• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

22:27

Pritisak je na Srbima! Atletikov Crnogorac najavljuje meč decenije na Marakani!

Starsportphoto

Fudbal

Pritisak je na Srbima! Atletikov Crnogorac najavljuje meč decenije na Marakani!

Podeli vest

Srbija i Crna Gora igraju meč odluke u utorak od 20:45 na stadionu Rajko Mitić.

"Orlovi" su sebi znatno zakomplikovali sudbinu jučerašnjim porazom od Mađarske, pa je sada moranje dobiti Crnu Goru.

Sa druge strane, sada će i Crna Gora tražiti svoju šansu da stvar preuzme u svoje ruke, pošto joj se znatno otvorilo nakon jučerašnjeg poraza Srbije.

Crna Gora ima dva boda manje, ali i meč manje od Srbije pred utakmicu na "Rajku Mitiću".

Pred ovaj duel, najvažniji godinama u nazad za obe reprezentacije, govorio je za crnogorske medije fudbaler Atletiko Madrida Stefan Savić koji se nedavno vratio na teren.

- Očekuje nas teška utakmica, vrlo bitna za oba tima. U igri je drugo mesto, utakmica pred nama bukvalno rešava odlazak na Euro i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo pozitivan rezultat.

Nije tajna da se u taboru Crne Gore sada stvorila još veća euforija i nada da se može otići na EURO 2024.

- Moramo da budemo realni. Euforije uvek ima i tako treba da bude dok postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu. Treba da budemo svesni, pogotovo mlađi igrači, da nema pritiska - nismo reprezentacija koja je pod moranjem i koja iza sebe ima nastupe na velikim takmičenjima. Na ovo treba da gledamo kao na šansu koju možemo da iskoristimo da priđemo korak bliže Euru.

Foto: fscg.me

 

Kaže da je pritisak na Srbiji.

- Srbi su ofanzivno prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njene slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje je propustila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobedi. Ali, siguran sam da možemo da odigramo kvalitetno.

I u Crnoj Gori su svesni koliki je gubitak za Srbiju izostanak Dušana Vlahovića.

- Da je tu Vlahović, to bi Srbiji dalo više opcija u napadu, protiv nas je ušao i dao dva gola. Svakako naš protivnik ima mnogo ofanzivnih igrača i opcija, ali ima i nedostatke. Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo.

Pričao je i o svojoj reprezentaciji.

- Imamo interesantne igrače. Driton Camaj je svaki put odigrao odlično kad je ušao, kao i protiv Libana kad je bio starter. Osvežio je reprezentaciju u napadačkom smislu. Edvin Kuč je imao sjajan debi, dao dva gola i doneo novu energiju, Nikola Krstović je senzacija Serije A, Milutin Osmajić ima zapaženu ulogu u Čempionšipu... Ima zanimljivih igrača, uz nas nekoliko iskusnijih može to lepo da izgleda na terenu - završio je Stefan Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija