• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2023

13:00

Pankov bi nastradao da je bio sam! Uhapšeni kapiten otkrio detalje: To bi bio masakr

profimedia

Fudbal

Pankov bi nastradao da je bio sam! Uhapšeni kapiten otkrio detalje: To bi bio masakr

Podeli vest

Kapiten Legije Žozue opisao je dešavanja iz Alkmara nakom meča Lige Evrope kada su on i naš Radovan Pankov uhapšeni.

Gosti iz Poljske su se našli u problemu, policjaci su nasrnuli na predsednika kluba, a Pankov i Žozue su stali u njegov odbran, a  nakon toga su uhapšeni, da bi dva dana kasnije ipak bili pušteni na  slobodu.

Iskusni Portugalac prvi put je dao izjavu vezanu za ovaj nemili događaj.

- Sedimo u autobusu i odjednom me zove trener, kao kapitena. On je ispred autobusa, ja sam nazad. Kaže mi da policija ima osumnjičenog jer je navodno jedan od radnika obezbeđenja povređen. A taj osumnjičeni je Raša Pankov. Bio sam iznenađen. Trener mi je tada rekao da policija želi da on prespava u policijskoj stanici. Ali nikad nam nisu rekli da je u pritvoru. I verujte, nije isto. Zatim kažem treneru da bi se mogao povrediti ako Raša tamo ode sam. Gledajući kako su se ponašali prema nama bio sam siguran da bi Raša, ako bi bio sam, nastradao. Rekao sam da ne može tamo sam. Trener odgovara da tu nema mesta pregovorima. Prođe 15 minuta, trener razgovara s policijom, razgovara s Rašom i on kaže ok, ići će s policijom. Policajci su već rekli da će na silu ući u autobus ako fudbaler ne ode. A to bi bio masakr. Ne kažem da bi nas pobili, ali bilo bi ‘masno’. Pa Raša kaže, u redu, dolazim. Ali onda policajac kaže: Ne, ne, ne. Već postoje dvojica osumnjičenih. Drugi nosi crne minđuše.  Trener pita ‘Ali ko je onaj s crnim  minđušama?’ Policajac odgovara ‘Ne znam. Onaj s crnim  minđušama - rekao je Portgualac.

Foto: printscreen youtube FC Legia

 

 

Izjavio je da u pritvoru nije bilo nimalo prijatno.

- Pa, miris nije bio ugodan. Smrad mokraće, nisu se svi dobro oprali. Možete zamisliti. Završio sam u maloj ćeliji. Pre nego što sam priveden, dok sam bio tamo i nakon što sam izašao, nisam imao nikakve prijave. Pa zašto su me odveli tamo? Ne razumem. Dali su mi hleba, ali nisam hteo da jedem. Pola dana nisam ništa jeo. Samo sam tražio da se operem. Ruke, lice. Pa su mi rekli da imam umivaonik iznad WC-a. Dakle, vi sedite u ćeliji, a u susednim su ćelijama drugi. A ti ne znaš ko je to. Jesu li nekoga ubili ili nekoga silovali, nemate pojma ko je kraj vas. Strašno - zaključio je Žozue.

Na kraju se sve završilo bez daljih eskalacija. Njih dvojica su se vratili u Varšavu, a predsednik Legije je pozvao navijače iz Holandije da slobodno dođu na revanš u glavni grad Poljske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija