• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

06:40

Crnogorci samouvereni! Mugoša: Nismo se plašili ni jačih reprezentacija od Srbije

EPA Images

Fudbal

Crnogorci samouvereni! Mugoša: Nismo se plašili ni jačih reprezentacija od Srbije

Podeli vest

Fudbaleri Crne Gore puni samopouzdanja dočekuju utakmicu protiv Srbije u utorak od 20.45 na beogradskoj "Marakani" u okviru sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" i "sokolovi" će praktično u direktnom duelu odlučiti ko će zauzeti drugo mesto u grupi i izboriti plasman na EURO naredne godine u Nemačkoj. 

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija u subotu uveče izgubili su u Budimpešti od Mađarske (2:1) i tako sebi zakomplikovali odlazak na kontinenalnu smotru. Srbija je tako trenutno druga na tabeli sa deset bodova, dok su Crnogorci treći sa osam, ali i utakmicom manje.

Reprezentativac "sokolova" Stefan Mugoša pred duel u Beograd poručuje da su on i saigrači svesni da ih čeka težak meč, ali da se ne plaše srpskih fudbalera.

- Kod njih je verovatno drugačije posle utakmice u Budimpešti, a mi smo fokusirani samo na sebe. Srbija je izgledala ozbiljno protiv Mađarske, ali svakako ima mane i tu treba da tražimo priliku. Fudbal je živa materija, ne možete unapred da "nacrtate" stvari, a mi znamo da nas čeka veoma težak meč. Veliki je ulog i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koji dolaze u velikom broju, stići do povoljnog rezultata - kaže Mugoša.

Foto: EPA Images

Fudbaleri Srbije u prvom meču pobedili su Crnu Goru sa 2:0

Napadač korejskog Inčon junajteda ističe da zna koje su prednosti i mane "orlova".

- Možemo da izdržimo nalete Srbije. Imaju veliki napadački potencijal, ranjivi su u odbrani i nisam siguran da će se tek tako zaleteti u napad. Nikad nismo bili bliže Evropskom prvenstvu i imaćemo šta da pokažemo u Beogradu. Bitno je da budemo skoncentrisani, detalji mogu da odluče - ovakve utakmice rešavaju prekid, nepažnja - poručuje 31-godišnji crnogorski reprezentativac.

Mugoša dodaje ga će se njegova ekipa boriti da ponosno predstavlja svoju zemlju i da ih ne zanima što Srbija na papiru ima jači i skuplji tim.

- Hrabrost se ne dovodi u pitanje. Igrali smo i protiv većih reprezentacija, pa se nismo plašili. Kao što je Nikola Krstović rekao: "Treba nam 11 lavova na terenu". Da pokažemo od čega su satkani Crnogorci. Srbija možda ima jači i skuplji tim, ali kada igraš za reprezentaciju i predstavljaš svoj narod i državu, kad čuvaš i braniš ono što je sveto, može protivnik da vredi ko zna koliko miliona. Uopšte nas ne zanimaju takva poređenja - zaključio je Mugoša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija