Dalje od Rikarda i Natha ne znaju, tu se izgubila draž. Mi smo se utrkivali ko će da skuplja lopte protiv Njukasla 1998. kad je Vuk Rašović postigao gol za prolaz. Svađali se, maltene. Sad skupljanje lopti doživljavaju kao dosadu. Kao, ’šta ja imam da skupljam lopte’. Bolje da ’vise’ na telefonu negde ili sa društvom u gradu - rekao problema Andrija Delibašić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija