• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

13:01

Rođeni Beograđanin prelomio! Ne mogu protiv Srbije!

Starsportphoto

Fudbal

Rođeni Beograđanin prelomio! Ne mogu protiv Srbije!

Podeli vest

Crnogorska reprezentacija biće oslabljena u Beogradu (utorak, 20.45), zbog povrede za tim protiv Srbije neće konkurisati Slobodan Rubežić, novi reprezentativac "sokola".

Slobodan Rubežić, rođeni Beograđanin, debitovao je za Crnu Goru protiv Libana (3:2) u prijateljskom meču. Izabrao je umesto Srbije Crnu Goru i bio zadovoljan posle prve odigrane utakmice. Jedva je čekao da zaigra protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (utorak, 20.45). Međutim, povreda ga je sprečila, prenose mediji u Crnoj Gori.

- Ne razmišljam o tome da li ću igrati. To je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da je u interesu tima. Svi smo u službi ekipe, nije bitno ko je na terenu, samo da  pobedimi. Sve ostalo je manje važno - kazao je Rubežić  pre nekoliko dana, koga je ipak povreda sprečila da igra protiv zemlje u kojoj je rođen, a da ne dolazi u Beograd potvrdio je i tamošnji Fudbalski savez.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Rubežić je prvotimac škotskog Aberdina, nekada je nosio dres Čukaričkog i Novog Pazara, a nedavno je prihvatio poziv reprezentacije Crne Gore.

- To je nešto što svako sanja kad počne da se bavi fudbalom. Bio sam u kontaktu sa selektorom, koji me je pratio još od Novog Pazara. Mnogo sam srećan što sam dobio poziv za reprezentaciju Crne Gore, to je nešto posebno. Daću uvek sve od sebe.

Otkrio je da je poreklom iz Crne Gore, zbog čega je i prihvatio da nastupa za njihov nacionalni tim. 

- Posebno je kada se daješ za nacionalni tim, tada se daješ najviše. Moja želja je bila da igram za Crnu Goru i sve ću od sebe dati da doprinesem dobrim rezultatima i uspesima. U Nikšiću mi je rođena majka i njena cela porodica, tako da mi je Nikšić uvek u srcu. To je mesto koje je obeležilo moje detinjstvo.

Cnogorski fudbaleri treniraće u Podgorici do ponedjeljka, kada je planiran odlazak za Beograd. 
Srbija će dočekati Crnu Goru u utorak od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić”, a ova utakmica biće ključna za plasman an Evropsko prvenstvo nakon poraza od Mađarske (2:1). Pobeda "orlovima" otvora vrata plasmana na Evropsko prvenstvo. Međutim i Crnogorci imaju šansu da se domognu šampionata Starog kontinenta, poraz ili nerešen rezultat pogurali bi "sokolove" ka kontinentalnoj smotri.

Kvota da će se izabranici Dragana Stojkovića na kraju kvalifikacija ipak radovati odlasku na EP posle 24 godine,  kreće se od 1,1 do 1,22. Kladioničari ne vide kako Crna Gora može Srbiji da pokvari planove. Pobeda Srbije vrednuje se kvotom od 1,35 do 1,4.  Kvota da će meč na "Marakani" biti završen nerešeno kreće se od 4,2 do 5,3. Na trijumf "sokolova" kvota je u širokom rasponu od sedam do 9,5. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)
Live TV

Srbija postaje uzor u Evropi! Ozbiljnu državu može obezbediti samo Aleksandar Vučić! (VIDEO)

Upravo je završen miting u Nišu. Čini se da opozicija pokušava da zbuni birače ne bi li ti birači doneli pogrešnu odluku. Tema Informer specijala bili su izbori 2. juna. Na ovu temu govorili su Biljana Pantić Pilja, član Predstavništva SNS-a, prof. dr Stevica Deđanski, analitičar, Miljan Jovićević, analitičar, Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik SNS-a.

30.05.2024

19:56

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)
Live TV

Donošenje sramne rezolucije zapravo proističe iz jedne presude! Sve je počelo u Hagu! (VIDEO)

Rezolucija o takozvanom genocidu u Srebrenici kao i izbori 2. juna i dalje su najaktuelnije teme. Situacija na KiM takođe ima nacionalni značaj. Na sve ove teme u "Info danu" govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović, glavni urednik RT Balkan Nikola Vrzić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program uključio se i Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje koji je govorio o tome šta je učinjeno u ovoj opštini u poslednje četiri godine, ali i koji su planovi za naredne četiri.

30.05.2024

16:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija