• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2023

14:32

Predsednik Legije: UEFA pomaže da izvučemo Pankova iz zatvora, hteli su da nas linčuju u Holandiji!

profimedia

Fudbal

Predsednik Legije: UEFA pomaže da izvučemo Pankova iz zatvora, hteli su da nas linčuju u Holandiji!

Podeli vest

Ovo je skandal svetskih razmera, verujem da će Radovan Pankov već za vikend biti tu sa nama, poručuje Darijuš Mioduski, prvi čovek Legije iz Varšave

Policija u Alkmaru je prema nama bila brutalno agresivna, htela je da nas sve linčuje! Ovo je skandal svetskih razmera, bili su spremni da puste besne pse na nas! Nadam se da će Radovan Pankov, zajedno sa kapitenom Žozueom, već u nedelju biti sa nama na utakmici protiv Rakova! UEFA radi na tome da ih oslobodimo iz zatvora!

Foto: EPA

 

 

Ove rečenice obeležile su vanrednu pres konferenciju koju je održao predsednik varšavske Legije Darijuš Mioduski, koji je zajedno sa svojim saradnicima i igračima ovog kluba bio žrtva brutalnog policijskog maltretiranja holandskom gradu Alkmaru.

Sve je eskaliralo u noći između četvrtka i petka, kada su organi reda zatvorili na stadionu čelnike Legije. Potom je krenulo do opšteg meteža, gde pa su pendrecima i štitovima krenuli da biju goste iz Varšave.

Foto: profimedia

 

 

Na kraju, epilog je hapšenje Radovana Pankova i kapitena Žozuea. Srbinu žele da napakuju da je teško povredio holandskog policajca, a povodom svega ovoga predsednik Legije Darijuš Mioduski održao je konferenciju, gde je otkrio šta se sve dešavalo u Alkmaru.

- Ovo što se dogodilo u Alkmaru je skandal. Bio sam na mnogim utakmicama, viđao sam čak da su igrače napali navijači, ali ovako nešto nikad nisam. Da rukovodstvo i igrači budu na udaru lokalne policije... Ovo je presedan svetskih razmera. Nećemo odustati, učinićemo da objasnimo Evropi da izveštavanje holandskih medija nije istinito - poručuje Mioduski.

 

Predsednik Legije naglašava da je od samog dolaska u Alkmar osećao neprijatnost.

- Mi sa ljudima iz AZ Alkmara imamo sjajnu komunikaciju. Oni ništa nemaju s ovim. Ali kad bolje razmislim, ovo što se desilo posle utakmice nije bio incident, već samo eskalacija nečega što je bilo maltene izvesno. U Alkmar sam stigao juče popodne i odmah sam čuo da su ljudi iz kluba meta lokalnih organa reda. Odnos lokalne vlasti prema nama bio je užasan - dodaje Mioduski.

Foto: EPA

 

 

Trenutno su u holandskom pritvoru Radovan Pankov i Portugalac Žozue. Kako kaže Mioduski, nada se da će oni već u nedelju biti tu na utakmici protiv Rakova i da će se dokazati da su nevini.

- Svi u timu su šokirani, jer ovako niko nije doživeo. Svi smo zabrinuti za Pankova i Žozuea. Na kraju, ovo bi moglo da ojača tim, ali nije to tema. Nadamo se i verujemo da će obojica biti u konkurenciji za tim već u nedelju, na utakmici protiv Rakova - dodaje predsednik Legije.

Foto: profimedia

 

 

Opisao je i trenutak kada je nastao čitav haos.

- Video sam redove policajaca sa besnim psima, koji su bili spremni da krenu na nas. Brutalno su nas tretirali. Našim navijačima na pamet ne bi pala bilo kakva agresija, jer su prijatelji sa navijačima Den Haga. Ne znam odakle sve ovo. Bio sam sa timom, u beloj košulji i elegantnom odelu i rekao da sam predsednik kluba. Morali su da se odnose prema meni sa poštovanjem. Ta moja metoda nije upalila, pa sam rekao da neću odustati. Brutalno su me izudarali, bacili telefon, a kada sam pokušao da dođem do Pankova i Žozuea, počela je da me bije maskirana policija - dodaje Mioduski.

Naglašava da ovo nema veze sa upravom AZ-a, već isključivo sa lokalnom policijom.

- Moji prijatelji Holanđani kažu mi da ih je sramota zbog svega ovoga. Postojao je antipoljski stav u Alkmaru, a zbog čega, ja to ne znam. Čak su nam davali pogrešne informacije da su naši igrači u zatvoru u Amsterdamu, a ne u Alkmaru - između ostalog poručuje Mioduski. 

Foto: profimedia

 

 

Kako kaže, UEFA radi sve kako bi pomogla uhapšenim fudbalerima.

- Znam da UEFA radi na tome da igrače puste iz pritvora, jer to nije prihvatljivo,. Angažovali smo advokata, agresija je došla sa njihove strane. Rekli su da će, ako ne pustimo Pankova, upasti u autobus. Dogovorili smo se da Pankov svedoči, a oni su hteli i Žozuea - ističe Mioduski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija