• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

07:00

Evo šta je potrebno Srbiji za plasman na Evropsko prvenstvo!

Starsportphoto

Fudbal

Evo šta je potrebno Srbiji za plasman na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Meč protiv Crne Gore, kao što su najavili u taboru Srbije, najvažniji u kvalifikacijama.

Pre mesec dana na "Marakani" Mađari su slavili prvi put protiv Srbije, sinoć su "orlovi" imali šansu da se revanširaju u Budimpešti, ali ishod je bio isti. Dva puta je "laka konjica" koju predvodi Marko Rosi bila pogubna po sastav Dragana Stojkovića Piksija, rezultat na oba meča bio je identičan (2:1), a taj duel značajno je zakomplikovao situaciju u našoj grupi. 

Srbiji do kraja kvalifikacija ostaju još dve utakmice, ali je jasno da će utakmica protiv Crne Gore zakazana za utorak biti ključna. Sve bi moglo da stane u tih 90 minuta na "Marakani" budući da bi pobeda "orlovima" otvorila vrata plasmana na Evropsko prvenstvo, a poraz ili nerešen rezultat pogurali "sokolove" ka kontinentalnoj smotri. 

Crnogorcima je do kraja kvalifikacija ostalo tri utakmice, imaju dva boda manje od Srbije zbog čega bi remi dao šansu četi Miodraga Radulovića da u  poslednja dva kola odlučuje o svojoj sudbini. Pored duela sa "orlovima", Crnu Goru očekuje duel protiv Litvanije u Podgorici, a potom u poslednjem kolu 19. novembra protiv Mađarske u Budimpešti. 

Foto: Starsportphoto

 

Sa druge strane, Srbija će u novembru imati još jedan meč u kvalifikacijama protiv Bugarske. Ukoliko pobedimo Crnogorce sve sem poraza protiv sastava Mladena Krstajića bilo bi dovoljno "orlovima" da se nakon više od dve decenije vrati na Evropsko prvenstvo. 

Ni Mađari još uvek nisu siguran putnik na kontinentalnu smotru, ali će za tri dana imati šansu da zvanično obezbede mesto na EURU protiv Litvanije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kaala

pre 6 meseci

Nasa reprezentacija bas zna da nervira svoju publiku. Mogli smo pobediti , nije nedostatak srece?Nego, igrac koji ucestvuje u napadu ,vazno je da prati akciju ne samo da gleda, a najcesce zaboravi da se vrati i treba vise da vodi racuna da bi izbegao ofsajd zamku. Selektor je uvek govorio igrajmo nasu igr za gol vise uvek na pobedu. Imate kukavica u timu u odbrani koji ne znaju sta ce sa loptom.Mitrovic je jedini i Zivkovic koji su pritiskali protivnika. Zna protivnik da strepe od Mitra on tokoristi stvoriti paniku.

Miško

pre 6 meseci

Potreban je novi selektor i igrači koji će da ginu za dres Srbije, a ne ovi nazovi "zvezde".

Jovan

pre 6 meseci

Da bi se kvalifikovali bilo gde, naši vajni fucbaleri prvo treba da nauče da igraju fudbal. Od kalkulacija nema vajde. A i selektori su nam vrh za opštinski pod savez.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija