• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

15:26

Mitar zna kako sa "sokolovima"! Biti ili ne biti, za ovakve mečeve svi živimo!

Starsportphoto

Fudbal

Mitar zna kako sa "sokolovima"! Biti ili ne biti, za ovakve mečeve svi živimo!

Podeli vest

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije puca od optimizma pred okršaj sa Crnom Gorom sutra uveče na "Marakani" (20.45, RTS 1).

"Orlovi" će protiv komšija igrati za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj, a Aleksandar Mitrović (29) tvrdi da nikome ne treba veći motiv od te činjenice!

Naš državni tim na kontinentalnom takmičenju nije učestvovao još od 2000. godine, a ova generacija želi da prekine tu lošu tradiciju. S obzirom da Dušan Vlahović nije u timu zbog povrede leđa, sav teret pao je na čuvenog Mitrogola.

U Budimpešti protiv Mađarske nije uspeo da zatrese mrežu, dva pogotka su mu poništena zbog ofsajda, ali sada očekuje da se sve to vrati. I naglašava da nikakav umor ne postoji.

- Svi mi igramo u klubovima i ligama na tri-četiri dana. To je normalno. I da pitate igrače, svi će vam reći isto, da mnogo više vole da igraju češće utakmice, nego da treniraju po šest-sedam dana. Tako da nema nikakve priče o umoru ili pražnjenju protiv Mađara. Za ovakve mečeve živimo, znamo šta ovaj znači i može da nam donese i spremni ga čekamo - poručuje Mitrović.

Foto: Starsportphoto

 

Sjajni napadač otkrio je i kakva je atmosfera u ekipi posle poraza od Mađarske i da li je sada pritisak znatno veći.

- Sada je biti ili ne biti, svesni smo. Kada dođu ovakvi trenuci prestaje pričanje. Svi znamo šta treba da radimo. Ovo je izuzetni važno za nas, za narod, za fudbalsku istoriju. Zato pozivam i navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže i pomognu nam. Uveren sam da ćemo im uzvratiti dobrom igrom i pozitivnim rezultatom - dodaje Mitar.

Golgeter saudijskog Al Hilala voleo bi da atmosfera protiv Crne Gore bude makar približna onoj koju su Mađari imali na "Puškaš areni" u subotu veče.

- U takvom ambijentu bismo svi voleli da igramo. Pun stadion, 60.000 navijača bodri svoju selekciju od zagrevanja do samog kraja, da onda svi zajedno slave pobedu. Stvarno se nadam dobroj podršci sa tribina, treba nam to. Koliko god da ljudi dođe na stadion, znamo šta nam je činiti. Pobeda je naš jedini i glavni cilj - jasan je Mitrović.

Snažni Smederevac dobro poznaje "sokolove", imao je priliku i da im trese mrežu, pa se nada da će uspeti da nastavi u tom ritmu i na "Marakani".

- Pobeđivali smo ih ranije, imao sam tu sreću da im dajem golove, ali ovo je dosad najvažniji duel s njima, što se tiče uloga i svega što donosi. Bili smo već u ovoj situaciji, a za nas je to privilegija, da kod kuće, pred našim navijačima, igramo meč za direktan plasman na EP, gde nismo bili 24 godine. To je čast, ali i dovoljan motiv. Da nam je ovo neko ponudio pred start ciklusa, da na našem stadionu sve rešavamo, mislim da bi to svi oberučke prihvatili. Jedva čekamo da počne utakmica - naglašava Mitar.

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju je centarfor "orlova" podvukao da za njega ne postoji veći motiv od igranja za Srbiju.

- Kada god dođeš na okupljanje i obučeš dres sa državnim grbom, imaš obavezu da daješ maksimum u svakom trenutku. Moraš da izađeš na teren i izgineš, ko god da ti je protivnik s druge strane. Verujem da tako svi momci razmišljaju i da svi maštaju o ovome. Nema ništa lepše nego igrati utakmicu u kojoj se boriš za odlazak na veliko takmičenje, za to da postaneš heroj, da obraduješ naciju... Siguran sam da ćemo sutra uveče, uz navijače, uspeti konačno da obezbedimo odlazak na EP - zaključuje Mitrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija