• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2023

10:30

Kladionice i dalje uz "orlove"! Pada Crna Gora, idemo na EURO

Starsportphoto©

Fudbal

Kladionice i dalje uz "orlove"! Pada Crna Gora, idemo na EURO

Podeli vest

Verovali su bukmejkeri da Srbija može do pobede nad Mađarskom u Budipešti, pa je poslednjih dana i sati pred početak meča na "Puškaš areni" padala kvota na "orlove" i bili su proglašeni za favorite. Samo nikako nije hteo da padne i gol u mrežu domaćina, uprkos tome što je Srbija u drugom poluvremenu imala mnogo šansi.

Ni ono što se dogodilo u gradu na Dunavu, kao ni jutrošnji pogled na tabelu koji nam se nimalo ne dopada, nisu pokolebali bukmejkere. Srbija je i dalje, sad kao prva pratilja Mađarskoj, izraziti favorit za odlazak na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačku.

Kvota da će se izabranici Dragana Stojkovića na kraju kvalifikacija ipak radovati odlasku na EP posle 24 godine, a ostalo im je da odigraju utakmice kod kuće sa Crnom Gorom i Bugarskom, kreće se od 1,1 do 1,22. U prevodu, kladioničari ne vide način da Crna Gora, koja jedina ima realne šanse da pretekne "orlove", izbije na drugo mesto kvalifikacione grupe G. Koeficijent na opkladu da Stevan Jovetić, Stefan Savić i drugovi mogu do pozicije dva kreće se od 2,5 do 2,63.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Ako govorimo konkretno o utakmici koja će biti odigrana za dva dana na stadionu "Rajko Mitić", ni tu situacija nije bitno drugačija. Pobeda Srbije vrednuje se kvotom od 1,35 do 1,4. Očigledno da i oni koji kreiraju koeficijente razmišljaju da posle silnih promašaja i poništenih golova zbog milimetarskih ofsajd situacija u Budimpešti, mora neko da plati ceh. Biće to po svemu sudeći braća Crnogorci.

Kvota da će meč na "Marakani" biti završen nerešeno, a to je rezultat koji bi gostima i te kako išao naruku, kreće se od 4,2 do 5,3. Konačno, na trijumf "sokolova" kvota je u širokom rasponu od sedam do 9,5. 

Srbiji će u utorak odgovarati bilo koja pobeda. Budući da je za konačan plasman, u slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova, od presudnog značaja međusobni odnos, sasvim je svejedno hoće li Crnogorci biti srušeni sa 1:0 ili 5:0. Kladionice tako nude identičnu kvotu na pobede tačnim rezultatom 1:0 i 2:0, a u oba slučaja ona iznosi 6,5. Po "snazi" kvote potom slede 3:0 I 2:1 (kvota 9), a onda rezultat koji želimo da izbegnemo - 1:1 (kvota 9,5).

Prvi pik za strelca je Aleksandar Mitrović sa kvotom 1,91, a onda slede Petar Ratkov (2,88), pa Dušan Tadić (3,41), Mijat Gaćinović (3,63), zatim Sergej Milinković Savić (3,75)... Iz redova "đetića" najviše bi trebalo da se plašimo veterana Stevana Jovetića, kojem se šansda da pogodi na "Marakani" procenjuje kvotom 5,5.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Mnoge kladionice u ponudi imaju i zanimljive kombinovane igre. Tako je na tip "Srbija pobeđuje i Mitrović daje gol" kvota dva, a na "Srbija pobeđuje uz 3+ golova na meču" kvota je 2,05. Da će "Srbija dati 2+ golova i imati 6+ kornera" kvota je 3,05. 

Najluđa je kvota da će Crna Gora pobediti sa tri ili više datih golova i bez primljenog gola - 251. Međutim, najluđa je zato što je i apsolutno nerealna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Roko Prč

pre 6 meseci

Kako je krenulo, evropskog prvenstva možda ni ne bude-Ukrajina, Nagorno Karabah, Izrael, Gaza, Moldavija, Niger... i svuda SAD!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija