• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

09:23

Crnogorci u transu: Idemo u Beograd po drugo mesto

EPAIMAGES

Fudbal

Crnogorci u transu: Idemo u Beograd po drugo mesto

Podeli vest

Porazu Srbije od Mađarske u Budimpešti (2:1) u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo raduju se Crnogorci.

Pre mesec dana na "Marakani" Mađari su slavili prvi put protiv Srbije, "orlovi" su imali šansu da se revanširaju u Budimpešti, ali ishod je bio isti. Dva puta je "laka konjica" koju predvodi Marko Rosi bila pogubna po pulene  selektora Dragana Stojkovića Piksija. 

Srbiji do kraja kvalifikacija ostaju još dve utakmice. Utakmica protiv Crne Gore koja je zakazana za utorak (20.45) biće ključna. Pobeda "orlovima" otvora vrata plasmana na Evropsko prvenstvo. Međutim i Crnogorci imaju šansu da se domognu šampionata Starog kontinenta, poraz ili nerešen rezultat pogurali bi "sokolove" ka kontinentalnoj smotri.  Neće biti lako "orlovima" u utorak na "Marakani", Crna Gora ima šansu da se domogne šampionata i neće je ispustiti tako lako. Već vlada euforija u Crnoj Gori.

"Iz Budimpešte je stigla vest koju su svi u taboru "hrabrih sokola” priželjkivali - Mađarska je drugi put u kvalifikacijama za Euro 2024. u Nemačkoj savladala Srbiju (2:1) i otvorila fudbalerima Crne Gore nekoliko opcija za odlazak na prvo veliko takmičenje. Ukoliko bi tim Miodraga Radulovića u utorak priredio senzaciju i na stadionu "Rajko Mitić” porazio "orlove”, držao bi sve u svojim rukama, jer bi mu bilo dovoljno da pod Goricom savlada Litvaniju i obezbedi mesto među 24 najbolje selekcije na Starom kontinentu. I u slučaju remija u Beogradu, Stevan Jovetić i drugovi bi bili gospodari svoje sudbine, jer bi pobedama nad Litvanijom i bezbrižnom Mađarskom u gostima na zatvaranju kvalifikacija osigurali  drugo mesto u G grupi", pišu "Vijesti" i dodaju da bi u slučaju poraza od Srbije imali samp teoretsku šansa.

 

Foto: printscreen/vijesti, cdm,dan

 

 

"Srbija izgubila, “sokoli” idu u Beograd da preuzmu drugo mesto", naslov je na portalu "cdm.me".

"Crnogorski fudbaleri su dočekali rezultat koji su priželjkivali u duelu Mađarske i Srbije u kvalifikacijama za Euro. Mađari su u Budimpešti slavili 2:1, pa sada imaju 13 bodova na prvom mestu. Srbija je ostala na 10, “hrabri sokoli” su sakupili osam, pa u utorak u Beogradu protiv izabranika Dragana Stojkovića imaju šansu da trijumfom preuzmu prvo mesto. Pored meča sa Crnom Gorom, Srbiju do kraja čeka još duel sa Bugarskom u Beogradu. Naša selekcija će posle gostovanja u Beogradu dočekati Litvaniju, dok u poslednjem kolu ide u Budimpeštu na noge Mađarskoj".

Foto: printscreen/vijesti, cdm,dan

 

 

Portal "Dan" konstatuje da se Srbija ispromašivala i ostala bez bodova u Budimpešti (1:2), pa da taj ishod odgovora selekciji Crne Gore, koju i bod na "Marakani" u utorak veče (20.45) ostavlja u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

 

Foto: printscreen/vijesti, cdm,dan

 

 

EP, KVALIFIKACIJE

Grupa G

17. oktobar

Litvanija - Mađarska 20.45

Srbija - Crna Gora 20.45

16. novembar

Bugarska - Mađarska 20.45

Crna Gora - Litvanija 20.45

19. novembar

Mađarska - Crna Gora 14.00

Srbija - Bugarska 14.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija